Η Xiaomi 384η θέση της λίστας Forbes Global 2000

, Η Xiaomi 384η θέση της λίστας Forbes Global 2000

Το περιοδικό Forbes συντάσσει και ανακοινώνει τη λίστα “Forbes Global 2000” κάθε χρόνο. Η λίστα αυτή θεωρείται μια από τις πιο πλήρεις και αξιόπιστες λίστες κατάταξης εταιρειών και βασίζεται σε ολοκληρωμένη αξιολόγηση του κύκλου εργασιών, των κερδών, του ενεργητικού και της χρηματιστηριακής αξίας των εταιρειών. Σύμφωνα με τη λίστα του 2020, ο κύκλος εργασιών της Xiaomi ανήλθε σε US$29,8 δισ., τα κέρδη ανήλθαν σε US$1,5 δισ., το ενεργητικό στα US$26,4 δισ. και η χρηματιστηριακή αξία στα US$31,5 δις.

Το 2019, η Xiaomi κατάφερε να πετύχει σημαντική αύξηση σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Τα συνολικά έσοδα του Group ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα RMB 200 δισ., φτάνοντας στα RMB 205,8 δισ., ήτοι αύξηση 17,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας ένα 9ετές αθροιστικό ετήσιο ποσοστό αύξησης («CAGR») 112%. Τα καθαρά (προσαρμοσμένα) κέρδη ανήλθαν σε RMB11,5 δισ., παρουσιάζοντας αύξηση 34,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες διεθνών ερευνητικών οργανισμών, η διανομή της Xiaomi σε smartphones σημείωσε αύξηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 παρά την πτώση της αγοράς. Σύμφωνα με την Canalys, η διανομή smartphones παγκοσμίως μειώθηκε κατά 13%, σε σύγκριση με το περασμένο έτος, στα 272 εκ. τεμάχια, ωστόσο η Xiaomi σημείωσε αύξηση της τάξης του 9% σε αυτή την περίοδο, ξεπερνώντας άλλους μεγάλους κατασκευαστές smartphones. Το μερίδιο αγοράς ανήλθε σε 11,1%, τοποθετώντας τη Xiaomi στα τέσσερα κορυφαία brands στον κόσμο.

Σύμφωνα με την IDC, η διανομή smartphones παγκοσμίως σημείωσε ετήσια πτώση 11,7% σε 276 εκ. τεμάχια, αλλά η διανομή της Xiaomi και πάλι αυξήθηκε κατά 6,1%, με μερίδιο αγοράς 10,7%. Επιπλέον, η πανδημία του COVID-19, οδήγησε σε Lockdowns σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, όμως η Xiaomi διατήρησε την ηγετική της θέση στη Δυτική Ευρώπη, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με την Canalys, η διανομή smartphones της Xiaomi στην Δυτική Ευρώπη αυξήθηκε σημαντικά κατά 79% κατά το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της, με το μερίδιο αγοράς της να αυξάνεται στο 10%. Στην Ισπανία, η διανομή smartphones αυξήθηκε στο 46%, οδηγώντας σε μερίδιο αγοράς 28%, καθιστώντας τη Xiaomi Νο1 smartphone brand στη χώρα. Το 2019, τα έσοδα από το εξωτερικό έφτασαν τα RMB 91,2 δισ., αντιστοιχώντας στο 44,3% των εσόδων του Ομίλου. Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, τα προϊόντα Xiaomi πωλούνταν σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές.

Ακόμη, η Xiaomi αρχικά εξέδωσε ένα 10ετές κύριο, μη εγγυημένο, σταθερό ομόλογο USD 600 εκ. με επιτόκιο 3,375%. Η συναλλαγή πέτυχε τη χαμηλότερη απόδοση για ένα πρωτοεμφανιζόμενο 10ετές ομόλογο από μια Κινέζικη ΤΜΤ (Technology, Media & Telecom) εταιρεία, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση του μακροπρόθεσμου επιτοκίου χρηματοδότησης της Εταιρείας. Tο τελικό ποσό διάθεσης υπερκάλυψέ κατά 8,5 φορές αυτό που ανακοίνωσε αρχικά η Eταιρεία, δείχνοντας ότι το ομόλογο έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από την επενδυτική αγορά. Η επιτυχία του ομολόγου επισημαίνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην μακροπρόθεσμη εξέλιξη του Ομίλου.

Η Xiaomi αναμένεται να λανσάρει τουλάχιστον δέκα νέα 5G smartphones, αυτό το έτος και να αυξήσει τα έξοδά της στον τομέα της «Έρευνας και Ανάπτυξης», στα RMB10 δισ. . Τα επόμενα 5 χρόνια, οι επενδύσεις της στο 5G + Alot θα αυξηθούν από RMB 10 δισ. σε RMB 50 δισ., ώστε να διασφαλίσει την κυριαρχία της στον τομέα του smart living. Παρά την είσοδό της στην premium αγορά όμως, παραμένει πιστή στον αρχικό της στόχο, προσφέροντας εντυπωσιακά προϊόντα στις πιο προσιτές τιμές.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.