Η Ρωσία θέλει να μειώσει την προμήθεια των App Store και Play Store στο 20%

, Η Ρωσία θέλει να μειώσει την προμήθεια των App Store και Play Store στο 20%

Μπορεί το τελευταίο καιρό η Apple να έχει ανοίξει αρκετά μέτωπα, όπως με τις Facebook και Epic, όμως τα προβλήματα της εταιρείας δεν τελειώνουν εκεί. Η Ρωσία φαίνεται πως θέλει να περάσει νομοσχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει την προμήθεια που παίρνουν η Apple και η Google από τις πωλήσεις μέσω των store τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Reuters, το ρωσικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει σύντομα εάν θα περιορίσει ή όχι τις προμήθειες που λαμβάνουν εταιρείες όπως η Apple και η Google από τις πωλήσεις των εφαρμογών μέσα από τα αντίστοιχα App Store και Play Store. Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ήδη υποβληθεί στη βουλή της Ρωσίας από το νομοθέτη Fedot Tumusov και επιθυμεί να ορίσει την προμήθεια των εταιρειών στο 20%.

Πέραν της μείωσης της προμήθειας στη Ρωσία, το νομοσχέδιο θα αναγκάσει τις εταιρείες να πληρώνουν το ένα τρίτο των προμηθειών τους σε ειδικό ταμείο κατάρτισης για ειδικούς πληροφορικής σε τριμηνιαία βάση. Μη ξεχνάμε ότι παρά τα μέτωπα της Apple και η Google παίρνει προμήθεια 30% από τις πωλήσεις που γίνονται μέσω του store ή μέσω των εφαρμογών του store, κάτι που δεν ακούγεται και τόσο όμως είναι υπαρκτό.

Αυτό όμως που προσφέρει το Android σε αντίθεση με το iOS είναι η επιλογή των χρηστών να κατεβάσουν ή να αγοράσουν εφαρμογές εκτός του Play Store. Σε αυτό, ο Tumusov αναφέρει πως θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποφευχθεί με το να επιτρέψει η Apple την εγκατάσταση και άλλων app stores, μία πρόταση που και αυτή συμπεριλαμβάνεται στο παραπάνω νομοσχέδιο. Μένει να δούμε αν η βουλή της Ρωσίας ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.