Η Xiaomi απαντάει στις κατηγορίες των ΗΠΑ περί κομμουνιστικής στρατιωτικής εταιρείας

, Η Xiaomi απαντάει στις κατηγορίες των ΗΠΑ περί κομμουνιστικής στρατιωτικής εταιρείας

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η Xiaomi προστέθηκε στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ με τον χαρακτηρισμό “κινεζική κομμουνιστική στρατιωτική εταιρεία” φερόμενη ότι έχει άμεσες σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση και τον κινεζικό στρατό και αποτελεί πιθανή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ακολούθηκε η απάντηση της Xiaomi η οποία αναφέρει:

Η εταιρεία συμμορφώνεται με το νόμο και λειτουργεί σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς των δικαιοδοσιών όπου ασκεί τις δραστηριότητές της. Η εταιρεία επαναλαμβάνει ότι παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες για μη στρατιωτική και εμπορική χρήση. Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν ανήκει, ελέγχεται ή δεν συνδέεται με τον κινεζικό στρατό, και δεν είναι μια «Κομμουνιστική Κινεζική Στρατιωτική Εταιρεία» που ορίζεται στο πλαίσιο του NDAA. Η εταιρεία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της.

Η εταιρεία εξετάζει τις πιθανές συνέπειες αυτού για να αναπτύξει μια πληρέστερη κατανόηση του αντικτύπου της στον Όμιλο. Η εταιρεία θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις, όπως και όταν χρειάζεται.

, Η Xiaomi απαντάει στις κατηγορίες των ΗΠΑ περί κομμουνιστικής στρατιωτικής εταιρείας

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Prideous

Πρώτα η huawei
Μετά η zte
Τώρα η Xiaomi
Οποία εταιρία πιέζει την apple μου φαίνεται πως μπαίνει στην black list της Αμερικής ….

LolMaster

Γιατί η apple να θέλει το κοινό που αγοράζει xiaomi? Αυτος που θέλει xiaomi θα δώσει συνήθως max 300 ευρώ. Η apple δεν έχει έστω παλιό της μοντέλο στα 300 ευρώ. Οπότε ο άνθρωπος αυτός θα πάει σε σειρά Α της Samsung.

Fotis

φιλαράκο η Apple δεν θα υπάρχει σε μια δεκαετία, θα γίνει σκόνη απο την πίεση των Κινέζων. Υπερτιμημένα προιοντα που απευθυνονται σε ψώνια. Δεν μπορείς να κοροιδευεις πολλους για πολύ, ακόμη και ανεγκέφαλα ψώνια να είναι

LolMaster

Καλά ότι πεις. Το αν είναι υπερτιμημένο ένα προϊόν έχει να κάνει με την τσέπη του καθενός. Για τον Άγγλο μπορεί να μην είναι… να είναι μέσα στο budget που διαθέτει για κινητό. Μη πω για τον Αμερικάνο που το παίρνει σχεδόν ή και εντελώς δωρεάν μέσω των προγραμμάτων κινητής. Αν κάποιος απο το Μάλι ή το Κόσοβο δεν μπορεί να το αγοράσει αυτό δεν είναι θέμα της Apple.

Η Ferrari δλδ που σχεδον όλοι δεν μπορούμε να αγοράσουμε, έσβησε από τον χάρτη; Αντίθετα χάθηκαν κάποιες τύπου Daewoo κλπ κλπ που είχαν αμάξια προσιτά… Αλλα τι αμάξια…αμαξάρες!!

Fotis

μα αυτό είναι το θέμα, η Ferrari αξίζει κάθε ευρώ, τα Apple αντίθετα έχουν αδικαιολόγητο premium. Εχουν μείνει πίσω έτη φωτός σε καινοτομία και πασχίζουν με σπασμωδικές πολιτικές αποφάσεις και εμπορικό πόλεμο να ανακόψουν το αναποφευκτο.

LolMaster

Είναι υποκειμενικό. Ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει τι αξία έχει κάτι για τον εαυτό του. Ποια έτη φωτός;; Καλά οκ..Δεν ξέρω τι έχει ένα Xiaomi που δεν έχει το Iphone 12 η το Samsung s2.. Αντίθετα ξέρω τι δεν έχουν και τι δεν θα έχουν σε λίγο..Google aps ..χαχα!

kous

ετσι ακριβως , οπως η nokia

Stathis

Εντελώς παιδική και κοντόφθαλμη λογική.

LolMaster

Παιδιά ξυπνήστε και διαβάστε λίγο τι γίνεται στην Κίνα από το 2005 και μετά. Και πως αν τους στηρίζουμε όλο αυτό θα έρθει και από εδώ. Ξεχάστε ότι ξέρατε αν ποτέ πάρει τα ηνία η Κίνα. Έλεος… Η Huawei, Xiaomi Κλπ δεν είναι απλά εταιρείες…. Από πίσω εφαρμόζονται γεωπολιτικές επιλογές… Ποιος ξεκίνησε τους αποκλεισμούς πχ στα social. Πως η huawei έγινε τόσο μεγάλη και γιατί καιγόταν να μπει στα 5g των δυτικών χωρών.Τι να σας πω…

Evo

Αν σου τέλειωσαν οι Samsung αναρτήσεις πήγαινε ξεκουράσου…. Άσε τα κλικ μπιτ!

Last edited 3 years πριν by Evo
Νίκος

Εγώ σαν αναγνώστης δε βλέπω πού είναι το clickbait. Ο τίτλος αναφέρει ότι η xiaomi απαντάει στις κατηγορίες των ΗΠΑ και το άρθρο περιέχει ακριβώς την απάντησή της.

Κατά τα άλλα, μακάρι να μην ακολουθήσει την πορεία της Huawei. Όχι επειδή συμπαθώ ιδιαίτερα την Xiaomi, αλλά γιατί όσο υπάρχει ανταγωνισμός εμείς ως καταναλωτές βγαίνουμε κερδισμένοι.

LolMaster

Είναι δυνατόν να είσαι Κινεζική εταιρεία και γενικά κινέζος στην Κίνα..και να μην ελέγχεσαι από το ΚΚ;

Άσχετο: Κανονικά (όχι μόνο μέτρα κατά τους) αποζημίωση πρέπει να ζητήσουμε που ήξεραν ότι κυκλοφορεί ιός και έκαναν την πάπια (Πεκίνου). Αν αποδειχθεί 100% ότι ήξεραν από τον Σεπτέβρη του 2019, θα έπρεπε όλη η υφήλιος να ζητήσει αποκαταστάσεις. Εδώ το 1986 το ΚΚ της USSR απέκρυψε το chernobyl.. τι να λέμε… και ο τριτοκοσμικός φωνάζει Xiaomάρααα ρε!! Και Κίνα που δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βγάζει συμφέροντα τηλέφωνα.. (μήπως γιατί κάποιοι άμοιροι έχουν μισθό 3.60; Σαν αυτούς που κρύβουν χαρτάκια: “βοήθεια” στις συσκευασίες Κινεζικών προϊόντων;) Η Αμερική τουλάχιστον τους εργάτες της τους πλερώνει.. Δεν είδα κανέναν Έλληνα μετανάστη να πηγαίνει Κίνα..Δεν είδα καμια παροικία..

SUPS 👨‍⚖️

Το 1986 βγαινανε εδω στην ΕΛΛΑΔΑ και λεγανε οτι ηταν αμερικανικη προπαγανδα κατα των Σοβιετικων το ατυχημα στο Τσερνομπιλ…Αστο …Φταινε βεβαια και οι δυτικες εταιρειες που πηγαν εκει για φθηνα εργατικα και σημερα οι κινεζοι δαγκωνουν πολυ αγρια…Οσο για τα κινητα …το LG G2 μ ηταν κινητο που εγραφε Made in Korea αλλα πλεον εχουν παει Βιετναμ ..(οπως και οι Ιαπωνες της sony)…

LolMaster

΄΄Οπως τα λες. Ελπίζω και η Apple να μεταφέρει όλη την γραμμή της στην Ινδία ( Να τηρούνται κάποιοι ανθρώπινοι όροι στην εργασία και το περιβάλλον όμως – είδαμε και ένα πρόσφατο περιστατικό).

nikos

“μήπως γιατί κάποιοι άμοιροι έχουν μισθό 3.60” αναφερεσαι υποτιμητικα για αυτους που περνουν χαμηλο μισθο;!!!!!πας καλα ρε;

LolMaster

Αναφέρομαι στους εργάτες τις Κίνας που έχουν μισθό 3.60!! Έλεος!! Κουκουρούκου ε?

LolMaster

Μπα; Ξέρει ο κομισάριος κι από θεωρίες συνομωσίας ; Έβλεπες και Λιακόπουλο εκτός από 902;

Ovelix

Έχει πλάκα όταν οι ΗΠΑ που μέσο των Apple, Microsoft, Facebook κλπ εταιριών τους γνωρίζουν μέχρι και την συχνότητα με την οποία πηγαίνουμε τουαλέτα να κατηγορούν άλλους για κατασκοπία κλπ. Ενώ για τέλος σε περίπτωση που το ξεχνάμε όλες οι εταιρίες στην Κίνα έχουν άμεση σχέση με το Κινέζικο κράτος καθώς η Κίνα έχει κουμμουνισμό, στον κουμμουνισμό δεν υπάρχει ιδιωτικός τομέας όπως το ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα, υπάρχει ο ιδιωτικός που ελέγχεται από το κράτος και συνήθως οι εταιρίες αυτές ανήκουν είτε στα στελέχη του κουμμουνιστικού κόμματος τις Κίνας είτε σε συγγενείς των στελεχών του κουμμουνιστικού κόμματος τις Κίνας.

SUPS 👨‍⚖️

για αυτο και η ΕΕ/Κομισιον προσπαθει να τους βαλει χερι οσο μπορει στα θεματα privacy…

stavag

Στηρίζουμε xiaomi και ολες τις εταιριες που φέρνουν προσιτά την τεχνολογια στον απλο κοσμο
Μαυρο σε εταιρίες με υπερκοστολογημενα προϊόντα που νομίζουν οτι θα μας μαντρωσουν για να γίνουμε τα προβατα τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.