Η Apple υποχωρεί, δέχεται τις πληρωμές μέσω Facebook για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

, Η Apple υποχωρεί, δέχεται τις πληρωμές μέσω Facebook για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Από τον προηγούμενο μήνα το Facebook έχει ξεκινήσει μία νέα υπηρεσία, με την οποία επιτρέπει influencers και άλλες μικρές επιχειρήσεις να κερδίσουν χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διοργανώνοντας διαδικτυακές εκδηλώσεις επί πληρωμή. Στην προσπάθεια αυτή, το Facebook έχει δηλώσει ότι δε θα παίρνει καθόλου ποσοστό από τα κέρδη, για να ενισχύσει τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Όμως, η Apple αρνήθηκε αρχικά να δεχτεί το σύστημα πληρωμών του Facebook, αναγκάζοντας όσους χρησιμοποιούν τις εφαρμογές Facebook για iPhone και iPad να πληρώνουν μέσω του συστήματος πληρωμών της Apple, με το φόρο του 30% να πηγαίνει στην Apple. Το Facebook κατηγόρησε ανοιχτά ότι η Apple στρέφεται κατά των μικρών επιχειρήσεων και συνεχίζει να βάζει το κέρδος της πάνω από το να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Όπως φαίνεται όμως, η Apple έκανε πίσω αυτή τη φορά, επιτρέποντας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις πληρωμές μέσω Facebook Pay στις εφαρμογές iOS και iPad του Facebook. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλες τις υπηρεσίες του Facebook αλλά μόνο για το συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή μόνο στα events που θα πραγματοποιούν οι μικρές επιχειρήσεις.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα TechCrunch:

Είναι δύσκολη εποχή για τις μικρές επιχειρήσεις και τους δημιουργούς, για αυτό δεν παίρνουμε καμία πληρωμή από τις διαδικτυακές εκδηλώσεις, ενώ οι κοινότητες παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας. Η Apple συμφώνησε να προσφέρει μία σύντομη παύση του συστήματος της, για τρεις μήνες, αλλά μετά από αυτό το διάστημα οι επιχειρήσεις που παλεύουν θα πρέπει και πάλι να πληρώνουν το φόρο του 30% στην Apple.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.