Η Intel σχεδιάζει μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας

Intel, Η Intel σχεδιάζει μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας

Η Intel ανακοίνωσε για σχέδια να πραγματοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό απολύσεων ως μέρος ευρύτερων μέτρων μείωσης του κόστους.

Ο γίγαντας των τσιπ λέει ότι το σχέδιο μείωσης των δαπανών του πρόκειται να μειώσει το κόστος κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, το οποίο προβλέπει ότι θα αυξηθεί σε 8 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια μείωση του κόστους μέχρι το τέλος του 2025. Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger είπε ότι οι ανακοινώσεις ήταν αποτέλεσμα «δύσκολων αποφάσεων», αλλά ότι η εταιρεία χρειάζεται «να εξισορροπήσει τις αυξημένες επενδύσεις σε τομείς όπως η ηγεσία στην TD, το προϊόν και η χωρητικότητα στο Οχάιο και τη Γερμανία με μέτρα αποτελεσματικότητας αλλού».

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της Intel, ύψους 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειώθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 85% σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Δεν επηρεάστηκαν όλα τα τμήματα της επιχείρησης εξίσου, η θυγατρική Mobileye της Intel για την υποστήριξη οδηγού είχε αξιοσημείωτη απόδοση, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 38% στα 450 εκατομμύρια δολάρια.

Το κέντρο δεδομένων και το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας δεν ήταν τόσο τυχερά, καθώς τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 27% στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ομάδα υπολογιστών πελατών (CCG) και η ομάδα δικτύων και αιχμής της Intel είχαν επίσης κακές επιδόσεις, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 17% και 14% αντίστοιχα. Οι μετοχές της Intel έχουν υποχωρήσει σχεδόν 50% μέχρι στιγμής το 2022 από την κορύφωσή τους τον Ιανουάριο.

Η Intel δεν είναι ο μόνος μεγάλος παίκτης στον χώρο του τεχνολογικού υλικού που απολύει εργαζομένους πρόσφατα. Ο γίγαντας αποθήκευσης Seagate ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να καταργήσει 3.000 θέσεις εργασίας ως μέρος των μέτρων μείωσης του κόστους, περίπου το 8% του διεθνούς εργατικού δυναμικού της.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.