IBM & Samsung με τις περισσότερες πατέντες το 2016 – H Apple απουσιάζει

Μπορεί λόγω διάφορων περιπτώσεων όπου μεγάλες και μικρές εταιρείες πηγαίνουν στα δικαστήρια ακόμη και για την παραμικρή παραβίαση πατέντας, οι κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας φέρνει τη λέξη “troll” στο μυαλό πολλών.

Αυτή είναι όμως μια μόνο όψη, καθώς υπάρχει και αυτή που δείχνει ότι οι εταιρείες επενδύουν στην έρευνα και τις νέες ιδέες, τις οποίες και θέλουν να κατοχυρώσουν για να υλοποιήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η IFI CLAIMS δημιούργησε μια λίστα με τις top 10 εταιρείες που υπέβαλαν τις περισσότερες αιτήσεις για κατοχύρωση πατεντών.

Στη τρίτη θέση ακολουθεί η Canon με 3656 πατέντες, ενώ Qualcomm, Google και Intel είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη στις θέσεις 4,5,6 με 2897,2835 και 2784 πατέντες, αντίστοιχα. H LG Electronics έχει την 7η θέση (2428 πατέντες), η Microsoft είναι 8η (2398 πατέντες). Την 10αδα συμπληρώνουν TSMC και Sony. Όπως είναι εμφανές, από τη λίστα με το top 10 απουσιάζει η Apple, η οποία έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στα δικαστήρια για διάφορές πατέντες.

Παρά τον τεράστιο όγκο πατεντών που κατοχυρώνουν οι εταιρείες, πολλές από αυτές δεν υλοποιούνται ποτέ. Οι εταιρείες απλά θέλουν να σιγουρευτούν ότι κάποιος άλλος δεν θα χρησιμοποιήσει την ιδέα που σκέφτηκαν πρώτες.

ibm samsung patents, IBM & Samsung με τις περισσότερες πατέντες το 2016 – H Apple απουσιάζει

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Troll δεν ειναι οι εταιρίες που επενδύουν στην έρευνα και μέσω δικαστηρίων θέλουν να διαφυλάξουν την επένδυση τους από άλλους που καταπατούν τα δικαιώματά τους. Patent troll είναι κάτι εταιρίες που αγοράζουν πατέντες από άλλες εταιρίες που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία και ζουν μόνο από τις μηνύσεις που κάνουν, χωρίς να παράγουν τίποτα άλλο. Βέβαια και αυτό είναι απολύτως νόμιμο.

giorgosgek

εεε ρε μηνυσεις που θα πεσουν….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.