IFA Global Press Conference 2017: Αποστολή στην Λισσαβόνα

, IFA Global Press Conference 2017: Αποστολή στην Λισσαβόνα

Ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου πραγματοποίησε την ετήσια συνέντευξη τύπου για δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας καινούριες συνεργασίες, αλλαγές στον εκθεσιακό χώρο, ομιλητές και, φυσικά, πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά για την αγορά των ηλεκτρονικών στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Το Techblog ήταν εκεί!

Το IFA Global Press Conference 2017 έρχεται ως προπομπός της ετήσιας διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας IFA 2017 η οποία θα πραγματοποιηθεί 1-6 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο. Το Techblog θα είναι εκεί!

IFA 2017
1-6 Σεπτεμβρίου, Βερολίνο
b2b.ifa-berlin.com

Η ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρονικών συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία, ακόμη και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα. Η άνοδος, βέβαια, κυμαίνεται σε μονοψήφιους αριθμούς [+5% στη χώρα μας], αλλά είναι ενθαρρυντικό στοιχείο, δεδομένων των συνθηκών.

, IFA Global Press Conference 2017: Αποστολή στην Λισσαβόνα

Τα smartphones και οι τηλεοράσεις είναι οι πιο δυνατές προϊοντικές κατηγορίες καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Το 2017 αναμένεται να πωληθούν 1.48 δισ. smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο [από 1,41 το 2016], ενώ το 2018 ο αριθμός αυτός θα ανέβει στο 1,55 δισ., σύμφωνα με εκτιμήσεις της GfK. Σε μερικές αγορές, όπως αυτή της Κίνας, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί, καθώς οι αγορές μέσω κινητού είναι πολύ διαδεδομένες.

Μεγάλη ανάπτυξη αναμένεται στον τομέα των wearables, και συγκεκριμένα +37% σε σχέση με το 2016 σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιες τάσεις, ωστόσο, θα έχουν πιο αργή υιοθέτηση, όπως τα αυτόνομα οχήματα, τα οποία αναμένεται να έχουν υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το 2025, καθώς ακόμη υπάρχουν πολλά νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα που μένει να επιλυθούν.

Μέχρι και το 2020, οι πωλήσεις των τηλεοράσεων προβλέπεται πως θα είναι ανοδικές, ακόμη και στην Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική, όπου τα ποσοστά είναι χαμηλότερα. Αντίστοιχα αυξάνεται και το μέγεθός τους σε διαγώνιο, το οποίο κατά μέσο όρο θα είναι 46,7 ίντσες έως το 2020 [43,7 το 2017], αν και με πολύ μικρούς ρυθμούς, καθώς οι καταναλωτές δεν προτιμούν συσκευές μεγαλύτερες των 60 ιντσών, τόσο λόγω κόστους όσο και λόγω έλλειψης χώρου στο σπίτι τους.

Τέλος, το 52% των τηλεοράσεων μέχρι το 2020 θα είναι UHD και το 73% smart TVs [34% και 66% αντίστοιχα υπολογίζονται για το 2017]. Ως προς το μέλλον των τηλεοράσεων; Υπηρεσίες streaming, συνδεσιμότητα, εφαρμογές και συνεργασία με πλατφόρμες φωνητικών εντολών [Alexa, Google Home] θα κάνουν την τηλεόραση κάτι περισσότερο από εργαλείο διασκέδασης –θα είναι επίσης ένα εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.