Η Samsung ετοιμάζεται να απολύσει 1.000 υπάλληλους από την Ινδία;

Samsung, Η Samsung ετοιμάζεται να απολύσει 1.000 υπάλληλους από την Ινδία;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung ετοιμάζεται να απολύσει περισσότερους από 1000 υπαλλήλους στην Ινδία. Βασική αιτία είναι ο ανταγωνισμός από τους Κινέζους κατασκευαστές όπως η Xiaomi οι οποίοι έφεραν τεράστια πίεση και μείωσαν τα κέρδη της εταιρείας στην αγορά της Ινδίας.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας από την Ινδία, οι περικοπές θα επηρεάσουν τα τμήματα R&D, πωλήσεων, μάρκετινγκ, κατασκευής και εταιρικών σχέσεων.

Στην Ινδία οι online αγορές κατέχουν περισσότερο από το 40% από τις πωλήσεις των smartphone και περισσότερο από το 30% από τις πωλήσεις των τηλεοράσεων. Η Samsung υποστηρίζει ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία.

Μία πρόσφατη έρευνα της Counterpoint αποδεικνύει ότι η Samsung βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην online smartphone αγορά με μερίδιο 15% ενώ την πρώτη θέση κατέχει η Xiaomi με μερίδιο 43%.

Εκπρόσωποι της Samsung υποστηρίζουν ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει και πως θα βελτιωθεί η αποδοτικότητα του επιχειρησιακού μοντέλου της εταιρείας αφού ανοίξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως το οποίο θα επικεντρώνεται στο 5G δίκτυο.

Η Samsung απάντησε γρήγορα στην είδηση και την χαρακτήρισε παραπλανητική. Στην απάντηση της η Samsung δεν έθιξε ρητά τις περικοπές των θέσεων εργασίας, ανέφερε όμως ότι η εταιρεία εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι θα δημιουργήσει 2000 νέες θέσεις εργασίας στην χώρα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.