Intel: Παύση αποστολών chip στον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή server παγκοσμίως

, Intel: Παύση αποστολών chip στον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή server παγκοσμίως

Μπορεί το ban που έχει φέρει η Αμερικανική κυβέρνηση να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις Κινεζικές εταιρείες, με το πιο γνωστό παράδειγμα για εμάς να είναι η Huawei, ωστόσο οι απώλειες είναι παράπλευρες, χτυπώντας και τις Αμερικανικές εταιρείες που δε μπορούν να προμηθεύσουν τίποτα σε συγκεκριμένες εταιρείες της Κίνας.

Η απόφαση περί του αποκλεισμού των Κινεζικών εταιρειών από την Αμερική συμπεριλαμβάνει 20 εταιρείες. Σε αυτές είναι και η Inspur, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής Server παγκοσμίως. Το Πεντάγωνο θεωρεί ότι η Inspur έχει άμεση συνεργασία με τον Κινεζικό στρατό και δεν επιτρέπεται στις Αμερικανικές εταιρείες η οποιαδήποτε εμπορική συνεργασία μαζί της.

Ο μεγάλος χαμένος όμως την υπόθεσης φαίνεται να είναι η Intel, η οποία πλέον, βάση της παραπάνω απόφασης, δε θα μπορεί να προμηθεύει την Inspur. Από την άλλη, η Huawei δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, με την Inspur να συνεχίζει να προμηθεύεται κανονικά τα ARM-based chip της εταιρείας, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο τρόμο στην Intel.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Intel:

“Θα διακόψει προσωρινά τις αποστολές σε έναν από τους πελάτες μας ώστε να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση μας με τους κανονισμούς περί εξαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτή είναι μία προσωρινή παύση που αναμένεται να διαρκέσει λιγότερο από δύο εβδομάδες για ορισμένα στοιχεία, ενώ κάποια άλλα θα συνεχιστούν σε λίγες ημέρες. Θα συνεχίσουμε τις αποστολές το συντομότερο δυνατό, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συμμόρφωση μας με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.”

Κινεζικά μέσα αναφέρουν πως ήδη η Intel έχει βρει τρόπο για το πως θα προμηθεύει την Inspur, κάνοντας κάποιες προσαρμογές στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Όμως, μέχρι να γίνει κάποια περαιτέρω ενημέρωση από την ίδια την εταιρεία, κρατάμε αυτή την ενημέρωση ως φήμη.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάνος

Καλή σας μέρα!
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα του τί σημαίνει επεξεργαστής ARM. Υπάρχει τρόπος να μάθουμε τις διαφορές από τους άλλους; Έτσι στοιχειώδη πράγματα, όχι περιγραφή για τεχνολογους του πολυτεχνείου.
Διάβασα ότι η Apple προσχώρησε σ’ αυτήν την οικογένεια ARM επεξεργαστών και ότι είναι δικοί της, τί σημαίνει αυτό;

Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.