Η Apple κατασκευάζει fingerprint scanner ενσωματωμένο στην οθόνη βασισμένο στους υπερήχους;

apple κατασκευή fingerprint scanner ενσωματωμένοι οθόνη υπέρηχοι, Η Apple κατασκευάζει fingerprint scanner ενσωματωμένο στην οθόνη βασισμένο στους υπερήχους;

Με τη χρήση του Face ID από την Apple, όλο και περισσότεροι χρήστες άρχισαν να συνηθίζουν αυτόν τον τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής τους, με την απόκριση της τεχνολογίας αυτής να μην είναι τόσο γρήγορη και ιδανική. Για αυτό το λόγο, η Apple εργάζεται πάνω σε διαφορετικά ήδη ψηφιακού αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων για τα επόμενα iPhone.

Σύμφωνα με Κορεατικά μέσα ενημέρωσης, η Apple όπως και άλλοι κατασκευαστές, εξετάζουν την κατασκευή ψηφιακού αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος θα είναι ενσωματωμένος μέσα στην οθόνη, κάτι το οποίο θα εξοικονομήσει ακόμα περισσότερο χώρο για την οθόνη, αφού δε θα υπάρχει εγκοπή για έναν τέτοιο αισθητήρα στη μπροστινή πλευρά της συσκευής.

apple κατασκευή fingerprint scanner ενσωματωμένοι οθόνη υπέρηχοι, Η Apple κατασκευάζει fingerprint scanner ενσωματωμένο στην οθόνη βασισμένο στους υπερήχους;

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία είδη ψηφιακού αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, οπτικοί, αυτοί που ενεργοποιούνται με την αφή και αυτοί που λειτουργούν με υπερήχους. Εταιρείες όπως η Synaptics και η Gudix, έχουν οπτικούς ψηφιακούς αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες Vivo, Huawei και Xiaomi, είναι οικονομικοί αλλά όχι πολύ ακριβείς.

apple κατασκευή fingerprint scanner ενσωματωμένοι οθόνη υπέρηχοι, Η Apple κατασκευάζει fingerprint scanner ενσωματωμένο στην οθόνη βασισμένο στους υπερήχους;

Στον αντίποδα, η Samsung, η Qualcomm και η Apple αναπτύσσουν ψηφιακούς αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων που λειτουργούν με υπερήχους. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να είναι αρκετά πιο ακριβή αλλά είναι μεγάλης ακρίβειας και δίνει στους χρήστες καλύτερη εμπειρία χρήσης. Η Samsung σύμφωνα με άλλες αναφορές, πρόκειται να χρησιμοποιήσει fingerprint scanner τέτοιου είδους στο Samsung Galaxy S10 το 2019 ενώ αν όλοι οι ανταγωνιστές της Apple στραφούν σε μια τέτοια τεχνολογία, τότε δεν αποκλείεται και εκείνη να ακολουθήσει την τάση αυτή.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

οτι φτιαχνουν τωρα και οι αλλες δηλαδη για τα επομενα χρονια….παρακατω

Karl

Κατά τα άλλα η Apple είναι πάντα μπροστά… Τα φτιάχνουν οι άλλοι… Να και αυτοί από πίσω οι έξυπνοι.. Χαχαχα

giannis

Η τεχνολογία αυτή δεν είναι ώριμη ακόμη για χρήση σε smartphones. Οι αισθητηρες ειναι αργοί και πανάκριβοι. Μην ξεχνάτε πως ακόμη και όσοι τους ανακοίνωσαν, δεν τους έχουν διαθέσει ακόμη σε ευρεία κλίμακα.

Theo

Αα το πήρε είδηση και η Apple ότι ήδη αναπτύσσονται και κάνει βήματα δειλά δειλά? Καλά και προφανώς μόλις το βγάλει μετά από όλους θα το παρουσιάσει σαν Καινοτομία και θα το χρεώσει 200-300€ πάνω.

Makis

Ναι μόνο που στην Apple, ως συνήθως η υλοποίηση θα είναι σαφώς καλύτερη. Οι άλλοι θα βιαστούν θα πάνε να το πάρουν κάποιοι και καλά για μούρη, θα αρχίσει τα κολλήματα και τα γλέντια…

ΝΙΚΟΣ

Στο μόνο που είναι καλύτερη η Apple είναι η υλοποίηση ατέλειωτου σανού @Makis

giorgosgek

@Makis καληνυχτα, θα θελες, ειδαμε και στις καμερες την καλυτερη υλοποιηση, οτι ειπε ο πανω…..

Agnostos13

Για να δούμε τι θα λέει και αυτό…

Kostas

Ο πρώτος hater που γράφει ότι οι άλλοι το φτιάχνουν τώρα…δεν έχει ίχνος ντροπής?
Πως γινεται να μπαινεις και να γράφεις ψέμα την ώρα που ελάχιστα εκατοστά πιο πάνω είναι η αλήθεια?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά