Huawei και Apple: Θα ηγηθούν στην αγορά των 5G smartphones το 2020

Huawei, Huawei και Apple: Θα ηγηθούν στην αγορά των 5G smartphones το 2020

Έχει γίνει ξεκάθαρο, τόσο από αναλυτές όσο και από τις ίδιες τις εταιρείες, ότι η βιομηχανία των smartphones κατευθύνεται ταχύτατα προς την εποχή του 5G. Μάλιστα, αρκετοί έχουν αναφέρει ότι το 2020 θα είναι το έτος των 5G smartphones, με τους περισσότερους κατασκευαστές να κυκλοφορούν τουλάχιστον ένα έξυπνο τηλέφωνο με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G.

Η Xiaomi έχει δηλώσει ότι θα βγάλει στην αγορά τουλάχιστον 10 5G smartphones. Επίσης, όλα τα flagships Samsung Galaxy θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G. Επιπλέον, όλα τα OnePlus θα έχουν 5G δυνατότητες.

Τι αναφέρει η Counterpoint

Στο Weibo δημοσιεύτηκε ένα νέο γράφημα με προβλέψεις για το 2020. Μάλιστα, ο χρήστης που δημοσίευσε την εικόνα ισχυρίζεται ότι ανήκει στη γνωστή εταιρεία αναλύσεων Counterpoint.

Το γράφημα δείχνει τους δέκα κορυφαίους κατασκευαστές 5G smartphones για το 2020. Τουλάχιστον σύμφωνα με την Counterpoint. Η κατάταξη στηρίζεται στις αποστολές 5G τηλεφώνων που θα πραγματοποιήσει η κάθε εταιρεία κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το γράφημα, τις περισσότερες αποστολές θα πραγματοποιήσει η Huawei, μαζί με τη θυγατρική της Honor. Δεύτερη προβλέπεται να είναι η Apple η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της 5G smartphone μέσα στο 2020.

Huawei, Huawei και Apple: Θα ηγηθούν στην αγορά των 5G smartphones το 2020

Οι υπόλοιπες εταιρείες ακολουθούν τις Huawei και Apple με μεγάλη διαφορά. Η Samsung αναμένεται να κατέχει την τρίτη θέση, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ήδη στην αγορά αρκετά 5G μοντέλα, και θα κυκλοφορήσει ακόμη περισσότερα το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι θυγατρικές της BBK, OPPO και Vivo, και στην έκτη θέση βρίσκουμε τη Xiaomi. Το μικρότερο μερίδιο αναμένεται να κατέχουν οι LG, OnePlus, Google και Motorola, οι οποίες προβλέπεται να παρουσιάσουν συνολικά παρόμοιες αποστολές με την Vivo ή την Oppo.

Η Counterpoint εκτιμά ότι οι συνολικές αποστολές 5G smartphones το 2020 θα ξεπεράσουν τα 270 εκατομμύρια. Η εταιρεία αναλύσεων αναφέρει ότι το ποσοστό των 5G smartphones στην αγορά θα αυξηθεί από το περίπου 1% που κατέχουν το 2019, στο 15% μέσα στο 2020.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill

με το 4γ εκανε 2 χρονια να βγαλει τηλέφωνο η μηλο εταιρία και τωρα ξαφνικα θα βγαλει κατευθείαν?
το 2022 μπορεί κ να κυκλοφορησει 5γ τηλέφωνο
στην προνομιακή τιμη των 3000 δολαρίων

Panos Christak

Χαχαχαχχα στην προνομιακή τιμή των 3000 δολαρίων 👍👍👍

Argi

Για να ηγηθεί η Apple θα πρέπει να έχει και 5G συσκευή 😂 😂 😂

Chris_BMW

Μιλάει για το 2020 μεγάλε .

Blats

Ήδη προηγείται η Samsung…..Και δεν νομίζω να βρεθεί 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.