Η Apple θα παρουσιάσει νέο software αλλά όχι hardware στο WWDC 2018;

wwdc2018

Η Apple ετοιμάζεται για το WWDC 2018 στις 4 Ιουνίου και πληροφορίες από ανθρώπους που σχετίζονται με το event, αναφέρουν ότι η παρουσίαση θα επικεντρωθεί περισσότερο σε θέματα επάνω σε software, χωρίς να γίνει κάποια αναφορά σε νέο hardware.

Υπάρχει πάντα η ελπίδα για αυτό το “one more thing” που επιφυλάσσει η Apple για τους καταναλωτές και τους φίλους της εταιρείας, μόνο που, όπως λένε οι φήμες, κάτι τέτοιο μπορεί να μη συμβεί αυτή τη φορά, μιας και υπήρχε η εντύπωση πως θα γίνει αναφορά σε νέα MacBook και σε iPad Pro και θα είναι που θα διαπιστώσουμε τη Δευτέρα όπου θα “ανοίξει” το WWDC 2018 αλλά και μέχρι τη λήξη του.

Όσον αφορά το software και το iOS, αναμένεται να δούμε το επόμενο βήμα της Apple με το iOS 12 και ένα από τα νέα του χαρακτηριστικά θα είναι το Digital Health με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πόσο χρόνο ξοδεύουν σε κάθε εφαρμογή και στη συσκευή τους, έτσι ώστε να κάνουν ένα διάλλειμα και να αφήσουν για λίγο την ψηφιακή ζωή τους στην άκρη.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που είδαμε από τη Google στα πλαίσια του Google I/O 2018 και την παρουσίαση του Android P, με το Digital Wellbeing να σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους χρήστες στο να βρούν ισορροπία μεταξύ ψηφιακής και πραγματικής ζωής.

Βελτιώσεις αναμένονται και στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, με το ARKit 2.0 να επιτρέπει μια νέα λειτουργία κατά την οποία θα μπορούν πολλοί χρήστες να παίζουν το αγαπημένο τους AR video game στο ίδιο εικονικό περιβάλλον και να συναγωνίζονται μεταξύ τους. Επίσης, αναφέρεται πως οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετούν αντικείμενα μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον, τα οποία θα παραμένουν μέσα σε αυτό, και αν μη τι άλλο, όλα αυτά ακούγονται σαν τον προπομπό για ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο ενδεχομένως να προσφέρει το AR headset που φημολογείται να παρουσιάσει η Apple το 2020.

Επιπλέον, οι χρήστες που θα βρίσκονται σε περιβάλλον iOS 12 θα μπορούν να κάνουν snooze τις ειδοποιήσεις τους, ενώ βελτιώσεις αναμένονται και στις FaceTime video-κλήσεις όπου οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν Animojis κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Το iOS 12 αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα αναφορικά με την εμπειρία χρήσης αλλά και την απόκριση του λειτουργικού συστήματος. Βελτιώσεις αναμένονται και στη home screen των iPhone, στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εφαρμογή Photos καθώς και νέα εργαλεία για τη διαχείριση αρχείων στο iPad, αλλαγές που θα λάβουν χώρα το 2019.

Τέλος, αναφορικά με το hardware, ο διάδοχος των MacBook Air, νέα MacBook/MacBook Pro, iPad Pro με δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω Face ID και νέο Apple Watch με μεγαλύτερη οθόνη, αναμένεται να εμφανιστούν αργότερα μέσα στο 2018.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
onvader

Ας ελπίσουμε ότι η Apple θα πάρει μαζί με το πρόγραμμα και θα κυκλοφορήσει το iMessage και το Facetime στον υπολογιστή ακριβώς όπως έχουν στο MacOS. Ο κόσμος αλλάζει και οι άνθρωποι αγοράζουν ξανά τις συσκευές των Windows 10 μαζί με άλλα λειτουργικά συστήματα. Στον χώρο της επιχείρησης θα ήταν ωραίο να ενσωματώσουμε τόσο συσκευές iPhones όσο και Windows 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Business Intel Google 5G

Intel και Google συνεργάζονται για την ταχεία επέκταση του 5G

H Intel και η Google έρχονται σε συνεργασία με σκοπό τους την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανάπτυξη του 5G.

Business GERMANOS

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Προσαρμοστικότητα και ευελιξία το 2020 με τον πελάτη στο επίκεντρο

Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.

Business featured

Βιντεοκάμερες: Η ιστορία τους

Η ιστορία της βιντεοκάμερας ξεκινάει πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1910 όταν υπήρξε η ανάγκη για μια συσκευή η οποία θα είχε τη δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας.