iOS 18: Ο Elon Musk απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple επειδή ενσωματώνουν το ChatGPT

iOS 18 chatgpt, iOS 18: Ο Elon Musk απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple επειδή ενσωματώνουν το ChatGPT

Ο Elon Musk απείλησε να απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εταιρείες του λόγω της ανακοίνωσης της Apple ότι ενσωματώνει το ChatGPT.

Τα Apple Intelligence σε iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia επιτρέπουν στο Siri να χρησιμοποιεί το ChatGPT για να χειρίζεται περίπλοκα ερωτήματα, αλλά μόνο όταν παρέχεται ρητή άδεια χρήστη. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες πιο πλούσιες και σχετικές απαντήσεις χωρίς να απαιτείται από αυτούς να ανοίξουν την εφαρμογή ChatGPT.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης της Apple, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Μηχανικής Λογισμικού, Craig Federighi, τόνισε ότι οι χρήστες θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του πότε χρησιμοποιείται το ChatGPT και ότι τα δεδομένα που μοιράζονται με το OpenAI δεν θα καταγράφονται ή θα αποθηκεύονται. “Έχετε τον έλεγχο του πότε χρησιμοποιείται το ChatGPT και θα ερωτηθείτε πριν κοινοποιηθούν οι πληροφορίες σας”, είπε ο Federighi.

Παρά αυτές τις διαβεβαιώσεις, ο Musk εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην ενσωμάτωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. O Musk είπε: “Εάν η Apple ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου. Αυτό είναι μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας”.

“Οι επισκέπτες θα πρέπει να ελέγχουν τις συσκευές Apple τους στην πόρτα, όπου θα αποθηκεύονται σε ένα κλουβί Faraday”, συνέχισε, ενώ αμφισβήτησε επίσης επανειλημμένα την ικανότητα της Apple να διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων, δηλώνοντας: “Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν παραδώσει τα δεδομένα σας στο OpenAI. Σας πουλάνε υπογείως”.

Η Apple και η OpenAI έχουν τονίσει και οι δύο ότι τα δεδομένα των χρηστών θα κοινοποιούνται μόνο με ρητή συγκατάθεση και ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις έχουν σχεδιαστεί για να είναι ασφαλείς. Το OpenAI σημείωσε σε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου ότι “τα αιτήματα δεν αποθηκεύονται από το OpenAI και οι διευθύνσεις IP των χρηστών αποκρύπτονται”. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους στο ChatGPT για πρόσβαση σε λειτουργίες επί πληρωμή, αλλά αυτή είναι μια δυνατότητα επιλογής.

Η Apple ήταν ξεκάθαρη στα μηνύματά της ότι οι νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης έχουν σχεδιαστεί με βασικό άξονα το απόρρητο των χρηστών. Η προσέγγιση της Apple αξιοποιεί έναν συνδυασμό επεξεργασίας στη συσκευή και υπολογιστικού νέφους, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται στο cloud. Η ενσωμάτωση του ChatGPT από την Apple στα λειτουργικά της συστήματα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση των δυνατοτήτων AI των iOS, iPadOS και macOS.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Τα πιο εντυπωσιακά leaks για το επερχόμενο μοντέλο

To iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα είναι το iPhone με τη μεγαλύτερη τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργήθηκε ποτέ.