Huawei: Θα πουλήσει τελικά το 5G chip Balong 5000 και μάλιστα αποκλειστικά στην Apple;

Balong 5000, Huawei: Θα πουλήσει τελικά το 5G chip Balong 5000 και μάλιστα αποκλειστικά στην Apple;

Η αμερικανική κατασκευάστρια Apple προσπαθεί να κυκλοφορήσει το 5G smartphone της το επόμενο έτος. Για κάποια χρόνια, η Apple βασιζόταν στην Qualcomm και στην Intel για επεξεργαστές. Ωστόσο, αυτές οι εταιρείες δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν την Apple με τη δημιουργία ενός 5G επεξεργαστή.

Αρχικά, η Apple βρίσκεται σε διαρκή νομική διαμάχη με την Qualcomm, κι από την άλλη η Intel δεν μπορεί να κυκλοφορήσει έναν 5G επεξεργαστή εντός του χρονικού πλαισίου που επιθυμεί η Apple. Επίσης, η Samsung απέρριψε την προσφορά της Apple για τη δημιουργία ενός 5G επεξεργαστή, αφού η εταιρεία δεν έχει μικρού βεληνεκούς παραγωγή. Τέλος, την Apple δεν την ενδιαφέρει να προμηθευτεί επεξεργαστές από τη MediaTek λόγω της χαμηλής ποιότητα τους. Οπότε, από ότι φαίνεται η τελευταία και μοναδική επιλογή της εταιρείας είναι η Huawei.

Η Huawei κυκλοφόρησε το πρώτο 5G basband chip της τον Αύγουστο του 2018 με το όνομα Balong 5000, και στην MWC 2019 ανακοίνωσε το πρώτο 5G τηλέφωνο της που χρησιμοποιεί αυτό τον επεξεργαστή, το Huawei Mate X. Σύμφωνα με αναφορές του Engadget, η Huawei ενδιαφέρεται να πουλήσει το 5G Balong 5000 chip της, αλλά μόνο αν ο αγοραστής είναι η Apple.

Συνήθως, η Huawei δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει τους επεξεργαστές της σε άλλες εταιρείας. Ωστόσο, εξαιτίας του διλήμματος που αντιμετωπίζει η Apple, η εταιρεία μπορεί να αναγκαστεί να υποβάλει προσφορά για τους Huawei Balong 5000. Αν η Apple δεν βρει κάποια λύση σύντομα, τότε το πρώτο 5G iPhone θα κυκλοφορήσει το 2021, κάτι που θα την έθετε 2 χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό.

Αν το πρώτο 5G iPhone κυκλοφορήσει το 2021, τότε αυτό σημαίνει κακά μαντάτα για την Apple. Δεδομένου ότι η ο XMM 8160 της Intel δεν θα είναι έτοιμος όταν η Apple τον χρειάζεται. Όπως όλα δείχνουν ο Balong 5000 είναι η μόνη επιλογή της εταιρείας. Αν κι αυτό το σενάριο φαντάζει απίθανο, η δημιουργία μιας τέτοιας συμφωνίας θα σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής και μεγάλα κέρδη για τις δύο εταιρείες.

Επίσης, αν η Apple χρησιμοποιήσει τελικά τον επεξεργαστή της Huawei, τότε θα χρειαστεί να πείσει την αμερικάνικη κυβέρνηση ότι είναι “ασφαλές” να κάνει χρήση των εξαρτημάτων της κινέζικης κατασκευάστριας. Όσον αφορά τη Huawei, αυτή θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην αμερικάνικη αγορά, κάτι που στοχεύει εδώ και χρόνια.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Χαχαχα πραγματικό θρίλερ …

paparatourourourou

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Τακης

Αν ξεμεινει θα δεις για ποτε θα αγορασει. Εκτος και αν δεν την ενδιαφερει τοσο και μεινει 1-2 χρονακια πισω.

mixtri

Το άρθρο είναι fake. Όλα αυτά είναι rumors. Πρώτον η Intel είναι έτοιμη και από τις πρώτες εταιρείες που πέρασαν IODT και δεύτερον η Apple ποτέ δε θα έπαιρνε τίποτα από Huawei λόγω κουλτούρας. Αυτό το άρθρο αποτελεί ευσεβείς ποθους της Κινεζικής εταιρείας.

John Real

Η Apple έχει ανάγκη την Huawei και όχι το αντιθετο. Όταν μια εταιρεία δεν παράγει απολύτως κανένα τμήμα από τα smartphone της και βασίζεται σε άλλες για την προμήθεια τους αυτό συμβαίνει.

mixtri

Σε καμία περίπτωση δε ξέρεις την αγορά των μόντεμ και των επεξεργαστών αν πιστεύεις κάτι τέτοιο. Η huawei έχει φάει Χ στις ΗΠΑ και θέλει να μπει στην αγορά με κάθε τρόπο. Από την άλλη βγάζουν βρώμα ότι η Intel δεν είναι έτοιμη και ότι αυτοί είναι έτοιμοι. Αυτό μου προκαλεί γέλιο και αηδία την ίδια στιγμή αφού ως εργαζόμενος σε αυτό το χώρο ξέρω ότι δεν ισχύει. Δε ξέρω τι προσπαθούν να αποδείξουν. Ότι αυτοί έχουν τεχνολογία που οι υπόλοιποι δεν έχουν; Είναι απορίας άξιο.

John Real

Σε αυτό που σχολίασα δεν απαντάς όμως. Η Apple δεν βγάζει απολύτως τίποτα , κάμερες , μνήμες , modem όλα τα αγοράζει από τρίτους. Ακόμη και επεξεργαστές τους σχεδιάζει αλλά δεν έχει γραμμή παραγωγής οπότε τους δίνει στην TMSC. Μακάρι να είχε η Apple την τεχνογνωσία της Huawei , ή της Qualcomm στο 5G αλλά δεν την έχει.

MakisReloaded

Αν ειχε δικια της παραγωγη το λογικο ειναι να πεσουν και οι τιμες, αλλα απο την αλλη επειδη ΑPPLE εισαι αφου :Ρ μπορει να αυξηθουν ακομα παραπανω!

Agnostos13

Δεν έχει λογική αυτό…η Apple ούτε θέλει ούτε τη συμφέρει να αυξάνει συνεχώς το σταθερό της κόστος με το να δημιουργήσει δικές της γραμμές παραγωγής. Εκτός του ότι θα πρέπει να χρηματοδοτεί r&d τμήμα για κάθε ένα από τα εκατοντάδες εξαρτήματα των συσκευών της θα πρέπει να έχει και τις αντίστοιχες γραμμές παραγωγής. Και δεδομένου του ότι η τεχνολογία εξελίσεται καθημερινά το να επενδύσεις σε γραμμές παραγωγής που σε 2-3 χρόνια θα δημιουργούν παρωχημένα προϊόντα είναι αυτοκτονία… Οι ρεαλιστικές επιλογές είναι οι εξής 2: -ή σχεδιάζεις και παράγεις ο ίδιος τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα εξαρτήματα σου (όπως κάνει πχ η Samsung) και πουλάς τα εξαρτήματα αυτά (ή παρεμφερή) και σε τρίτους προκειμένου να αποσβέσεις την επένδυση σου και να καταφέρεις να βγάλεις κέρδος -ή σχεδιάζεις τα προϊόντα σου και σου παράγει τα αντίστοιχα εξαρτήματα κάποιος τρίτος με την σχετική γραμμή παραγωγής (όπως κάνει πχ η Apple, η Google, η Microsoft) και έχεις την ευελιξία να επιλέξεις κάθε φορά τον συνεργάτη που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου χωρίς να δεσμεύεσαι. Για παράδειγμα η TSMC που έστησε γραμμή παραγωγής επεξεργαστών στα 7nm για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Apple πήρε παραγγελίες και από τις AMD, Nvidia, Qualcomm κλπ για… Συνέχεια »

mixtri

Συμφωνώ απόλυτα

mixtri

Λογικό είναι να μη μπλέκεται σε τομείς που δεν έχει τεχνογνωσία και δε μπορεί να ανταγωνιστεί την αγορά. Επικεντρώνει τις επενδύσεις σε λογισμικό, σχεδίαση επεξεργαστών, design, marketing etc Μακάρι να μην έκλεβε τόσα χρόνια η Huawei την Ericsson επίσης αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι η ελεύθερη αγορά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.