Η Apple θα παρουσιάσει νέο software αλλά όχι hardware στο WWDC 2018;

wwdc2018

Η Apple ετοιμάζεται για το WWDC 2018 στις 4 Ιουνίου και πληροφορίες από ανθρώπους που σχετίζονται με το event, αναφέρουν ότι η παρουσίαση θα επικεντρωθεί περισσότερο σε θέματα επάνω σε software, χωρίς να γίνει κάποια αναφορά σε νέο hardware.

Υπάρχει πάντα η ελπίδα για αυτό το “one more thing” που επιφυλάσσει η Apple για τους καταναλωτές και τους φίλους της εταιρείας, μόνο που, όπως λένε οι φήμες, κάτι τέτοιο μπορεί να μη συμβεί αυτή τη φορά, μιας και υπήρχε η εντύπωση πως θα γίνει αναφορά σε νέα MacBook και σε iPad Pro και θα είναι που θα διαπιστώσουμε τη Δευτέρα όπου θα “ανοίξει” το WWDC 2018 αλλά και μέχρι τη λήξη του.

Όσον αφορά το software και το iOS, αναμένεται να δούμε το επόμενο βήμα της Apple με το iOS 12 και ένα από τα νέα του χαρακτηριστικά θα είναι το Digital Health με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πόσο χρόνο ξοδεύουν σε κάθε εφαρμογή και στη συσκευή τους, έτσι ώστε να κάνουν ένα διάλλειμα και να αφήσουν για λίγο την ψηφιακή ζωή τους στην άκρη.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που είδαμε από τη Google στα πλαίσια του Google I/O 2018 και την παρουσίαση του Android P, με το Digital Wellbeing να σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους χρήστες στο να βρούν ισορροπία μεταξύ ψηφιακής και πραγματικής ζωής.

Βελτιώσεις αναμένονται και στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, με το ARKit 2.0 να επιτρέπει μια νέα λειτουργία κατά την οποία θα μπορούν πολλοί χρήστες να παίζουν το αγαπημένο τους AR video game στο ίδιο εικονικό περιβάλλον και να συναγωνίζονται μεταξύ τους. Επίσης, αναφέρεται πως οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετούν αντικείμενα μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον, τα οποία θα παραμένουν μέσα σε αυτό, και αν μη τι άλλο, όλα αυτά ακούγονται σαν τον προπομπό για ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο ενδεχομένως να προσφέρει το AR headset που φημολογείται να παρουσιάσει η Apple το 2020.

Επιπλέον, οι χρήστες που θα βρίσκονται σε περιβάλλον iOS 12 θα μπορούν να κάνουν snooze τις ειδοποιήσεις τους, ενώ βελτιώσεις αναμένονται και στις FaceTime video-κλήσεις όπου οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν Animojis κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Το iOS 12 αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα αναφορικά με την εμπειρία χρήσης αλλά και την απόκριση του λειτουργικού συστήματος. Βελτιώσεις αναμένονται και στη home screen των iPhone, στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εφαρμογή Photos καθώς και νέα εργαλεία για τη διαχείριση αρχείων στο iPad, αλλαγές που θα λάβουν χώρα το 2019.

Τέλος, αναφορικά με το hardware, ο διάδοχος των MacBook Air, νέα MacBook/MacBook Pro, iPad Pro με δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω Face ID και νέο Apple Watch με μεγαλύτερη οθόνη, αναμένεται να εμφανιστούν αργότερα μέσα στο 2018.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
onvader

Ας ελπίσουμε ότι η Apple θα πάρει μαζί με το πρόγραμμα και θα κυκλοφορήσει το iMessage και το Facetime στον υπολογιστή ακριβώς όπως έχουν στο MacOS. Ο κόσμος αλλάζει και οι άνθρωποι αγοράζουν ξανά τις συσκευές των Windows 10 μαζί με άλλα λειτουργικά συστήματα. Στον χώρο της επιχείρησης θα ήταν ωραίο να ενσωματώσουμε τόσο συσκευές iPhones όσο και Windows 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Netflix

Η Apple προσπάθησε πολύ να κρατήσει κοντά της το Netflix

Η Apple φαίνεται πως έδωσε στο Netflix… γη και ύδωρ προκειμένου να κρατήσει αυτό τις αγορές μέσω της εφαρμογής του.

Business HP

Hewlett Packard Enterprise: Καινοτομίες μετατρέπουν το HPE Storage σε cloud-native, software-defined υπηρεσία δεδομένων

Οι τελευταίες καινοτομίες επιτρέπουν σε νέους και υπάρχοντες πελάτες να μεταβούν σε λειτουργικό μοντέλο cloud για τη διαχείριση δεδομένων και υπηρεσιών υποδομής.

Business SpaceX Elon Musk

H SpaceX καταφέρνει να προσγειώσει ασφαλώς το Starship

H ασφαλής προσγείωση του Starship από την SpaceX λογίζεται ως ένα βήμα πιο κοντά προς τον εποικισμό του Άρη.

Business Google Alphabet

Πόσα χρήματα γλυτώνει η Google από την τηλεργασία;

Το εξωφρενικό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων εξοικονομεί η Google σε ετήσια βάση από την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας.