Λύσεις IoT της CISCO στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Cisco logo

Πλήρως εκσυγχρονισμένος φαίνεται ότι θα είναι ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, κάνοντας χρήση των λύσεων της CISCO και υιοθετώντας τεχνολογίες Internet of Things (IoT) και Internet of Everything (IoE).

H “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, υπεύθυνη εταιρεία για την κατασκευή του τμήματος Κλειδί Ημαθίας – Ράχες Φθιώτιδας, μήκους 230 χιλιομέτρων, του ΠΑΘΕ, αντιλήφθηκε ότι η τεχνολογία είναι απαραίτητο κλειδί προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία, με μειωμένη κίνηση και ατυχήματα.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Κιορπελίδη, Διευθυντής Συστημάτων και IT της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η τεχνολογία έχει επιστρατευτεί στα συστήματα παρακολούθησης, στον εντοπισμό περιστατικών, στον έλεγχο του αυτοκινητοδρόμου και στις σήραγγες καθώς και στα διόδια.

Η αλήθεια βέβαια, όπως δηλώνει κι ο ίδιος ο Χ. Κιορπελίδης είναι ότι “Οι περισσότεροι οδηγοί δεν θα παρατηρήσουν ποτέ την επένδυσή μας στο IT, αλλά η δυνατότητα να ανακατευθύνουμε την κυκλοφορία, να κάνουμε ανακοινώσεις ή να κατευθύνουμε το προσωπικό ασφαλείας με αποτελεσματικότητα, μπορεί να σώσει ζωές”.

CISCO αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Προς αυτήν την κατεύθυνση η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου επέλεξε της IoT λύσεις της Cisco, τις οποίες υλοποίησαν οι Algosystems, Space Hellas και Siemens.

Για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, περίπου 5.000 συσκευές ενώνονται για τη μείωση της κίνησης κατά τουλάχιστον 10%. Για παράδειγμα, αν ένας από τους εργαζομένους στον αυτοκινητόδρομο λάβει μια ειδοποίηση από τις κάμερες περιστατικών, ενημερώνει άμεσα τις υπηρεσίες επειγόντων και ταυτόχρονα ανακατευθύνει την κίνηση αλλάζοντας τα ηλεκτρονικά σήματα. Έτσι, οι οδηγοί θα ενημερωθούν άμεσα και θα αποφύγουν την κίνηση.

Την ίδια στιγμή, οι οδηγοί μπορούν να γλιτώνουν χρόνο από τις ουρές στα διόδια με το ηλεκτρονικό πάσο ή τα αυτόματα μηχανήματα χρέωσης. Μάλιστα, στα σχέδια της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είναι η επέκταση των υπηρεσιών, όπως η παροχή Wi-Fi στις στάσεις.

Για όσους ενδιαφέρονται περαιτέρω, για τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου χρησιμοποιήθηκαν οι εξής λύσεις της CISCO:

Routing and Switching

 • Cisco Industrial Ethernet 3000 Series Switches
 • Cisco 2800, 2900 και 3900 Series Integrated Services Routers
 • Cisco Catalyst 2950, 2960, 3650, 3750, 3850 και 4500 Series Switches

cisco industrial 3000 switches

Wireless

 • Cisco Wireless Controllers
 • Cisco Aironet Access Point

Network Management

 • Cisco Prime Infrastructure
 • Cisco Identity Services Engine (ISE)

Data Center

 • Cisco UCS C220 M4 Rack Server

Cisco UCS C220 M4 Rack Server

Security

 • Cisco ASA 5500-X Series Next-Generation Firewalls

Cisco ASA 5500-X Series Next-Generation Firewalls

Collaboration

 • Cisco Unified Communication  Manager
 • Cisco Jabber technology
 • Cisco Expressway Series
 • Cisco Unified Contact Center Express

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business COSMOTE GERMANOS

Ψηφιακή Μέριμνα: Δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο για όλους τους Δικαιούχους

Οι Δικαιούχοι του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα που αποκτούν το Tablet ή το Laptop τους στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ επωφελούνται με δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο.

Business Apple TSMC

H Apple επηρεάζεται και αυτή από την παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών

Η παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών χτυπά πλέον και την Apple, η οποία θα προκαλέσει καθυστερήσεις στην παραγωγή των MacBook και των iPad.

Business Apple Kotsovolos

Οι Apple Masters Plus στα καταστήματα Κωτσόβολος

Οι 24 εξειδικευμένοι Apple Masters Plus θα βρίσκονται σε 18 καταστήματα του δικτύου Κωτσόβολος και θα φέρουν τη διακριτική σήμανση με pin της Apple.

Business Facebook

To Facebook αρνείται την πρόσληψη σε μαύρους υποψηφίους

Την άρνησή του Facebook να προσλάβει μαύρους υποψήφιους κατέδειξε πρόσφατο δημοσίευμα, λόγω “πολιτισμικής διαφοροποίησης”.