Tρέχουσες στρατηγικές στον τομέα του IT, Έρευνα IDC για λογαριασμό Oracle και Intel

Η IDC πραγματοποίησε, έρευνα για λογαριασμό της Oracle και της Intel, με 200 Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων (CIO) και Γενικούς Διευθυντές (CEO) από 180 μεγάλες εταιρείες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η έρευνα είχε στόχο να αναλυθούν οι τρέχουσες στρατηγικές στον τομέα του IT και οι μέθοδοι τις οποίες χρησιμοποιούν οι CIO για να χειριστούν την ανάγκη βελτιστοποίησης της υποδομής IT με παράλληλη υποστήριξη των γενικότερων στρατηγικών αναγκών του οργανισμού.

, Tρέχουσες στρατηγικές στον τομέα του IT, Έρευνα IDC για λογαριασμό Oracle και Intel

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι:
1. Οι προϋπολογισμοί παραμένουν σφικτοί και ότι οι βασικές σταδιακές βελτιώσεις και ανανεώσεις στις παλαιού τύπου υποδομές εξακολουθούν να αποτελούν τον κανόνα, ωστόσο, οι CIO φάνηκε ότι κινούνται προς έναν πιο ολοκληρωμένο μετασχηματισμό του περιβάλλοντος IT για όλο το εύρος των εταιρειών τους. Αυτός ο μετασχηματισμός αποσκοπεί στο να συμβαδίσουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των αντίστοιχων οργανισμών.
2.Η βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών, η μείωση του κόστους και η βελτίωση της ποιότητας βρίσκονται ανάμεσα στις κυριότερες στρατηγικές προτεραιότητες στην εν λόγω περιοχή για το ερχόμενο έτος.
3. Οι CIO είναι πρόθυμοι να μετασχηματίσουν τα περιβάλλοντά τους σε νέες υποδομές IT, όπως με την ευρεία υιοθέτηση των πιο πρόσφατων επιτευγμάτων στον τομέα του IT –cloud, φορητότητα, big data και οι πλατφόρμες βάσης δεδομένων- που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην αναμενόμενη έκρηξη του όγκου των δεδομένων και με τις οποίες θα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.
4. Οι CIO στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τους στρατηγικούς στόχους των οργανισμών τους, αναλαμβάνοντας έναν πιο καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τελικούς χρήστες.
5. Περίπου το 38% των εταιρειών στην περιοχή επενδύουν σε λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας και ανάλυσης επιχειρηματικών πληροφοριών για ευκολότερο εντοπισμό των ευκαιριών βελτίωσης των δραστηριοτήτων και των διαδικασιών τους.
6. Περίπου των 30% των CIO δηλώνουν ότι οι επενδύσεις στη φορητότητα αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για τις δαπάνες τους.
7. Το cloud θεωρείται ήδη βασικός παράγοντας της ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις, διευκολύνοντας τη γρήγορη ανάπτυξη και υλοποίηση εφαρμογών. Περίπου το 32% των εταιρειών χρησιμοποιεί ήδη ένα περιβάλλον ιδιωτικού ή υβριδικού cloud, ενώ το 16% χρησιμοποιεί υποδομή και/ή εφαρμογές δημόσιου cloud.
8. Οι κρίσιμες εφαρμογές -όπως συστήματα οικονομικής διαχείρισης, HCM, SCM, CRM και λύσεις διαχείρισης εγγράφων- και οι λύσεις υποδομής -όπως μηχανήματα βάσεων δεδομένων, πλατφόρμες ή συστήματα αποθήκευσης- συχνά μπορούν να παραμετροποιηθούν και να ξεκινήσουν να λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα όταν έχουν βασιστεί στο cloud.

Ο Michel Clement, Vice President Oracle Central Eastern Europe, δήλωσε: «Πρόκειται, χρονικά, για μια μοναδική ευκαιρία για τους CIO στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Το cloud, η φορητότητα, τα Big Data και η σύγχρονη τεχνολογία βάσεων δεδομένων θεωρούνται ως βασικοί παράγοντες της ευελιξίας για τις επιχειρήσεις. Απλοποιώντας την αρχιτεκτονική IT με τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις, οι CIO μπορούν να μειώσουν τα σημεία συμφόρησης και τα κόστη συντήρησης που σχετίζονται με τα παλαιού τύπου συστήματα και να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά την καινοτομία. Η Oracle στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη έχει όλα όσα χρειάζονται: τεχνολογία, εφαρμογές, υπηρεσίες και τοπικούς πόρους για να συνεργαστεί με τους CIO με στόχο τον επιτυχημένο μετασχηματισμό.»

Δ.Τ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Oracle

Oracle: Απώλειες 5% για τη μετοχή της

Τα εταιρικά αποτελέσματα της Oracle ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει απώλειες.

Business Oracle

Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Η Oracle ετοιμάζει επένδυση 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το cloud αποτύπωμά της στο μεσανατολικό βασίλειο.

Business Oracle

Oracle: Στα 12,28 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα έσοδα

Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Oracle σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τη χρήση του β’ τριμήνου του οικονομικού έτους.

Business Oracle

Keep Sea Blue: Τεχνολογία Oracle Blockchain για την αντιμετώπιση της μόλυνση από πλαστικά

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία της Oracle με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.