Huawei: Μέχρι το 2021 θέλει να αφήσει πίσω Apple και Samsung

Σύμφωνα με τις δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Huawei, Ο Κινέζος, που ομολογουμένως τα έχει πάει πολύ καλά, στοχεύει μέχρι το 2021 να γίνει κορυφαίος κατασκευαστής smartphones, αφήνοντας πίσω τους δυο που έχουν την πρωτιά σήμερα, και δεν είναι άλλοι από Samsung και Apple.

Οι δηλώσεις έρχονται από τον Richard Yu στο Converge tech conference 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από εταιρείες ερευνών, η Huawei αυτή τη στιγμή κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές.

Οι εκτιμήσεις της IDC είναι ότι η Huawei έχει το 8.3% της παγκόσμιας αγοράς, ενώ Samsung και Apple, 23% και 15% αντίστοιχα. Όσον αφορά στις τελευταίες επιδόσεις, η Huawei έχει καταφέρει να κρατήσει ανοδική πορεία, ενώ Samsung και Apple αντιμετώπισαν δυσκολίες. Από την αρχή του έτους, η Huawei εκτιμάται ότι έχει καταφέρει να σημειώσει 59% αύξηση στις αποστολές smartphones

Μέχρι το 2021, ο Yu αναφέρει ότι η Huawei έχει θέσει ως στόχο να πάρει το 25% της αγοράς των smartphones. Δεδομένης της μείωσης της ανάπτυξης της αγοράς smartphones, αυτός είναι ένας αρκετά αισιόδοξος στόχος, αλλά ο Yu λέει ότι η Huawei έχει αρκετή υπομονή. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η Huawei έχει επενδύσει 9.2 δισ. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη ξεπερνώντας τα 8.1 δισ. δολάρια της Apple.

Για το μέλλον, ο Richard Yu δήλωσε ότι η Huawei θα συνεχίσει να ενδυναμώνει την high-end σειρά smartphones, τονίζοντας ότι χωρίς ισχυρή παρουσία στον συγκεκριμένο τομέα, η εταιρεία δεν μπορεί να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς.

huawei vs apple samsung, Huawei: Μέχρι το 2021 θέλει να αφήσει πίσω Apple και Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7edge

Είμαι fan της Samsung και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το 2021αυτη να μην περιμένει ανάπτυξη από τα κινητά. Η Huawei αν έχει βάλει τέτοιους στόχους για μένα είναι εκτός στόχων. Όπως και να το κάνουμε η Κίνα αναπτύσσεται στον τομέα της τεχνολογίας και αυτό φαίνεται, τώρα αν θα κάνει το κάτι παραπάνω και η Huawei αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

kostas

ας φτιαξει πρωτα το λογισμικο της και μετα συζητάμε για την πρωτη θεση

george

Αν ημουν η apple δε θα ανησυχουσα διοτι δουλευει μονη της με δικους της πελατες δικο της κλειστο οικοσυστημα κ λογισμικο.αν παλι ημουν η sammy εαν ενιωθα οτι με πλησιαζει κ κινδυνευω θα ακολουθουσα επιθετικη τιμολογιακη πολιτικη για καμια 2ετια για να την απομακρυνω παλι.τωρα γιατι lg sony κ htc δε κανουν το μπαμ εστω για μια χρονια για κινητα σχεδον πανω απο το κοστος να αποκτησουν πελατες κ τα κινητα στα χερια να γινουν κινητη διαφημηση δε το καταλαβαινω.

Ανακιν

Όλο λόγια είναι είναι για να δούμε πράξεις! Αν θέλει να ανέβει να αρχίσει τις καινοτομίες και όχι τις αντιγραφές

Alex

Πραγματικά πιστεύω πως μπορεί να το κάνει.

KostasB

Περίεργα πράγματα διαβάζω εδώ μέσα…
Να λέγατε τίποτα για την τιμή θα το καταλάβαινα που θα έπρεπε να κρατάει τις τιμές χαμηλά αντί να τις ανεβάζει αρκετά κάθε χρόνο.
Μιλάτε για λογισμικό που μετά τα Nexus είναι το πιο απροβλημάτιστο. Μιλάτε για αντιγραφές που όποια εταιρεία και να κοιτάξεις υπάρχει κάτι όμοιο με κάποια άλλη. Πως δηλαδή να φτιάξουν πλέον ένα smartphone; Υπάρχουν και όρια. Το θέλετε τρίγωνο ή πολύγωνο και να κάνει καφέ; Φτιάξτε το δικό σας.
Καινοτομία στα σχόλια… 0
Κάθε άρθρο τα ίδια και τα ίδια…

Φωτης

Kostas B @ έχεις απόλυτο δικιο φιλε μου..Απλα δεν ξέρει ακομα ο κόσμος το ποσο καλα ειναι τα huawei..Μακαρι να παει κ στην πρωτη θέση(παρα πολυ δυσκολο) γιατι εχει κανει βήματα μπροστα..Εχει κάποιους τομείς που ειναι καλυτερη απο τους άλλους..Το μονο που πρεπει να φτιάξει (όχι οτι δεν ειναι καλη) ειναι η καμερα..Να εχει ποιότητα οπως οι άλλες ναυαρχιδες..Mate 8 η 9 το επόμενο κινητο μου..

Λευτερης

Το P9 μπορει ανετα να συναγωνιστει οποιαδήποτε ναυαρχιδα και εχει τον καλυτερο λογο αποδοσης/τιμης του 2016. Γιατι οχι….

Αλεξ

Η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα τα καταφερει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.