IFA 2012, Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας [31 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου]

Η έκθεση IFA δεν είναι μόνο η πιο παλιά, αλλά και η πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (consumer electronics). Ωστόσο, στις δύο τελευταίες διοργανώσεις οι επισκέπτες της IFA είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και γύρω από τις λευκές ηλεκτρικές συσκευές. Η επέκταση σε αυτόν τον τομέα έδωσε στην έκθεση ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ζήτηση.

, IFA 2012, Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας [31 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου]

Και φέτος, η έκθεση θα συνεχίσει την περσινή επιτυχία στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού (home appliances). Στο επίκεντρο της περσινής IFA βρέθηκαν οι τεχνολογίες 3D, ο συνδυασμός διαδικτύου και τηλεόρασης, οι τηλεοράσεις high definition, η μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, η εύκολη και «έξυπνη» χρήση, το smart grid και μία σειρά από προηγμένης τεχνολογίας προϊόντα.

Με αύξηση 4% στην εκθεσιακή επιφάνεια (140.200τ.μ.) και 1.441 εκθέτες ξεκίνησε η IFA 2011, παρουσιάζοντας είδη τελευταίας τεχνολογίας και νεωτερισμούς στους κλάδους consumer electronics και home appliances. Και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών αυξήθηκε κατά 3%, αφού 128.750 εμπορικοί επισκέπτες έσπευσαν να δουν τη μεγαλύτερη και παγκοσμίως σημαντικότερη έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Συνολικά, την έκθεση επισκέφτηκαν 238.000 επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τη διοργάνωση του 2010. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα βρείτε μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση παραγωγών, προμηθευτών και εμπόρων και μία τέτοια πλατφόρμα παραγγελιών. Οι παραγγελίες της προηγούμενης IFA έφτασαν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κλάδος συνολικά συνεχίζει να μεγαλώνει σε ολόκληρη την Ευρώπη (αυτό πιστοποιούν οι αριθμοί των παραγγελιών, που αναμένονται να φτάσουν για την Ευρώπη τα 204 δις. ευρώ. Η παρουσία των Μ.Μ.Ε. στην έκθεση ήταν όπως κάθε χρόνο ιδιαιτέρως αυξημένη.

Τα εκθέματα της IFA αποτελούνται από τους εξής τομείς:
• Ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά
• Audio, Hi-Fi, High End, TV & Video,Car Hi-Fi/κινητά Media, DVD, ψηφιακή τηλεόραση
• Καλωδιακή και δορυφορική τεχνολογία
• Λευκές συσκευές
• Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, μικροσυσκευές
• Multimedia
• TV/PC, Internet, Online, Edutainment, Παιχνίδια
• Τηλεπικοινωνίες
• Σκληρά δίκτυα, κινητά δίκτυα, τηλεματική, service provider
• Πληροφορική
• Online, Software/ Hardware, Internet, εξοπλισμός Home-Office
• Broadcasting
• Ψηφιακή τηλεόραση, Multimedia Broadcasting
• Ψηφιακή φωτογράφηση

Νέοι τομείς της IFA τα τελευταία δύο χρόνια: “IFA iZone” (αξεσουάρ και εξοπλισμός για προϊόντα Apple) και “IFA eLibrary” (ηλεκτρονικά βιβλία). Πληροφορίες και εισιτήρια εισόδου στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.ifa-berlin.de

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IFA

Δεν θα γίνει φέτος η έκθεση IFA 2021 στο Βερολίνο

Η δύσκολη απόφαση της ακύρωσης της φετινής έκθεσης IFA στο Βερολίνο είναι πλέον οριστική, λόγω της πανδημίας.

Business featured IFA IFA 2020

IFA 2020: Η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί για 800 τυχερούς, το Techblog θα είναι εκεί!

Κανονικά θα γίνει η IFA 2020 ωστόσο στον χώρο θα έχουν πρόσβαση μόνο 1.000 άτομα τα οποία θα λάβουν μία ειδική πρόσκληση από την διοργάνωση.

Business IFA IFA 2020

IFA 2020 Βερολίνο: 4 έως 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί κανονικά η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας

Κανονικά θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020 η IFA, η παλαιότερη και η πιο πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών και του οικιακού εξοπλισμού.

Business IFA IFA 2020

IFA 2020: Ετοιμαζόμαστε από τώρα για την μεγάλη έκθεση τεχνολογίας

Τρεις εκθέσεις για ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομία από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου το 2020.