Η IBM παρουσίασε το Q System One, τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή για εμπορική χρήση [CES 2019]


Η IBM, στα πλαίσια της CES 2019, παρουσίασε τον Q System One, τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή για επιστημονική και εμπορική χρήση, ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του prototype στη CES 2018.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η IBM φέρνει την κβαντική πληροφορική από τα εργαστήρια των ερευνητών στον πραγματικό κόσμο, με τον IBM Q System One να μπορεί να χρησιμοποιείται σε τομείς όπως η φαρμακευτική, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η τεχνητή νοημοσύνη έτσι ώστε να συμβάλλει στην βελτίωση και την ανάπτυξή τους, συνεισφέροντας ακόμα περισσότερο σε όλους τους τομείς που θα χρησιμοποιηθεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο IBM Q System One, είναι σχεδιασμένος ώστε να αντιμετωπίσει την πιο σημαντική πρόκληση στην κβαντική πληροφορική, που δεν είναι άλλο από τη σταθεροποίηση των qubits που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση των κβαντικών υπολογισμών, τα οποία χάνουν γρήγορα τις ειδικές κβαντικές τους ιδιότητες.
Για να καταφέρει η IBM κάτι τέτοιο, συναρμολόγησε τον Q System One μέσα σε μια γυάλινη κατασκευή σε αεροστεγές περιβάλλον, τροποποιημένο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα, η αξιοπιστία και η συνεχής εμπορική χρήση, κάνοντάς τον να είναι ο πρώτος αυτού του είδους που “βγαίνει” από τα εργαστήρια και γίνεται διαθέσιμος για εμπορική και επιστημονική χρήση.
IBM Q System One πρώτο κβαντικό υπολογιστή εμπορική χρήση CES 2019, Η IBM παρουσίασε το Q System One, τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή για εμπορική χρήση [CES 2019]
Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Ναι σιγά . Οι απαιτητικοί επαγγελματίες περιμένουν MAC PRO και όσοι θέλουν να εισέλθουν στην μαγεία του mac OS MacBook air. ΙΒΜ? Υπάρχουν ακόμη αυτοί? Είχαμε βάλει στα πρώτα μακ μας δικό τους chip και μετά τους χαιρετήσαμε

dogi132

Τι γράφεις ρε? ξεκούτιανες τελείως? IBM = πρωτοπόρος! Τι McDonald’s και χαζομάρες τσαμπουνάς 🤣🤣

Παναγιώτης

Εχεις και άλλες τέτοιες χαζές συγκρίσεις Ανδρέα;

ΚώσταςD.

Λογικά το μέλλον είναι οι κβαντικοί υπολογιστές αλλά νομίζω έχει πολύ δρόμο ακόμα….

Darth

@Παναγιώτης κατα 99,9% τρολλαρει……. η ειναι αρρωστος

Dimitris L.A

Bitcoin mining κάνει? Χαχα

Dimitris L.A

Επίσης πέρα από την πλάκα, πρέπει να πούμε ότι είναι μεγάλο όσο ένα δωμάτιο άρα νομίζω θελει χρονιά ακόμα να μπορει να γίνει οικιακής χρησης

giorgosgek

O Ανδρεας απο παλια , οχι μονο τρολλαρει , οχι μονο εχει δικιο , εχει και γνωσεις. Τα διακρινεις αν τον παρακολουθεις απο παλια και πλεον εχει πλακα. Στην αρχη κι εγω ειχα παραξενευτει , μη πεφτετε στην παγιδα του , του δινετε τροφη ! 😛

ΜakisReloaded

XAAXAXAXA ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΡΩΣΤΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.