Η Intel πούλησε το τμήμα NAND έναντι 9 δισ. δολαρίων Αμερικής

Intel, Η Intel πούλησε το τμήμα NAND έναντι 9 δισ. δολαρίων Αμερικής

Η Intel ανακοίνωσε επίσημα πως πούλησε το τμήμα NAND chip της έναντι 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην SK Hynix. Μέσω της εν λόγω συμφωνίας, η κορεάτικη εταιρεία SK Hynix αγοράζει όλες τις άδειες IP, ολόκληρο τμήμα NAND SSD, αλλά και το εργοστάσιο κατασκευής των chipset στο Dalian της Κίνας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αρχική πληρωμή 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πνευματική ιδιοκτησία και τους υπαλλήλους που σχετίζονται με το τμήμα NAND SSD. Σε δύο χρόνια, η SK Hynix θα αποκτήσει όλα τα τμήματα που σχετίζονται με τα NAND flash, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων, των μηχανικών έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και των υπαλλήλων.

Η Intel θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εργοστάσιο της για τους επόμενους 12 μήνες, καθώς η συμφωνία πρέπει να εγγυηθεί από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, κάτι που αναμένουμε να γίνει τέλη του 2021. Η τελική παράδοση του 100% των συμφωνηθέντων και από τις δύο πλευρές θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2025΄. Η Intel θα συνεχίσει να λειτουργεί το τμήμα Optane.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.