Η Intel πρώτη στις πωλήσεις ημιαγωγών, δεύτερη η Samsung για το 2016

Οι τελευταίες πληροφορίες από την συμβουλευτική εταιρεία πληροφορικής Gartner δείχνουν ότι οι πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών αυξήθηκαν κατά 1.5% σε σχέση με πέρσι αποφέροντας έσοδα των 339.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι 25 κορυφαίες κατασκευάστριες ημιαγωγών είδαν τις συνδυαστικές πωλήσεις τους να ανεβαίνουν 7.9% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας το 75.9 των συνολικών πωλήσεων για το 2016.

Η Intel παρέμεινε πρωτοπόρος και το 2016 για 25η συνεχόμενη φορά, κατέχοντας 15.9% μερίδιο αγοράς. Η Samsung Electronics διατήρησε την δεύτερη θέση για 15η συνεχή χρονιά με ποσοστό 11.8%. Η Qualcomm και SK Hynix πήραν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

“Τα wireless και computing segments τα οποία είναι τα δύο μεγαλύτερα στο τελικό κομμάτι της αγοράς, είχαν αντίθετες πορείες τον περασμένο χρόνο”, ανέφερε η Gartner στο report της. “Οι πωλήσεις αυξήθηκαν για το πρώτο που είναι πιο εκτεθειμένο στην αγορά smartphones οδηγώντας στην ανάπτυξη, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν 8.3% στο δεύτερο segment, ως αποτέλεσμα της ύφεσης στην αγορά των PC και tablet PC”.

Samsung Intel smiconductors 2016 sales, Η Intel πρώτη στις πωλήσεις ημιαγωγών, δεύτερη η Samsung για το 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cmvrgr

Εάν δεν κινηθεί να κάνει φασόν η intel και στα mobile chipsets θα πάρει τον π@@λο σύντομα …

Τα desktop έχουν παγώσει ουσιαστικά σε επιδόσεις οπότε χωρίς ανταγωνισμό δεν μπορεί να γίνει καλύτερη…

Πάνος

@cmvrgr Η Intel δεν περιμένει λεφτά μόνο από τα desktop. ‘Eχει ένα σωρό θυγατρικές όπως η Altera με τεραστιο κύκλο εργασιών

cmvrgr

@Πανος

Την Altera την αγοράσαν το 2015. σιγά τα χρήματα που της φέρνει σε σχέση με την δουλειά των chipsets. Δες τα οικονομικά στοιχειά.

Όπως πριν πολλά χρόνια πέταξε την arm από την αγορά τώρα θα την φάει αν δεν κινηθεί στον χώρο του mobile. Κακώς σταμάτησαν την εξέλιξη των atom. Θα το φάνε το κεφάλι τους.

Όλα αυτά γίνονται γιατί δεν έχει ουσιαστικό ανταγωνισμό και έχει ακόμα έσοδα και κινείται ακόμα εκ του ασφαλούς. Ουσιαστικές αναβαθμίσεις σε επιδόσεις δεν υπάρχουν. Ένα 4πύρινο 5ετίας έχει διαφορά στην απόδοση λιγότερο από 5% πάρα μονό στην κατανάλωση μπαταριάς.

Μας δουλεύουν.

edd

@cmvrgr, τα παραλές λίγο (λόγω πικρίας που έχουμε όλοι από την εξέλιξη της ταχύτητας). Ναι, δεν είναι τεράστια η διαφορά στις επιδόσεις των απλών mainstream επεξεργαστών, θεωρώ λόγω μη ανταγωνιστικής amd αλλά και των φυσικών ορίων των υλικών κατασκευής (από τo 1μm πριν 25 χρόνια πήγαμε στα 14nm).
Το πλάνο αναβάθμισης επεξεργαστών της intel έχει τηρηθεί πάντως (νέα αρχιτεκτονική κάθε 2 χρόνια και στο ενδιάμεσο βελτιστοποίηση).
Πολλά αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων, αλλά δε πρόκειται να δούμε σύντομα την intel να χάνει τα πρωτεία λόγω του δυοπωλείου με την amd (η οποία δεν έχει δικά της εργοστάσια).
Και όπως είπε και ο @Πάνος, είναι πολλά τα προϊόντα που κατασκευάζει, δεν ασχολείται μόνο με cpu.
π.χ. Οι περισσότερες κάρτες wifi στα laptops είναι intel, παραδοσιακά φτιάχνει αξιόπιστους ssd κτλ

Kostas

cmvrgr φίλε σοβαρολογείς?? Τι νομίζεις ότι είναι η Intel κανένα κορεάτικο καφενείο?
Η Intel φτερνίζεται και γίνεται πόλεμος,επιβάλει τεχνολογία δεν είναι μπακάλης να κάνει φασόν .
Αν βγάλεις την καρδιά σου το πιο πιθανόν να γράφει Intel πάνω.

cmvrgr

@κostas

Έχει κολλήσει στο θέμα επιδόσεων στα desktop cpus και να mobile καλπάζουν όσο περνάει ο καιρός. Πρέπει να κάνει κάτι και στο mobile κομμάτι όπου μας κατήργησε τους atom και πλέον δεν έχουμε chipset για να τρέχει desktop windows σε υπέρφορητες συσκευές.

Η αρχιτεκτονική της έχει κολλήσει καμιά σοβαρή εξέλιξη. Το μόνο που κάνουν μικραίνουν τα ίδια και τα ίδια για αυτό δεν βλέπουμε σοβαρές επιδόσεις. Θα το φάει το κεφάλι της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.