Η Huawei ξεπερνά την Apple στο θέμα της εταιρικής φήμης στην Κίνα

huawei ξεπέρασε apple εταιρική φήμη κίνα, Η Huawei ξεπερνά την Apple στο θέμα της εταιρικής φήμης στην Κίνα

Σε ετήσια μελέτη του Reputation Institute και έρευνας, σχετικά με την εταιρική φήμη, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία China RepTrak, η Apple φαίνεται να υποχωρεί πίσω από εταιρείες τεχνολογίας των Η.Π.Α αλλά και πίσω από τη Huawei η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η Apple βρισκεται στη δωδέκατη θέση της λίστας με τις εκατό εταιρείες που συμμετείχαν, πετυχαίνοντας 69.7 πόντους φήμης, ένα αποτέλεσμα μειωμένο κατά 8.7 πόντους σε σχέση με το 2012. Στην κορυφή της λίστας αυτής βρίσκουμε την Intel η οποία πέτυχε 73.6 πόντους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η Huawei όχι μόνο ξεπέρασε την Apple πετυχαίνοντας 72 πόντους, αλλά έφτασε ένα βήμα από την κορυφή, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες στην κορυφή, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Rolex, Google και Haier ενώ Nokia και Microsoft βρέθηκαν και αυτές πάνω από την Apple.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 30.000 συμμετεχόντων στην Κίνα αναφορικά με 280 εταιρείες, Κινεζικές και πολυεθνικές, σχετικά με τα θέματα αξιοπιστίας, θαυμασμού, εκτίμησης και επικοινωνίας των εταιρειών με τους πελάτες τους. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως η Apple βρίσκεται χαμηλά στον τομέα της εταιρικής διαφάνειας και της ανοιχτής επικοινωνίας, τομείς στους οποίους η Apple βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και αποτελούν στοιχεία για τα οποία είναι περήφανη.

Επίσης, χαμηλό ποσοστό υπήρξε και στον τομέα της δημόσιας αντίληψης του κόσμου για την Apple, με το 70% των ερωτηθέντων να απαντούν πως η Huawei είναι μια εταιρεία που ξεχωρίζει ενώ την ίδια στιγμή τη θεωρούν σαν μια εταιρεία που είναι πολύ πιο “γνήσια” από την Apple.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Apple θεωρεί την Κίνα σαν μια πολύ σημαντική περιοχή αναφορικά με την ανάπτυξή της σε παγκόσμιο επίπεδο, θέλοντας να προσελκύσει όσο περισσότερο ενδιαφέρον γίνεται από τους καταναλωτές της χώρας, ενώ ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, δείχνει συνεχώς το ενδιαφέρον του στην Κίνα, πόσο μάλλον φέτος που ήταν από τους δύο προέδρους του China Development Forum που έλαβε χώρα το Μάρτιο.

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να προβληματιστεί η Apple για την άποψη που έχουν οι καταναλωτές στην Κίνα, των οποίων το δείγμα μπορεί να είναι μικρό αλλά παραμένει ενδεικτικό για το πόσο ψηλά έχουν οι Κινέζοι τη Huawei η οποία συνεχώς γιγαντώνεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε παγκόσμια κλίμακα, το ίδιο το Reputation Institute κατέγραψε ακόμα μεγαλύτερη πτώση στη φήμη της εταιρείας για το 2018, μιας και κατέλαβε την 58 θέση, 38 θέσεις χαμηλότερα από τη θέση που κατέλαβε το 2017.

huawei ξεπέρασε apple εταιρική φήμη κίνα, Η Huawei ξεπερνά την Apple στο θέμα της εταιρικής φήμης στην Κίνα

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mixtri

Αναμενόμενο.

giorgosgek

Τι μας νοιαζει αν βγαινει 12η η apple στην Κινα, η Microsoft βρισκεται 11η. Τι μας νοιαζει που η huawei βρισκεται δευτερη σε φημη στη χωρα της , που ειναι αυτονοητο και μπραβο της . Αρχιζουμε και καταλαβαινουμε ολοι τον λογο υπαρξης τετοιων αρθρων…

Flagship killer

Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει τσισακια με τους Κινέζους…. Εξού και το μπλόκο στο Huawei από τις μυστικές υπηρεσίες τάχα μου… Όπως και να έχει η Apple έχει δύσκολες μέρες μπροστά της…

Kostas

Και στην Ελλάδα ο Γρηγόρης ξεπερνά σε φήμη τα mcdonalds

Agnostos13

Και στην Ελλάδα πρώτη σε φήμη είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος…

NtinosMD

Πως να μην ειναι με τετοιες συσκευες ? Αυτα να τα βλεπουν καποιοι αλλοι … MLS κοιταω εσενα ….

NikosAr

Σε μερικά άρθρα όπως και αυτό διαβάζω μόνο της απαντήσεις των αναγνωστών …. περισσότερα καταλαβαίνω !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.