H ΙΒΜ θα κάνει την τεχνολογία προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρίες

IBM Accessibility Research group, H ΙΒΜ θα κάνει την τεχνολογία προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρίες

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται τα άτομα με αναπηρίες είτε σωματικές είτε νοητικές συχνά μένουν εκτός από την τεχνολογική εξέλιξη. Αυτό είναι μία κατάσταση την οποία η IBM με το κέντρο της IBM Accessibility Research group επιθυμεί να αλλάξει δραστικά και άμεσα.

Οι ενέργειες και προσπάθειες του IBM Accessibility Research group είναι να εξαλείψουν τους φραγμούς πρόσβασης τεχνολογίας στα άτομα με αναπηρίες και τους ηλικιωμένους ώστε να ζήσουν την ζωή τους περισσότερο ανεξάρτητα και παραγωγικά με νόημα.

Η έρευνα του κέντρου Accessibility Research της IBM βασίζεται σε 3 βασικούς άξονες, την περισσότερο ενεργό δράση και καθοδήγηση των ευπαθών αυτών κοινωνικών ομάδων, την τεχνολογία και καινοτομία, καθώ και την γνωστική φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων.

Σχετικά με την ενεργό δράση και την καθοδήγηση που είναι ο πρώτος άξονας, η IBM έχει δώσει σε σχεδιαστές και προγραμματιστές ανά τον κόσμο εργαλεία ανοιχτού κώδικα προκειμένου να δοκιμάσουν και προσφέρουν λύσεις σε θέματα σχετικά με προβλήματα προσβασιμότητας.

Η τεχνολογία και καινοτομία έχει ήδη ορατά αποτελέσματα καθώς η ΙΒΜ συνεργάζεται με την εταιρία Local Motors για την δημιουργία του περισσότερου παγκοσμίως αυτόνομου οχήματος με έμφαση στην προσβασιμότητα με την ονομασία Accessible Olli. Ο τρίτος σημαντικός άξονας, η γνωστική φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων αφορά την πρωτοβουλία με τη ονομασία Cognitive Eldercare, με την δημιουργία έξυπνων κατοικιών εξοπλισμένες με έξυπνους αισθητήρες, internet of things και ανάλυση των δεδομένων.

Οι έξυπνες αυτές κατοικίεςς θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προληπτική παρακολούθηση της υγείας και της καθημερινότητας των ηλικιωμένων από τα συγγενικά τους πρόσωπα και όσα είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους.

Η υπεύθυνη του κέντρου IBM Accessibility Research group Δρ. Ruoyi Zhou έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με την μετάβαση της τεχνολογίας και την εξέλιξη της. «Τα επόμενα χρόνια η τεχνολογία θα αλλάξει και από τις οθόνες αφής θα υπάρχει περισσότερη αλληλεπίδραση όπως η χρήση της φωνής», «οι ηλικιωμένοι του σήμερα άνω τωβ 60 ετών θα έχουν διαφορετική σχέση με την τεχνολογία και η IBM πρέπει να καλύψει τις ανάγκες των ηλικιωμένων και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για τις επόμενες γενιές τηρώντας μία ισορροπία με τα προσωπικά δεδομένα.»

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.