IntelliSolutions | Επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό

IntellisolutionsΤα σχέδια της για το 2008 που περιλαμβάνουν την επέκταση σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως είναι αυτός της διαχείρισης συστημάτων ενέργειας, αλλά έναρξη δραστηριοποίησης της εταιρείας εκτός Ελλάδας, παρουσίασε η Intellisolutions σε ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αλέξανδρος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IntelliSolutions, Παναγιώτης Γιαλελής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις που αναζητούν αξιόπιστες λύσεις σε τομείς, όπως είναι η διαχείριση των πληροφοριακών υποδομών τους και η καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων τους. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας, θεωρούμε, όμως, ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης σε αρκετούς τομείς. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ξεκινήσει να πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της έρευνας και ανάπτυξης προκειμένου να παρουσιάσουμε καινοτόμες λύσεις» σημείωσε ο κ. Γιαλελής.

Στόχος της IntelliSolutions για τη φετινή χρονιά, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί σε νέο ιδιόκτητο κτίριο, είναι αφενός η συνέχιση της σταθερής πορείας και της ανάπτυξης στους υπάρχοντες τομείς δραστηριοποίησης της αλλά και η επέκταση σε νέους. Ο πρώτος είναι αυτός των συστημάτων διαχείρισης ενέργειας με την IntelliSolutions να έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την ερευνητική ομάδα Intelen σε επίπεδο R&D, ένα πρότυπο καινοτόμο διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας σε κτιριακές υποδομές. Το σύστημα και η μέθοδος αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε διαδικασίες λειτουργικής παραλαβής κτιριακών συστημάτων (Building Commissioning) αλλά και σε βέλτιστη διαχείριση ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO).

Στα πλάνα για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνεται ακόμη η επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό. Η αρχή γίνεται με την Αίγυπτο και θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στην περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.

Η Intellisolutions κινείται κατά κύριο λόγο σε 5 τομείς:
• Διαχείριση και λειτουργία πληροφοριακών υποδομών (IT Management & Operations) όπου αντιπροσωπεύει στην ελληνική και κυπριακή αγορά την Compuware, τη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στο χώρο του ΙΤ Governance.
• Business Solutions με έμφαση στο e-business (υλοποίηση μεγάλων web projects, κ.ά), το CRM (συνεργασία με Oracle και Microsoft), το business intelligence (διάθεση και υποστήριξη των λύσεων της QPR και Balanced Scorecard εργαλείων) και το Enterprise Content Management (όπου υπάρχουν συνεργασίες με εταιρείες όπως η Abby και η Xerox).
• Συσκευές της Palm, τα προϊόντα της οποίας αντιπροσωπεύει εδώ και μερικούς μήνες στην ελληνική αγορά η IntelliSolutions. Στόχος της εταιρίας είναι επιπλέον η αξιοποίηση των smartphones Treo της Palm ως ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό εργαλείο με μια σειρά από mobile εφαρμογές καλύπτοντας κάθετες αγορές όπως ασφαλιστικούς οργανισμούς, φαρμακευτικές εταιρίες και νομικές υπηρεσίες.
• Εκπαίδευση. Υλοποιεί τόσο ανοιχτά όσο και ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια σε εξειδικευμένα θέματα πληροφορικής, Διοίκησης, Πωλήσεων. Επιπλέον, συνεργάζεται με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και μάθησης.
• Ενέργεια. Παροχή ΙΤ Υπηρεσιών που εξυπηρετούν ανάγκες στη νέα Ενεργειακή Αγορά, το χώρο της Εμπορίας Ενέργειας και τη Βιομηχανία, τον τομέα των ΑΠΕ, τον πολλά υποσχόμενο χώρο της Εξοικονόμησης Ενέργειας και του Περιβαλλοντολογικού ελέγχου του CO2.

Δείτε επίσης:
> Toshiba LCD XF | Μοναδικό στυλ
> techblogTV | Wacom Bamboo unboxing & using
> Δοκιμή | Asus MyPal A696

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Tesla Elon Musk Bitcoin

H Tesla άλλαξε γνώμη και δεν θα δέχεται bitcoin

Χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες να περάσουν μέχρι να αλλάξει γνώμη ο Elon Musk για την αγορά Tesla με τη χρήση Bitcoin.

Business Xiaomi USA

H Xiaomi βγήκε πλέον οριστικά από τη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να βγάλει την Xiaomi από τη λίστα με τις επικίνδυνες εταιρείες για τη χώρα.

Business Samsung

Samsung Bespoke: Επαναπροσδιορίζει το σχεδιασμό του σπιτιού με αποκλειστικές εκδόσεις προϊόντων

Οι συνεργασίες της σειράς ψυγείων Bespoke με τους καλλιτέχνες Thibaud Hérem και Andy Rementer και τη lifestyle μάρκα Hay, θα αναβαθμίσουν τις οικιακές συσκευές με εμπνευσμένο σχεδιασμό.

Business Samsung MWC

Η Samsung δεν θα έχει φυσική παρουσία στο Mobile World Congress 2021

Ακολουθώντας την πολιτική και άλλων μεγάλων κατασκευαστών, η Samsung δεν θα πάει δια ζώσης στο φετινό MWC.