Ο Trump θεωρεί “επικίνδυνη” την Huawei αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο εμπορικής συνεργασίας

Huawei, Ο Trump θεωρεί “επικίνδυνη” την Huawei αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο εμπορικής συνεργασίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε εχθές στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, ότι η Huawei θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος ήταν η εξής: “Αν καταφέρναμε να κάνουμε μια συμφωνία, θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Huawei ενδεχομένως θα συμπεριλαμβανόταν με κάποια μορφή ή σε κάποιο μέρος της”.

Ωστόσο, ο Trump συνέχισε ισχυριζόμενος ότι η Huawei αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ δηλώνοντας: “Βλέπετε τι έχει κάνει η Huawei από άποψη ασφάλειας και από στρατιωτική σκοπιά, είναι πολύ επικίνδυνη.”

Οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος τους υπαινίσσονται ότι η Huawei και οι δεσμοί της με την κινέζικη κυβέρνηση ενέχουν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας για τη χώρα. Ενδιαφέρον όμως είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο ότι η Huawei έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με όλα αυτά. Μάλιστα η Huawei στο παρελθόν είχε αρνηθεί ότι κατασκοπεύει για λογαριασμό της Κίνας.

Με βάση όλα αυτά, δημιουργείται το ερώτημα: Τελικά η Huawei αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ ή οι ενέργειες της κυβέρνησης κατά της Huawei σχετίζονται κυρίως με την ευρύτερη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας;

Αν αναλογιστούμε ότι ο Trump έχει θέσει υψηλούς δασμούς σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα, και ότι τα προϊόντα της Huawei δεν πωλούνται καν στην Αμερική, τότε πιο είναι το πρόβλημα αν η Huawei συνεργάζεται με Αμερικάνικες εταιρείες για τα προϊόντα που πουλάει στην Ευρώπη;

Πέραν των παραπάνω, αν όντως το πρόβλημα είναι η Κίνα και λάβουμε ως δεδομένο ότι έχει ιστορικό παραβιάσεων πνευματικής ιδιοκτησίας και κλοπής εμπορικών μυστικών, τότε οι ίδιοι αποκλεισμοί θα πρέπει να ισχύσουν και για άλλες κινέζικες εταιρείες;

Ο Trump λέει ότι η Huawei είναι επικίνδυνη, αλλά συνεχίζει δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να είναι μέρος μιας μελλοντικής επιχειρηματικής συμφωνίας, κάτι που αποδυναμώνει τον αρχικό του ισχυρισμό. Τα λεγόμενα του πλανητάρχη δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα, από όσα απαντούν. Πείτε μας στα σχόλια, εσείς τι πιστεύετε για όλα αυτά;

Μην ξεχάσετε να κάνε κλικ στο tag της Huawei και να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις που αφορούν το θέμα, γιατί κανείς δεν πρέπει να σας πιάνει αδιάβαστους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Με απλά λόγια, είναι κακιά και μας κατασκοπεύει, αλλά με μια καλή συμφωνιουλα με την Κίνα όλα θα σιάξουν. Οκ…

teo

ωραιο ερωτημα, διαβασα αυτον τον προβληματισμο/αρθρο και στο theverge, λογικη συνοχη στα λεγομενα του ουτε εγω παρατηρω. Συμφωνα με αυτα που ξερω, θα μπορουσε να συνεχισει τον αποκλεισμο των προιοντων της Huawei στις ΗΠΑ και ταυτοχρονα να επενδυσουν την φαια ουσια των εταιριων τους στο να καλυτερεψουν την ασφαλεια τους. Μη λογικα μπορω να δωσω την εξηγηση της παθητικης επιθετικοτητας, δεν μπορει να αποδεχτει την αδυναμια του και ταυτοχρονα την επιτυχια του γειτονα (που στην τελικη ποιος χεστηκε, ποιος ειναι τελειος; ) Οποιος δεν εχει μαθει βασικες θετικες για το συνολο εννοιες/αξιες, οπως η αποδοχη, η συνεργασια κ.α. συνδυαζει στο μυαλο του την αμαθεια με την μεγαλομανια φτανει λογικα στα ακρα και συνδυαζει τα ασυνδυαστα, λεει εισαι επικινδυνος αλλα αμα κανουμε ΕΜΠΟΡΙΚΗ συμφωνια δεν θα εισαι. Η γιαγια μου ελεγε, “οποιος δεν θελει να ζυμωσει, 10 μερες κοσκυνιζει”. Σηκωνω τα χερια μου ψηλα πριν φαω τα μυαλα μου

panagiotis

εγώ περιμένω την ώρα που θα κανει το ιδιο η κινα στην αμερικη.
πολυ αερα εχει παρει ο αμερικανος

dark_master

Το κανει ηδη εδω και καιρο.Η Google εκλεισε εδω και 2 χρονια τα γραφεια της στη Κίνα.
Instagram, Gmail, Whats app δεν επιτρεπονται στη Κινα. Αρα λογικο δεν ειναι απο καποιο σημειο και μετα να υποστηριξει και αυτος τις εταιρείες του?
Εσυ αν ησουν στη θεση του δε θα αντιδρούσες?

Stathis

Οι συγκρίσεις που κάνεις είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άκυρες

Panagiotis

Η πολύ βαφή μαλλιών του έχει ποτίσει τον εγκέφαλο και δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει.

Kallergis

Αγαπητοί φίλοι, ο Trump είναι επιχειρηματίας και ως τέτοιος λειτουργεί. Αυτό τον καιρό μανατζάρει την μόνη υπερδύναμη του πλανήτη. Ρίχνει την αξία του αντιπάλου και μην μείνετε με ανοιχτό το στόμα αν η google ή κάποια άλλη εταιρεία αγοράσει μέρος της huawei, μετοχές κλπ. That’s business, thats life. Όλα τα άλλα για κινέζικες αυτοκρατορίες, αμερικανάκια, apple, διαστημικό λειτουργικό κακιάς Huawei* είναι του καφενείου. *Που ποιος ξέρει αν η Ε.Ε. με τους ισχυρότατους κανονισμούς περί προσωπικών δεδομένων GDPR, αφήσει κάτι τέτοιο να κυκλοφορήσει στην αγορά της. Και που ποιος θα εγγυάται για την ασφάλεια οικονομικών συναλλαγών από υποκλοπές τρίτων ( τα 2/3 υποκλοπών, spyware, ransomware προέρχονται από Ρωσία Κίνα Ινδία – γιαυτό και ένα μέρος της πρακτικής για την προστασία από ransomware είναι να μπλοκάρεις inbound ip από εκείνες της χώρες). Και εκτός όλου αυτού, διαβάζω τα σχόλια πολλών εδώ μέσα, που ουδέποτε ασχολήθηκαν με την γεωπολιτική και ούτε καν ξέρουν ποιος είναι ο Πρόεδρος της Κίνας (οκ ίσως ξέρουν της huawei), να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα ανάλογα με το τι κινητό έχουν, σε κινέζους, ιάπωνες και αμερικανούς. Να λένε σχεδόν πως η huawei θα κατακτήσει το σύμπαν. Λίγο ηρεμία παιδιά. Αν ονειρεύεστε μια Κίνα αφεντικό του πλανήτη για να αναφωνήσετε:… Συνέχεια »

Γιάννης

Τι ωραία που τα λες… Ενημερωτικά, οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη υπερδύναμη του πλανήτη. Είτε οικονομικά είτε στρατιωτικά. Ειδικά στρατιωτικά, υπάρχουν χώρες με πολύ πιο αξιόμαχο στράτευμα. Πρόσφατα επίσης, επειδή βλέπω ότι ζεις καμιά 50αρια χρόνια πίσω που όντως οι ΗΠΑ γενικά έκαναν ο, τι γούσταραν, ο Κινέζος πρόεδρος επισκέφτηκε τα ορυχεία όπου γίνεται η εξόρυξη των σπάνιων γαιων. Ξέρεις τώρα, κάτι ασήμαντα πραγματάκια που αν η Κίνα απαγορεύσει την εξαγωγή στις ΗΠΑ, θα κλάψει κόσμος και κοσμάκης! Η επίσκεψη αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν. Γι’αυτό και ο Τραμπ(αριφας) ναι μεν έβαλε δασμούς σε Κινέζικα προϊόντα, όμως οι σπάνιες γαιες εξαιρεθηκαν!!! Κάτι που διαφεύγει του Τραμπ(αριφα), είναι ότι η Apple για παράδειγμα, μπορεί να καταρρεύσει σε μια ημέρα! Πως; Με το να απαγορεύσει η Κινεζική κυβέρνηση σε καμιά 200αρια φίρμες (Κινεζικές) που παράγουν εξαρτήματα για τα iphone, να προμηθευουν την Apple!!! Επίσης, επειδή έχεις μείνει στο 1970,η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρέους των ΗΠΑ. Στην ουσία μόνο η Κίνα αγοράζει ομόλογα του Αμερικανού δημοσίου. Αρκεί ένα σελ οφ για να βουλιάξει η Αμερικανική οικονομία. Οι ΗΠΑ το 2021,θα χρειάζονται πάνω από 1,1 τρις $ σε ετήσια βάση μόνο για τους τόκους!!! Στην ουσία είναι ένα πτωχευμενο μαγαζί. Μα… Συνέχεια »

Kallergis

Υπερδύναμη χαρακτηρίζεται μια χώρα η οποία έχει ερείσματα και ευρύτατες συμμαχίες – υποτέλειες αλλά και την δύναμη να παρέμβει σε κάθε γωνιά του πλανήτη είτε με διπλωματία είτε με την δύναμη των όπλων. Για να γίνει αυτό πρέπει να κυριαρχεί στο “Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος”. Έτσι ενημερωτικά σου απαντώ η Αμερική διαθέτει 20 αεροπλανοφόρα, 2 σε παραγγελία και 2 υπό κατασκευή (περίπου 1,5 εκ τόνοι διπλωματία). Η Ρωσία έχει 1 αρκετά παρωχημένο που βρίσκεται τώρα για επισκευές, άρα δεν έχει κανένα στο νερό αυτή τη στιγμή. Η Κίνα έριξε το πρώτο της για δοκιμές και σκέφτεται για δεύτερο. Άρα την δύναμη να επέμβει κυκλωτικά, σαρωτικά και σε πολλαπλά σημεία ταυτόχρονα μόνο η Αμερική την έχει. Αυτό ενημερωτικά γιατί δεν ζω εγώ 50 χρόνια πίσω αλλά εσύ στην προπαγάνδα. Άλλο ο πολυπολικός πλανήτης με τις περιφερειακές δυνάμεις (Ινδία, Πακιστάν, Κίνα, Ρωσία, Τουρκία, Αίγυπτος,Βραζιλία,Ν. Αφρική,Ιαπωνία,Ν.Κορέα, Γαλλία, Αγγλία,Γερμανία) και άλλο η παγκόσμια κυριαρχία. Δεν θα σου κάνω άλλη ανάλυση στις συμβατικές δυνάμεις και για το f22 και το f35 (αεροσκάφη 5ης γενιάς) που οι άλλοι ακόμα προσπαθούν (su-57 & j20 είναι ακόμα στις δοκιμές και είναι αμφίβολο πέραν του design αν οι τεχνολογίες που διαθέτουν, ολοκληρώνουν ένα σκάφος 5ης γενιάς – άρα… Συνέχεια »

dimitris

καλα εσεις το πηγατε ποολυ περα,παιδια τεχνολογικο σαιτ ειναι το αν μαλλονουν τα πιτσιρικια για τα κινητα δεν λεει κατι για το προφιλ,οι υπολοιποικαταλαβαινουν πραγματα και ενημερωνονται

ΚώσταςD.

Οκ, αλλά να υποθέσω δεν έχεις σχέση με Coudenhove-Kalergi;;;; Δεν θα διαφωνώ με τις απόψεις σου αλλά τα “παιχνίδια” είναι πολλά…

ΚώσταςD.

*Ως ένα σημείο…

Kallergis

Μόνο ακουστά αγαπητε, αν και οι οικογένειες μας έχουν κοινή ρίζα από τους Φωκάδες. 😀 Συμφώνω. Κάνουμε σενάρια με τα δεδομένα που γνωρίζουμε. Τα άλλα είναι under the desk.

ΚώσταςD.

Μάλιστα… 😉

I am

Το φτωχό μου μυαλό πιστεύει ότι όλο αυτό είναι ένα μεγαλοφυες σχέδιο από την πλευρά των ΗΠΑ να συνεχίζουν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος τη αγοράς. Αν δεν έκανε κάτι ο τραμπ ίσως η Αμερική να μην υπήρχε μετά από 3 4 χρόνια στα ηλεκτρονικά

Chris_BMW

Άλλος ένας που πίσω από αυτό σκέφτεται πως κρύβεται η Apple με τις μειωμένες πωλήσεις …

Πραγματικά λυπάμαι για το επίπεδο μόρφωσης και ενημέρωσης του λαού μας ..

Chris_BMW

Υ.Γ Διάβασε το από πάνω σχόλιο από το δικό σου να πάρεις μια ιδέα τι περίπου παίζει …

I am

Δεν αναφέρομαι στην Apple και το επίπεδο μου είναι να σπουδάζω πληροφορική στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών μάλιστα με καλές επιδόσεις μέχρι στιγμής. Έκανα μια υπόθεση και τόνισα ότι δεν είμαι ο ειδικός στις πολιτικές επιστήμες και την οικονομία. Δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζεις το επίπεδο μου από ένα επιφυλακτικο σχόλιο που αναφέρεται στην δύναμη της Αμερικής στα τεχνολογικά προϊόντα. Όλοι οι ειδικοί στην Ελλάδα με τις έγκυρες αναλύσεις μας φάγατε τόσα χρόνια. Η ιδιότητα σας ποια είναι συνονόματε?

Chris_BMW

Γιατί το παίρνεις επι προσωπικού !;
Μιλάω γενικά και πιάστηκα απλά από το σχόλιο σου το οποίο συνεχίζω να χαρακτηρίζω «αφελές»

Η όλη ιστορία έχει πολύ περισσότερο «βάθος» από ότι μοιάζει σε κάποιον που απλά το διαβάζει σαν είδηση σε ένα τεχνολογικό σάιτ και οι σκέψεις του περιτριγυρίζονται -λογικά μεν- γύρω από τον τεχνολογικό κόσμο και τις εξελίξεις του .

Σταματήστε επιτέλους να παίρνετε το μέρος του Κινέζου γιατί στην περίπτωση αυτήν αισθάνεστε ότι αδικείται και θιγεται από τους «κακούς» δυτικούς ..Δεν είναι αθώοι .. Ένα σορό κινεζικές εταιρίες έχει γιατί αυτές δεν επηρεάζονται;;Τροφή για σκέψη απλά ..
Μπράβο σου για τις σπουδές σου και εύχομαι ο,τι καλύτερο για σένα σαν ένα νέο παιδί με το μέλλον μπροστά του ..

35 χρόνων Οικογενειάρχης με επίσης πανεπιστημιακή μόρφωση.

I am

Δεν παίρνω το μέρος κανενός κύριε. Ευτυχώς έχω μάθει ότι όπου παίζονται χρήματα και συμφέροντα εξουσίας δεν υπάρχει καλός και κακός προσπαθούν να γίνουν όλοι μεγαλύτερα λαμογια μπας και κερδίσουν. Χαίρομαι τουλάχιστον που υπάρχουν ακόμα οικογενειαρχες στην Ελλάδα (χαχα).

dark_master

Καλο πριν παρουμε μερος και φανατιστουμε να δεχτουμε οτι υπαρχει και η αλλη πλευρά.
Αν εχετε χρονο διαβαστε το παρακάτω απο το Bloomberg.

https://www.bloomberg.com/news/features/2019-02-04/huawei-sting-offers-rare-glimpse-of-u-s-targeting-chinese-giant

Αν σκεφτουμε δε οτι η Κινα εχει προ πολλου απαγορευσει αμερικανικες εταιριες στην Κίνα πχ Google, Instagram, Whats app κτλ θα καταλαβει οτι ο πολεμος δε ξεκινησε τωρα αλλα εδω και πολυ καιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.