Huawei και ZTE: Επίσημα αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια σύμφωνα με την FCC

Huawei, Huawei και ZTE: Επίσημα αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια σύμφωνα με την FCC

Τον Μάιο του 2019, η Huawei μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ και από τότε όσες Αμερικανικές εταιρείες θέλουν να συνεργάζονται μαζί της πρέπει να κάνουν σχετική αίτηση. Επιπλέον, τους μήνες που μεσολάβησαν, η FCC ζήτησε τόσο η Huawei όσο και η ZTE να χαρακτηριστούν ως “κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια”.

Η τελική απόφαση

Τώρα, η FCC δημοσίευσε την απόφαση της σχετικά με το ζήτημα των δύο εταιρειών. Η επιτροπή αποφάσισε ότι από εδώ και στο εξής η Huawei και η ZTE θα χαρακτηρίζονται ως “κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια“.

Τα μέτρα που έχει λάβει η FCC και η αμερικανική κυβέρνηση δεν σταματούν εκεί. Από τον Νοέμβριο, κανένας πάροχος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ομοσπονδιακά έσοδα για τη συντήρηση ή την αγορά εξοπλισμού που έχουν κατασκευάσει οι δύο κινέζικες εταιρείες. Ενώ σταδιακά θα γίνει αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού με νέο, ο οποίος δεν ανήκει στους δύο κατασκευαστές.

Για τη ZTE δεν αλλάζουν πολλά, διότι η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα με τον ανταγωνιστή της. Ωστόσο, η Huawei θα βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, διότι πλέον δεν θα έχει πρόσβαση σε έναν σημαντικό τομέα, στον οποίο είναι ιδιαίτερα δραστήρια.

Ο λόγος που οδήγησε στην οριστικοποίηση του χαρακτηρισμού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FCC, Ajit Pai, οι Huawei και ZTE σχετίζονται άμεσα με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τον κινέζικο στρατιωτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, ο ίδιος σημειώνει, ότι οι δύο εταιρείες υπόκεινται σε μεγάλο βαθμό στην κινέζικη νομοθεσία, η οποία τις υποχρεώνει να συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos Christak

Ναι ενώ οι αμερικανικές εταιρείες δεν έδωσαν ποτέ στοιχεία και δεδομένα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση???
Ρε σεις αμερικανακια μόνα ζυγά δικά σας τα θέλετε….Για μαλάκες μας περνάτε??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.