Η μητρική της Google αναφέρει έσοδα $56,9 δισεκατομμύρια, αύξηση 23%

, Η μητρική της Google αναφέρει έσοδα $56,9 δισεκατομμύρια, αύξηση 23%

Η Alphabet Inc, μητρική της Google, ανακοίνωσε σήμερα τα κέρδη του 4ου τριμήνου του 2020 με έσοδα 56,9 δισ. δολάρια. Αυτοί οι αριθμοί κυμαίνονται από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο και περιλαμβάνουν την περίοδο των διακοπών.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 23% από 46,075 δισεκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2019, με λειτουργικά έσοδα 15,65 δισεκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά έσοδα είναι 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό το τρίμηνο. Για σύγκριση, η Alphabet ανέφερε έσοδα 46,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά έσοδα 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο. Το χρηματιστήριο έφτασε στο 7,8% περίπου στις after-hours συναλλαγές .

Ο Sundar Pichai, Διευθύνων Σύμβουλος της Google και της Alphabet, δήλωσε, “Τα ισχυρά μας αποτελέσματα αυτό το τρίμηνο αντικατοπτρίζουν τη χρησιμότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας σε άτομα και επιχειρήσεις, καθώς και την επιταχυνόμενη μετάβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες και το cloud. Η Google πετυχαίνει όταν βοηθάμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας να πετύχουν και βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες να δημιουργήσουμε ουσιαστικές συνεργασίες καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν όλο και περισσότερο ένα ψηφιακό μέλλον.

Η Ruth Porat, CFO της Google και της Alphabet, δήλωσε, “Η ισχυρή απόδοση του τέταρτου τριμήνου, με έσοδα 56,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθοδηγείται από την Αναζήτηση και το YouTube, καθώς οι καταναλωτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες ανέκαμψαν από τις αρχές του έτους. Τα έσοδα από το Google Cloud ήταν 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2020, με σημαντική συνεχιζόμενη δυναμική και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην παροχή αξίας στις ευκαιρίες ανάπτυξης που βλέπουμε.

Τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube ήταν 6,89 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Cloud ανέφερε 3,83 δισεκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2020.

Τα «άλλα έσοδα της Google» – που περιλαμβάνουν το υλικό, το Play Store και τα έσοδα από το YouTube από διαφημίσεις – ανέφεραν 6,67 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 5,26 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.