IntelliSolutions | Επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό

, IntelliSolutions | Επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικόΤα σχέδια της για το 2008 που περιλαμβάνουν την επέκταση σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως είναι αυτός της διαχείρισης συστημάτων ενέργειας, αλλά έναρξη δραστηριοποίησης της εταιρείας εκτός Ελλάδας, παρουσίασε η Intellisolutions σε ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αλέξανδρος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IntelliSolutions, Παναγιώτης Γιαλελής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις που αναζητούν αξιόπιστες λύσεις σε τομείς, όπως είναι η διαχείριση των πληροφοριακών υποδομών τους και η καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων τους. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας, θεωρούμε, όμως, ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης σε αρκετούς τομείς. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ξεκινήσει να πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της έρευνας και ανάπτυξης προκειμένου να παρουσιάσουμε καινοτόμες λύσεις» σημείωσε ο κ. Γιαλελής.

Στόχος της IntelliSolutions για τη φετινή χρονιά, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί σε νέο ιδιόκτητο κτίριο, είναι αφενός η συνέχιση της σταθερής πορείας και της ανάπτυξης στους υπάρχοντες τομείς δραστηριοποίησης της αλλά και η επέκταση σε νέους. Ο πρώτος είναι αυτός των συστημάτων διαχείρισης ενέργειας με την IntelliSolutions να έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την ερευνητική ομάδα Intelen σε επίπεδο R&D, ένα πρότυπο καινοτόμο διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας σε κτιριακές υποδομές. Το σύστημα και η μέθοδος αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε διαδικασίες λειτουργικής παραλαβής κτιριακών συστημάτων (Building Commissioning) αλλά και σε βέλτιστη διαχείριση ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO).

Στα πλάνα για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνεται ακόμη η επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό. Η αρχή γίνεται με την Αίγυπτο και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στην περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Η Intellisolutions κινείται κατά κύριο λόγο σε 5 τομείς:
• Διαχείριση και λειτουργία πληροφοριακών υποδομών (IT Management & Operations) όπου αντιπροσωπεύει στην ελληνική και κυπριακή αγορά την Compuware, τη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στο χώρο του ΙΤ Governance.
• Business Solutions με έμφαση στο e-business (υλοποίηση μεγάλων web projects, κ.ά), το CRM (συνεργασία με Oracle και Microsoft), το business intelligence (διάθεση και υποστήριξη των λύσεων της QPR και Balanced Scorecard εργαλείων) και το Enterprise Content Management (όπου υπάρχουν συνεργασίες με εταιρείες όπως η Abby και η Xerox).
• Συσκευές της Palm, τα προϊόντα της οποίας αντιπροσωπεύει εδώ και μερικούς μήνες στην ελληνική αγορά η IntelliSolutions. Στόχος της εταιρίας είναι επιπλέον η αξιοποίηση των smartphones Treo της Palm ως ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό εργαλείο με μια σειρά από mobile εφαρμογές καλύπτοντας κάθετες αγορές όπως ασφαλιστικούς οργανισμούς, φαρμακευτικές εταιρίες και νομικές υπηρεσίες.
• Εκπαίδευση. Υλοποιεί τόσο ανοιχτά όσο και ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια σε εξειδικευμένα θέματα πληροφορικής, Διοίκησης, Πωλήσεων. Επιπλέον, συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και μάθησης.
• Ενέργεια. Παροχή ΙΤ Υπηρεσιών που εξυπηρετούν ανάγκες στη νέα Ενεργειακή Αγορά, το χώρο της Εμπορίας Ενέργειας και τη Βιομηχανία, τον τομέα των ΑΠΕ, τον πολλά υποσχόμενο χώρο της Εξοικονόμησης Ενέργειας και του Περιβαλλοντολογικού ελέγχου του CO2.

Δείτε επίσης:
> Toshiba LCD XF | Μοναδικό στυλ
> techblogTV | Wacom Bamboo unboxing & using
> Δοκιμή | Asus MyPal A696

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Fortnite

Epic Games: Απολύει το 16% του προσωπικού της

H Epic Games, η εταιρεία πίσω από το Fortnite, απολύει το 16% του προσωπικού της εν μέσω της δικαστικής διαμάχης με την Apple.

Business Apple Bing featured

Η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει το Bing στην Apple το 2020

Το 2020, η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing στην Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Business Apple Apple Car featured

Apple Car: Θα το δούμε ποτέ;

Πολλή συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για το Apple Car και τα τελευταία νέα για το πλήρως αυτόνομο όχημα δεν είναι ενθαρρυντικά.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.