ΗΠΑ: Η μεταφορά της παραγωγής ημιαγωγών θα τους καταστήσει ακριβότερους

ΗΠΑ, ΗΠΑ: Η μεταφορά της παραγωγής ημιαγωγών θα τους καταστήσει ακριβότερους

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η μετατόπιση της παραγωγής στις ΗΠΑ θα αυξήσει το κόστος κατασκευής των ημιαγωγών και ίσως τις τιμές δημοφιλών συσκευών που τους χρησιμοποιούν, όπως τα smartphones και οι κονσόλες παιχνιδιών.

Το πόσο ακριβώς θα αυξηθούν οι τιμές εξαρτάται από το πόσες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Alphabet και Samsung, θα τροποποιήσουν τα σχέδια, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις διαδικασίες για να μειώσουν άλλα κόστη, υποστηρίζει ο αναλυτής της CFRA Research Άντζελο Ζίνο.

Μια σημαντική αύξηση στις τιμές των chips θα έχει επιπτώσεις στους καταναλωτές, επειδή στο συνολικό κόστος κατασκευής ενός τηλεφώνου ένα μεγάλο τμήμα του αφορά αυτά τα εξαρτήματα.

Περίπου το 54% του εκτιμώμενου κόστους κατασκευής για ένα iPhone 14 Plus πού υπολογίζεται στα 527 δολάρια, αντιπροσωπεύει το κόστος των ημιαγωγών στο τηλέφωνο, σύμφωνα με τον Νάριντερ Λαλ, της TechInsights. Εκτιμάται ότι 81 δολάρια από αυτά αντιπροσωπεύουν το κόστος του βασικού επεξεργαστή A15 του τηλεφώνου, που έχει σχεδιαστεί από την Apple και κατασκευάστηκε από την TSMC.

Οι ημιαγωγοί αποτελούν το μεγαλύτερο κόστος των εξαρτημάτων ενός iPhone, του οποίου η οθόνη κοστίζει περίπου 64 δολάρια, ενώ άλλα 98 δολάρια κοστίζουν οι κάμερες, οι οποίες περιέχουν ημιαγωγούς κατασκευασμένους από τη Sony, σύμφωνα με την TechInsights.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος που έχει περάσει κατά καιρούς από διάφορους κλάδους μέχρι να καταλήξει στην τεχνολογία, που τον "κέρδισε". Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming. Θέματα που περιλαμβάνουν αθλητισμό και τεχνολογία εμφανίζονται πάντα στο "ρεπερτόριο" του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Smartphones Facebook Instagram Meta

Meta: Εγκαινιάζει την συνδρομητική υπηρεσία για Facebook και Instagram

Η Meta λανσάρει στις ΗΠΑ τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες των Facebook και Instagram να διαθέτουν επαληθευμένους λογαριασμούς, αλλά έναντι πληρωμής.

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business China Chip USA

Ολλανδία: Στο πλευρό των ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού των εξαγωγών τσιπ προς την Κίνα

Περιορισμούς στις εξαγωγές τεχνολογίας ημιαγωγών σχεδιάζει να επιβάλει η Ολλανδία, καθώς “συστρατεύεται” με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού τους προς την Κίνα.