Apple: Η σειρά του iPad mini είχε τις καλύτερες πωλήσεις στα iPad

Λόγω της ολοένα αυξανόμενης δημοφιλίας των phablets, οι πωλήσεις των tablet επηρεάστηκαν και σημείωσαν σημαντική πτώση. Από την πτώση αυτή δεν μπόρεσε να γλιτώσει ούτε και η Apple, που τα προηγούμενα χρόνια πήρε μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Όσον αφορά στα tablet της Apple, ποια είναι η σειρά που προτιμούν περισσότερο οι fans της; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε (για την αγορά των ΗΠΑ) από την Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) το iPad Air 2 ήταν αυτό που πούλησε περισσότερο κατά την διάρκεια του τριμήνου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2015.

Όμως, μαζί τα δυο iPad Air μπόρεσαν να κάνουν το 40% των πωλήσεων της Apple, ενώ η σειρά του iPad mini πήρε το 47% των πωλήσεων tablet (της Apple). Το ίδιο τρίμηνο του 2014, το ποσοστό ήταν στο 32%. Το iPad mini που το πρωτοείδαμε το 2013, ήταν αυτό με τις καλύτερες πωλήσεις της σειράς mini και το iPad mini 4 στη δεύτερη θέση.

Όσο για το iPad Pro με την τεράστια οθόνη 12.9 ιντσών, είναι υπεύθυνο για το 12% των πωλήσεων iPad μέσα στο τρίμηνο. Το ποσοστό μοιάζει μικρό, αλλά μην ξεχνάμε ότι η τιμή του πιο οικονομικού μοντέλου ξεκινά από 799 δολάρια, οπότε η Apple θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένη.

ipad mini top seller usa, Apple: Η σειρά του iPad mini είχε τις καλύτερες πωλήσεις στα iPad

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

Προσωπικά θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους ipad mini…ο λόγος που το αγοράσατε ήταν η τιμή ή το μέγεθος της οθόνης;η ερώτηση γίνεται καθαρά για το νούμερο των πωλήσεων του άρθρου ως συμπέρασμα.

Λευτέρης

Έλεος πια με αυτή την Apple
Τώρα ξύπνησα! Πότε ξανά. Αύριο θα πάω να αγοράσω το Z5 να τελειώνουμε.

ChrisG

OMG κούκλα μου
Ο Λευτέρης ξύπνησε

*Λευτέρη καλώς σε βρήκαμε πίσω 🙂
:*

ChrisG

το σχόλιο 3 δεν το υπογράφω εγώ.(όπως και ο Λεύτερης μάλλον δεν είναι Λευτέρης).κάποιος έχει όρεξη για πλακίτσες…επειδή του “πειράξαμε” την apple.θα στραβοξύπνησε φαίνεται.χαχα…

Λευτέρης

Σοβαρά το εννοώ
Τέλος η Apple
Οκ γίνομαι λίγο υπερβολικός αλλά ντάξει
Τουλάχιστον στα κινητά
Με αυτό που μου συνέβη δε πρόκειται να ξαναπάρω iPhone

Θανασης

Λευτερης,
Τι σου σηνέβει;
Παντως με αυτα τα λευτα και λιγοτερα μπορεις να παρεις το g4 που ειναι κινηταρα….κατα την γνωμη μου το καλυτερο

Nikopoup

Εγώ το πήρα για την οθόνη. Ήταν εντυπωσιακό τότε. Τώρα είναι για πέταμα. Αν και το λέω χωρίς να έχω περάσει το 9.2.1

Darth

@Θανασης καλά δεν το έμαθες? πλησιάζει την γκόμενα της το βγάζει μπροστά της (το Iphone :p :p ) γκόμενα τον κοιτάει και λέει δεν με νοιαζει το iphone εχω θέλω ζεστό και άμεσο χρήμα στο χέρι…
πετάει ο Λευτέρης το iphone στον κάδο και φεύγει βρίζοντας την apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.