Η Apple απαντάει στο γιατί δεν επιτρέπει τις υπηρεσίες game streaming στο App Store

, Η Apple απαντάει στο γιατί δεν επιτρέπει τις υπηρεσίες game streaming στο App Store

Πριν λίγες ώρες μάθαμε από τη Microsoft πως τερματίζει τη δοκιμαστική περίοδο της υπηρεσίας xCloud, της συνδρομητικής της gaming υπηρεσίας, στο iOS, με την εταιρεία να περιορίζει προς το παρόν τη διαθεσιμότητα της στο Android λόγω της πολιτικής προστασίας του App Store της Apple.

Η Apple, μιλώντας στην ιστοσελίδα Business Insider, απάντησε έμμεσα στη Microsoft, γνωστοποιώντας τους λόγους που η ίδια δε θέλει καμία game streaming υπηρεσία στο App Store. Ο λόγος, όπως φαίνεται, είναι πως η εταιρεία θέλει να βαθμολογεί η ίδια κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν και τα παιχνίδια που προσφέρονται μέσω του xCloud έχουν ήδη βαθμολογηθεί από υπηρεσίες όπως το ESRB, αυτό είναι κάτι που δεν αφορά καθόλου την ίδια την Apple.

Οι δηλώσεις της εταιρείας:

Οι πελάτες μας απολαμβάνουν υπέροχες εφαρμογές και παιχνίδια από εκατομμύρια προγραμματιστές και οι υπηρεσίες gaming μπορούν να μπουν στο App Store, αρκεί να ακολουθούν το ίδιο σύνολο οδηγιών που ισχύουν για όλους τους προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής όλων των παιχνιδιών για μεμονωμένο έλεγχο και βαθμολόγηση, αλλά και της εμφάνισης του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά σε γραφήματα αλλά και στην αναζήτηση.

Εκτός από το App Store, οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν να προσεγγίζουν όλους τους χρήστες iPhone και iPad από το διαδίκτυο, μέσω του Safari και των άλλων προγραμμάτων περιήγησης του App Store.

Η Google δεν έδωσε καμία απάντηση στα παραπάνω, καθώς ούτε η ίδια μπόρεσε να προσφέρει την υπηρεσία Stadia μέσω του App Store, όμως εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε:

Η δοκιμαστική περίοδος της εφαρμογής Project xCloud ολοκληρώθηκε στο iOS. Δυστυχώς, δεν έχουμε κάποιον τρόπο ώστε να μεταφέρουμε το όραμα μας για το cloud gaming στους παίκτες του iOS μέσω του App Store. Η Apple στέκεται ως η μοναδική πλατφόρμα γενικού σκοπού που αρνείται να προσφέρει στους καταναλωτές της υπηρεσίες cloud gaming, όπως αυτό που θα προσφέρουμε με το Xbox Game Pass.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει τις εφαρμογές παιχνιδιών με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, εφαρμόζοντας πιο επιεικείς κανόνες σε εφαρμογές που δεν αφορούν το gaming, ακόμα και όταν περιλαμβάνουν διαδραστικό περιεχόμενο. Όλα τα παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο του Xbox Game Pass βαθμολογούνται βάση του περιεχομένου τους από ανεξάρτητους οργανισμούς, όπως το ESRB.

Έχουμε δεσμευτεί να βρούμε έναν τρόπο για να φέρουμε το όραμα μας για το cloud gaming και στην πλατφόρμα του iOS. Πιστεύουμε ότι ο πελάτης πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά της εμπειρίας του παιχνιδιού και οι παίκτες μας λένε ότι θέλουν να παίξουν, να συνδεθούν και να μοιραστούν από οπουδήποτε βρίσκονται. Συμφωνούμε μαζί τους.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ωραία όλα αυτά, αλλά νομίζω πρέπει να δουμε στα Windows 10 την υπηρεσία…

Nickolas

Καλά είναι προφανές οτι η Apple θέλει να προωθήσει τη δική της υπηρεσία το Apple Arcade, να είχε και κανα παιχνίδι της προκοπής καλά θα ήταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.