IBM: Υπογράφει συμφωνία 300 εκατ. δολαρίων με την Emirates

Η IBM ανακοίνωσε μια μεγάλη συμφωνία ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων και διάρκειας 10 ετών σύμφωνα με την οποία θα παρέχει υπηρεσίες IT στην αεροπορική εταιρεία του Dubai, την Emirates.

Με βάση την παραπάνω συμφωνία η IBM θα παρέχει υπηρεσίες που αφορούν το ΙΤ στην Emirates με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στα συστήματα υποστήριξης πελατών αλλά και σε λειτουργίες, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της IBM.

Η IBM έχει ήδη συνεργασία με μεγάλη αεροπορική εταιρεία, την Etihad Airways από το Abu Dhabi, με την οποία τον περασμένο Οκτώβιο υπέγραψε συμφωνία για παροχή υπηρεσιών και υποδομής στον τομέα του IT συνολικού ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Όσον αφορά την Emirates παρά το ότι πρόκειται προφανώς για μικρότερο συμβόλαιο είναι μια ιδιαίτερα σημαντικά συμφωνία μιας και η εταιρεία είναι πλέον η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, ενώ ανακοίνωσε κέρδη για το προηγούμενο οικονομικό έτος ύψους 1,93 δις δολαρίων.

IBM, IBM: Υπογράφει συμφωνία 300 εκατ. δολαρίων με την Emirates

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Κέρδη μόνο 1.93 δις. Για να παρέχουν μεταξύ άλλων ως βασική υπηρεσία αυτά που προσφέρουν και οι low cost. Κατά τα άλλα οι επιστήμονες μάχονται να αντιμετωπίζουν την παγκόσμια φτώχεια βελτιώνοντας ποικιλίες σπόρων, ψάχνοντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πιέζοντας σε εισαγωγή αυτοματοποιημένων μονάδων παραγωγής.

Δίκτυο πανεπιστημίων μεταξύ άλλων γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών προτείνει ως λύσει να τρώμε έντομα και σκουλήκια ως πηγή πρωτεϊνών που δε συμβάλλει στην ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου και θα λύσει την παγκόσμια πείνα.

Χμ, το μόνο που βλέπω είναι κέρδη και εκμετάλλευση της τεχνολογίας για εκμετάλλευση του ανθρώπου.

Babis

@Konstantinos αυτό είναι site τεχνολογίας, το site των χορτοφάγων είναι άλλου, μην μπερδεύεσαι…

Charalampos

Οντος ειναι σιτε τεχνολογιας αλλα το γεγονος οτι η προοδος της τεχνολογιας εχει οδηγησει σε ανομοιομορφη κατανομη του πλουτου και εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο. Αντι να εξαληψει την φτωχια και την πεινα ειναι ενα γεγονος εδω και 20 χρονια και κανενας δεν μπορει να το αμφισβητησει για αυτο αγαπητε κοιμησου με τα iphone αγγαλια ενω καποιοι αλλοι δεν εχουν ουτε κουβερτα να σκεπαστουν.

Konstantinos

Σχολίασα τοιουτοτρόπως καθώς η είδηση δεν είναι τεχνολογική αλλά αφορά τα οικονομικά στοιχεία μιας εταιρίας όπως η IBM και μιας αεροπορικής όπως η Emirates. Και επειδή δεν μπορώ να φανταστώ τί καινοτομία ή τεχνολογική πρόοδο θα φέρει αυτή η συμφωνία αναφέρθηκα στα κέρδη.

*Δεν είμαι χορτοφάγος αν και ενδεχομένως το τράβηξα λίγο περισσότερο. Για να επανέλθουμε στα τεχνολογικά ας μαγειρέψουμε με συνταγές τα νευρωνικά δίκτυα του IBM Watson
https://www.ibmchefwatson.com/community

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.