Hugo Barra: Μετά την Xiaomi πηγαίνει στο Facebook

Την περασμένη εβδομάδα ο Hugo Barra ανακοίνωσε την ηχηρή αποχώρηση του από την Xiaomi, όπου βρισκόταν ως Vice President of International για τρία χρόνια. Ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και επεσήμανε πως θα επιστρέψει στην Silicon Valley.

Ο ίδιος είχε κάνει την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης μέσω του Facebook, και αυτό φαίνεται να μην ήταν τυχαίο. Ο Barra θα γίνει επικεφαλής των προσπαθειών του Facebook στο virtual reality. Ο ακριβής τίτλος του είναι Vice President of virtual reality και μην ξεχνάμε ότι το Facebook έχει στην κατοχή του την Oculus.

Tο VR θεωρείται ότι είναι το next big thing και ο Barra επέλεξε να επιστρέψει στην Silicon Valley, να ασχοληθεί με αυτό αντί να προσπαθεί να πουλήσει τις value-for-money συσκευές της Xiaomi σε αγορές όπως η Ινδία, ενώ παράλληλα δεν είναι καθόλου βέβαιη η εξάπλωση της εταιρείας στη Δύση.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, έκανε την επίσημη ανακοίνωση μέσα από post λέγοντας ότι ο Hugo έχει την ίδια πεποίθηση με τον ίδιο ότι VR και AR θα είναι η επόμενη μεγάλη πλατφόρμα. Θα μας δώσουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε εντελώς νέα πράγματα. “Hugo shares my belief that virtual and augmented reality will be the next major computing platform. They’ll enable us to experience completely new things and be more creative than ever before”.

hugo barra facebook, Hugo Barra: Μετά την Xiaomi πηγαίνει στο Facebook

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.