Πέμπτη
08/12/2016

Intel: Πληροφορίες ότι επιλέγει την AMD αντί της NVIDIA

Τελευταία κυκλοφορούν πολλές φήμες σχετικά με το deal αδειοδότησης γραφικών μεταξύ Intel και AMD. Ο λόγος είναι ότι η συμφωνία αδειοδότησης που είχε η Intel με την NVIDIA λήγει σύντομα.

Οι σημερινές πληροφορίες λένε ότι η Intel επέλεξε τελικά την AMD αντί για την NVIDIA. Το deal θα επιτρέψει στον κατασκευαστή chips να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία γραφικών Radeon της AMD, η οποία στη συνέχεια θα μπει στις GPU.

H Intel είχε υπογράψει συμφωνία με την NVIDIA το 2011. Η Intel προβλεπόταν ότι θα πληρώσει 1.5 εκατ. δολάρια για τα δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας της NVIDIA, αλλά τελικά δεν παρήγαγε ποτέ chips που την χρησιμοποίησαν. Το παρασκήνιο του deal είναι αρκετά περίπλοκο. Η Intel υπέγραψε το deal για να συμβιβαστεί με την αγωγή που είχε καταθέσει η NVIDIA και ισχυριζόταν ότι η Intel παραβίασε τις πατέντες της. Ένας από τους λόγους που υπέγραψε ήταν για να προστατευτεί από άλλες μηνύσεις για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν η Intel υπογράψει τι deal με την AMD τώρα, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Radeon στα Intel chips. Όπως η NVIDIA, έτσι και η AMD έχει πολύ σημαντικές πατέντες που αφορούν στην τεχνολογία γραφικών.

Ακόμη ούτε η Intel ούτε η AMD έχουν επιβεβαιώσει τη συμφωνία.

intel

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

 1. Ο/Η lneam λέει:

  Όπως η NVIDIA, έτσι και η MAD έχει πολύ σημαντικές πατέντες που αφορούν στην τεχνολογία γραφικών.
  —————————
  αυτη η τρελη (MAD) … ποια ειναι ????

 2. Ο/Η hannibalking λέει:

  Πάντως με το τυπογραφικό εγώ θα το στελνα στον τμήμα marketing της AMD.
  AMD goes MAD.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.