Η συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση MWC 2018

, Η συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση MWC 2018

Αναβαθμισμένη με δύο Εθνικά Περίπτερα και ενισχυμένη με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους νευραλγικούς τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, αλλά του ταχέως αναπτυσσόμενου τα τελευταία χρόνια «Gaming» είναι για 6η συνεχόμενη χρονιά η ελληνική αποστολή στη μεγαλύτερη έκθεση για τις ψηφιακές τεχνολογίες και τηλεπικοινωνίες στην έκθεση MWC 2018 στη Βαρκελώνη.

Κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου στο MWC18, o κ. Κρέτσος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σημασία της αναβαθμισμένης ελληνικής συμμετοχής στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Παράλληλα, επισήμανε ότι «αποτελεί ένα βήμα αισιοδοξίας το γεγονός ότι μια χώρα μπορεί να απορροφήσει νέες ψηφιακές τεχνολογίες και να τις δίνει πίσω στους πολίτες με την μορφή εφαρμογών και χρήσιμων υπηρεσιών».

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και του Corallia και την υποστήριξη της ΕΕΚΤ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις. Η ελληνική συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΕΤ, ενώ βασικοί χορηγοί του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος για την ελληνική εξωστρέφεια είναι η Eurobank και η Samsung.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες και οργανισμοί στο MWC και στο 4YFN
– Apifon: Εταιρεία επικοινωνίας υπολογιστικού νέφους (cloud), η οποία παρέχει λύσεις digital messaging σε επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους, αλλά και να βελτιώσουν την εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη.
– Baggagement: Υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης και παραλαβής αποσκευών στην Ελλάδα, που σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την Αθήνα χωρίς περιττό βάρος.
– Centaur Analytics (Centaur.ag): Πάροχος full-stack λύσεων στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), οι οποίες εξασφαλίζουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες.
– Collectives: Εταιρεία που έχει ως αρχές τη λειτουργική καινοτομία και την υγιή συνεργατική επιχειρηματικότητα.
– Cytech: Εταιρεία που αναπτύσσει λύσεις κινητής τηλεφωνίας που μεταφράζουν τις επιχειρηματικές ανάγκες σε τεχνολογία.
– DANAOS: Παρέχει συνεχή παροχή ολοκληρωμένων και εύκολα προσβάσιμων, ασφαλών λύσεων πληροφορικής, που λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις λειτουργικές και τεχνικές διαστάσεις του ναυτιλιακού κλάδου.
– Direct Solutions: Υλοποιεί καινοτόμες εφαρμογές ηλεκτρονικών και πληροφορικής για πελάτες B2B και B2C.
– FASMETRICS: Προσφέρει προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που προσθέτουν σαφή και μετρήσιμη αξία στα συστήματα και δίκτυα κινητών τηλεπικοινωνιών.
– Gemcraft Games: Εταιρεία ανάπτυξης, αφοσιωμένη στη δημιουργία παιχνιδιών ποιότητας, με καινοτόμα μηχανική και πρωτότυπο gameplay.
– Happyland Entertainment: Εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών που ιδρύθηκε το 2017 από τον Μαρίνο Μπόικο Πεχλιβάνοφ και τη Βασιλική Τσιφτσιάν, με έδρα την Αθήνα.-
– InAccel: Βοηθά εταιρείες να αυξήσουν την ταχύτητα των εφαρμογών τους στο υπολογιστικό νέφος (cloud) με βάση καινοτόμους επιταχυντές.
– Industry Disruptors Game Changers (IDGC): Mη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την εξωστρέφεια.
– INLIFE: Προσφέρει παιχνίδια που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), προκειμένου να επιτυγχάνουμε τους επιθυμητούς στόχους και μια βιώσιμη μεταβολή της συμπεριφοράς των παικτών.
– Invent ICT: Αποτελεί μια πρωτοβουλία που ανέπτυξε η EPI.noo του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ) και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers, ενώ ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του έχει γίνει με τη συνδρομή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).
– METIS CYBERTECHNOLOGY: Ειδικεύεται στους τομείς της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), της Υπολογιστικής Νέφους και της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσαρμόζοντάς τους στις συγκεκριμένες ανάγκες της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.
– Motivian: Προσφέρει προηγμένες λύσεις πληροφορικής στους τομείς του σχεδιασμού και της αυτοματοποίησης διεργασιών για μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού (με έμφαση σε ιδρύματα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών) και δημόσιου τομέα.
– Nous4Health: Αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για να προάγει την υγεία και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν δυνατότητα εξατομίκευσης και προσαρμογής στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του συγκεκριμένου τελικού χρήστη.
– Noveltech: Η εταιρεία δραστηριοποιείται, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα όπου έχει υλοποιήσει με επιτυχία σύνθετα έργα σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη mobile sites & applications, ανάπτυξη portals (με την χρήση CMS που έχει αναπτύξει η εταιρεία μας), στις φωνητικές πύλες (IVR), στις WEBGIS Εφαρμογές, στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών SMS (mobile marketing), στα e-Shops και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής.
– CityZenApp.gr (SaaS Platform): Μια νέα προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο ένας δήμος παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες του.-Propulsion Analytics: Δραστηριοποιείται στον τομέα της παρακολούθησης επιδόσεων και της εξοικονόμησης ενέργειας για τον ναυτιλιακό κλάδο.
– Protonyx Data Services: Επιχείρηση διάθεσης λογισμικού προστιθέμενης αξίας, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού εικονικοποίησης δικτύων το οποίο μπορεί να βοηθήσει οργανισμούς κάθε μεγέθους να αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο τους δικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς πόρους τους.
– Purposeful: Χρησιμοποιεί δεδομένα για να ανακαλύπτει νέες χρήσεις δοκιμασμένων φαρμάκων.
– Regate: Δραστηριοποιειται στον χώρο των λύσεων Outdoor Enterprise Mobility, που διατίθενται στο νέφος ή στους χώρους του πελάτη.
– SBOING.NET: Αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές και συστήματα κινητής τηλεφωνίας για τη συλλογή, επεξεργασία και εκμετάλλευση δεδομένων τοποθεσίας και κινητικότητας.
– SetelHellas: Δραστηριοποιείται στην παροχή κορυφαίων λύσεων ΤΠΕ, ειδικά σχεδιασμένων για καθετοποιημένες ναυτιλιακές και θαλάσσιες επιχειρήσεις.
– SoftOne: Παρέχει λύσεις τόσο εντός των χώρων της επιχείρησης, όσο και λύσεις λογισμικού ως υπηρεσίας (SaaS), για αναπτυσσόμενους οργανισμούς μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.
– SOFTWeb: Ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας/ιστού και την παροχή ολοκληρωμένων τεχνολογικών υπηρεσιών.
– Space Hellas: Value Added Solutions Integrator και Service Provider, στους τομείς των ΤΠΕ και της Ασφάλειας για τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των επιχειρήσεων, του δημοσίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
– Starttech Ventures: Επιχείρηση με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις αρχικού σταδίου, η οποία εφαρμόζει πρόγραμμα Lean Acceleration και παρέχει σε νεοφυείς επιχειρήσεις όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα τις βοηθήσουν να αποκτήσουν κεκτημένη ταχύτητα και να αναπτυχθούν.
– Syncbnb: Βοηθά ιδιοκτήτες και διαχειριστές ενοικιαζόμενων παραθεριστικών κατοικιών καταχωρίζοντας τα ακίνητά τους σε πολλαπλούς διαύλους και στη συνέχεια εξασφαλίζει ότι ποτέ δεν προκύπτει διπλή κράτηση, συγχρονίζοντας όλα τα ημερολόγιά τους.
– TELENAVIS: Καλύπτει όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της παρακολούθησης για κάθε εταιρεία και για οποιονδήποτε στόλο.
– Tourismart: Ολοκληρωμένη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας και λύση Διαδικτύου των Πραγμάτων, που βοηθά τους ξενοδόχους να παρέχουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες στα smartphone των πελατών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
– Traptics: Αποτελεί ένα μικρό στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, με έδρα την Αθήνα.
– Workathlon: Προσφέρει λύσεις νέου κύματος προσανατολισμένες στη διαχείριση της πρόσληψης και σωστής κατανομής προσωπικού για ξενοδοχεία και resort.
– Spatiall: Πλατφόρμα κράτησης εισιτηρίων θεαμάτων επόμενης γενιάς με τεχνολογίες 3D & VR.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,