Η Intel χάνει την πρωτιά στους ημιαγωγούς από τη Samsung

Intel Samsung ημιαγωγοί, Η Intel χάνει την πρωτιά στους ημιαγωγούς από τη Samsung

Την πρωτιά στον τομέα των ημιαγωγών έχασε η Intel από τη Samsung Electronics σύμφωνα με έκθεση της IHS Markit. Η Intel βρισκόταν στη θέση αυτή επί 25 έτη, δηλαδή από το 1992. Ειδικότερα, σύμφωνα με την IHS Markit, το 2017 η Samsung ξεπέρασε την Intel σαν νούμερο 1 προμηθεύτρια ημιαγωγών με βάση τα έσοδα.

H Samsung είδε τις πωλήσεις ημιαγωγών να παρουσιάζουν αύξηση 53,6%. Η έκθεση της IHS Markit βασίζεται στα προκαταρκτικά στοιχεία του Ιανουαρίου της Gartner. Όμως και οι δύο εταιρείες (Gartner και IHS Markit) επισημαίνουν ότι η πρωτιά της Samsung δεν είναι τόσο σταθερή όπως όταν η Intel πήρε την πρωτιά, την οποία και διατήρησε τόσα χρόνια. Τα κέρδη της για το 2017 βασίστηκαν σε έντονες αυξήσεις τιμών σε τσιπ, με τα 2/3 των αυξημένων εσόδων να προέρχονται από μνήμες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Intel προέρχεται από μικροεπεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές και σε σέρβερ.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η πρωτιά της Samsung δεν θα συνεχιστεί καθώς η εν λόγω αγορά είναι ασταθής. Η Gartner εκτιμά ότι η οι τιμές των μνημών θα μειωθούν. Αρχικά το 2018 θα υπάρξει μείωση των NAND flash και το 2019 των DRAM, καθώς η Κίνα θα αυξήσει την παραγωγή. Έτσι η Samsung θα χάσει έσοδα και η Intel θα μπορούσε να της πάρει πάλι πίσω την πρωτιά όταν συμβεί αυτό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Οπως ακριβως το θετει και το αρθρο … η συγκριση ειναι λιγο ατοπη. Εγω κραταω οτι θα μειωθουν οι NAND flash και του χρονου μειωσεις στις RAM ( κοντευουμε να πληρωσουμε 100 ευρω τα 8gb ημαρτον )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.