IFA 2012, Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας [31 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου]

Η έκθεση IFA δεν είναι μόνο η πιο παλιά, αλλά και η πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (consumer electronics). Ωστόσο, στις δύο τελευταίες διοργανώσεις οι επισκέπτες της IFA είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και γύρω από τις λευκές ηλεκτρικές συσκευές. Η επέκταση σε αυτόν τον τομέα έδωσε στην έκθεση ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ζήτηση.

IFA 2012, Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας [31 Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου]

Και φέτος, η έκθεση θα συνεχίσει την περσινή επιτυχία στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού (home appliances). Στο επίκεντρο της περσινής IFA βρέθηκαν οι τεχνολογίες 3D, ο συνδυασμός διαδικτύου και τηλεόρασης, οι τηλεοράσεις high definition, η μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, η εύκολη και «έξυπνη» χρήση, το smart grid και μία σειρά από προηγμένης τεχνολογίας προϊόντα.

Με αύξηση 4% στην εκθεσιακή επιφάνεια (140.200τ.μ.) και 1.441 εκθέτες ξεκίνησε η IFA 2011, παρουσιάζοντας είδη τελευταίας τεχνολογίας και νεωτερισμούς στους κλάδους consumer electronics και home appliances. Και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών αυξήθηκε κατά 3%, αφού 128.750 εμπορικοί επισκέπτες έσπευσαν να δουν τη μεγαλύτερη και παγκοσμίως σημαντικότερη έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Συνολικά, την έκθεση επισκέφτηκαν 238.000 επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τη διοργάνωση του 2010. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα βρείτε μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση παραγωγών, προμηθευτών και εμπόρων και μία τέτοια πλατφόρμα παραγγελιών. Οι παραγγελίες της προηγούμενης IFA έφτασαν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κλάδος συνολικά συνεχίζει να μεγαλώνει σε ολόκληρη την Ευρώπη (αυτό πιστοποιούν οι αριθμοί των παραγγελιών, που αναμένονται να φτάσουν για την Ευρώπη τα 204 δις. ευρώ. Η παρουσία των Μ.Μ.Ε. στην έκθεση ήταν όπως κάθε χρόνο ιδιαιτέρως αυξημένη.

Τα εκθέματα της IFA αποτελούνται από τους εξής τομείς:
• Ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά
• Audio, Hi-Fi, High End, TV & Video,Car Hi-Fi/κινητά Media, DVD, ψηφιακή τηλεόραση
• Καλωδιακή και δορυφορική τεχνολογία
• Λευκές συσκευές
• Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, μικροσυσκευές
• Multimedia
• TV/PC, Internet, Online, Edutainment, Παιχνίδια
• Τηλεπικοινωνίες
• Σκληρά δίκτυα, κινητά δίκτυα, τηλεματική, service provider
• Πληροφορική
• Online, Software/ Hardware, Internet, εξοπλισμός Home-Office
• Broadcasting
• Ψηφιακή τηλεόραση, Multimedia Broadcasting
• Ψηφιακή φωτογράφηση

Νέοι τομείς της IFA τα τελευταία δύο χρόνια: “IFA iZone” (αξεσουάρ και εξοπλισμός για προϊόντα Apple) και “IFA eLibrary” (ηλεκτρονικά βιβλία). Πληροφορίες και εισιτήρια εισόδου στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.ifa-berlin.de

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

Amazon: Πρόστιμο μαμούθ 746 εκ. ευρώ για το GDPR

Το αστρονομικό ποσό των 746 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η Amazon στο Λουξεμβούργο για παραβιάσεις του κανονισμού GDPR.

Business 5G

Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

Τα στοιχεία της Focus Bari είναι ενδεικτικά για το πόσο επιφυλακτικοί είναι οι κάτοικοι της Ελλάδας για τα δίκτυα 5G.

Business TSMC

TSMC: Ετοιμαζόμαστε για τους επεξεργαστές των 2 nm

H TSMC ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή των επεξεργαστών με αρχιτεκτονική 2 nm κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Business Facebook iOS

Facebook: Τα έσοδα δεν επηρεάστηκαν από τις αλλαγές στο iOS

Ο περιορισμός της στοχευμένης διαφήμισης που έφερε το iOS δεν φαίνεται να είχε σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα του Facebook.