iPhone 8, 8 Plus και X: Σημειώνουν τις χαμηλότερες αρχικές πωλήσεις των τελευταίων ετών

iPhone 8 8 Plus X χαμηλότερες αρχικές πωλήσεις, iPhone 8, 8 Plus και X: Σημειώνουν τις χαμηλότερες αρχικές πωλήσεις των τελευταίων ετών

Τα φετινά iPhones της Apple προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων, καθώς μεν τα 8 / 8 Plus δεν παρουσιάσαν μεγάλες διαφορές συγκριτικά με τους προκατόχους τους, ενώ δε το X ήταν μια τεράστια αλλαγή, με τιμή που όμως καθιστά απαγορευτική την αγορά του για πολλούς υποψήφιους αγοραστές.

Βέβαια, τα τρία νέα iPhones δεν παύουν να σημειώνουν εξαιρετικές πωλήσεις. Οι αριθμοί που πετυχαίνει η Apple με τα smartphones της είναι μακράν μεγαλύτεροι του δεύτερου. Ακόμα και αν οι πωλήσεις δεν είναι τόσο καλές, εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικά ποσοστά. Ποια είναι, μέχρι στιγμής, η πορεία των iPhone 8, 8 Plus και X στην αγορά; Σύμφωνα με μια έρευνα από την Wall Street Journal, οι πωλήσεις του πρώτου μήνα βρίσκονται κοντά σε εκείνες των iPhone 6, 6S και 7, αλλά πιο πίσω από όλες τους.

iPhone 8 8 Plus X χαμηλότερες αρχικές πωλήσεις, iPhone 8, 8 Plus και X: Σημειώνουν τις χαμηλότερες αρχικές πωλήσεις των τελευταίων ετών

Συγκεκριμένα, τις πρώτες 30 ημέρες διάθεσης τους, τα iPhone 8, 8 Plus και X κατάφεραν να πείσουν το 69% των ατόμων που αγόρασαν Apple smartphone. Το υπόλοιπο 31% προτίμησε παλαιότερο μοντέλο. Όμως, τα iPhone 7 / 7 Plus απέσπασαν 73% πριν έναν χρόνο, τα iPhone 6S / 6S Plus άγγιξαν το 71% το 2015, ενώ οι αδιαφιλονίκητοι πρωταθλητές πωλήσεων όλων των εποχών, τα iPhone 6 / 6 Plus έφτασαν το 91% πριν από περίπου τρία χρόνια. Η αλήθεια είναι πως οι νεότεροι εκπρόσωποι της Apple βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στα iPhones των τελευταίων δύο ετών, αλλά δεν παύουν εν τέλει να έχουν τις λιγότερες πωλήσεις.

Μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα της Apple θα βλέπουμε μόνο προβλέψεις και εκτιμήσεις αναλυτών. Αυτό δεν σημαίνει πως εκείνες είναι αναληθείς, πιθανότατα κυμαίνονται κοντά στα επίσημα στατιστικά του Cupertino. Όμως, επειδή σε κάποιες περιπτώσεις η απόκλιση είναι μικρή, θα μπορούσαμε να δούμε ένα διαφορετικό ενδεχόμενο που θέλει, για παράδειγμα, τα iPhone 8 / 8 Plus / X να τα πηγαίνουν καλύτερα από τα iPhone 7 και 6S. Η πραγματική πορεία των φετινών ναυαρχίδων της Apple θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Απο την αρχή έπρεπε το το iphone x να λέγονταν I phone 8 με αρχική 750 και αυτο ήταν όλο.
Το υπάρχον iPhone 8 έπρεπε να ήταν σειρά τύπου se και κάπως ετσι θα συνέχιζαν τραινο.

Flyer

Το άρθρο αυτο όπως ολοι καταλαβαίνουμε δείχνει τις πωλήσεις μεχρι 3 Δεκεμβρίου ! Το IPhone X , κυκλοφόρησε επίσημα στις 3 Νοεμβρίου και όπως ολοι γνωρίζουμε ο χρόνος παράδοσης ηταν 5-6 εβδομάδες ! Αν αναλογιστούμε λοιπόν αυτο , το οτι με αυτή τη χαμηλή διαθεσιμότητα 1 μήνα μετά την κυκλοφορία εχει ποσοστό 30% τι κινητό πουλάει τρελα! Για να μην επικαλεστώ αλλα άρθρα που έχουν γραφτεί στις 20 Δεκέμβρη που αναφέρουν οτι το IPhone X πουλάει 1 εκατομμύριο συσκευές την ημέρα , ή οτι μετά απο χρονια η Apple με το Χ ξανακερδισε τη μεγαλύτερη αγορά του Κόσμου που ειναι η Κίνα , όπου το κινητό γνωρίζει σαρωτική επιτυχία ειδικά το μοντέλων με τα 1400€.

manolis politakis

με τετοιες τιμες ας τα βλεπουν στα ραφια απουλιτα. αλλωστε εχουν μπει οι κινεζικες εταιρειες πολυ δυναμικα στην αγορα με τιμες και παροχες πολυ καλυτερες .

Asos206

Να τα μας τα πρώτα χαστούκια ακόμα και από τους φαν, που πάτε ρε! Τη πάτε να πουλήσετε, μια περιουσία ένα κινητό….. Που του χρόνου θα αντικατασταθεί από ένα.. Αλο.. Εδώ σκεφτόμαστε π ς κάθε 6 με 7 χρόνια να αλλάξουμε κονσόλα και αυτό κάνη και στη μισή τιμή!, και οι άλλοι που ζούνε στο UFO κτίριο της απλ ζούνε σε αλο κόσμο! Καλά να πάθετε!

John

Πλέον αγοράζεις κινητάρες με 400-500 ευρώ για να μην πω ότι με 200-250 παίρνεις απόλυτα αξιοπρεπή συσκευή που καλύπτει άνετα τις ανάγκες του 90% των καταναλωτών , και αυτά που πουλάει η Apple και πάλι πολλά είναι. Ας όψεται ότι κυκλοφορούν πολλά ψώνια και άσχετοι.

George

Ο John τα είπε όλα με το σχόλιό του. Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχει ανάγκη να πούμε κάτι περισσότερο.

Christz

John συμφωνώ 100%. Το μόνο ίσως καλό με την Apple είναι πως τα κινητά της δεν χάνουν εύκολα αξία. Δλδ με περίπου 250+ κάθε χρόνο μπορείς να αποκτήσεις το νέο μοντέλο. Σε αντίθεση με τα samsoung που τα παίρνεις 700+ και μετά από λίγους μήνες πωλούνται 350 το ίδιο μοντέλο…

hayate

Flyer το ότι έχει αναμονή 5 με 6 εβδομάδες δε σημαίνει ότι ξεπούλησε απότομα. Μπορώ να σου δείξω κι εγώ ορισμένα άρθρα που έγραφαν πως η Apple είχε πολύ λίγα κομμάτια έτοιμα στα launch οπότε λογικό είναι να υπάρχει αναμονή. Εάν παρήγαγε πχ 30 μύρια κατά την εκκίνηση και δεν υπήρχε τίποτα στα ράφια τότε ναι οκ θα λέγαμε τα πηγαίνει πολύ καλά. Αν όμως έβγαλε πχ 10 το πολύ μύρια λογικό είναι να φύγουν αυτά και να περιμένουν οι υπόλοιποι αγοραστές τα υπόλοιπα. Γενικά είναι η πρώτη φορά που η Apple αντιμετωπίζει θέμα στις πωλήσεις (όχι δεν πάει για κλείσιμο) στην ιστορία της. Και αυτό γιατί ο ανταγωνισμός έχει έδραιωθει για τα καλά και σε μερικά σημεία την ξεπερνά κιόλας

Flyer

Παιδιά εγω θεωρώ οτι με 1 μήνα κυκλοφορίας αν εχει χτυπήσει 30 % ειναι πολυ καλα ! Δεδομένου οτι οι τιμές που παρατίθενται απο τα υπόλοιπα αφορούν ημερομηνίες κυκλοφορίας πολυ νωρίτερα απο το Χ ! Επιπλέον ποια κρίση στην ιστορία της;; Μήπως κάνουμε την τρίχα τριχιά ;; Με 69% έναντι 71 ή 73 που είχαν τα 7αρια ειναι κρίση ;; Και ξανά λέω ο Νοεμβρης ηταν μήνας που δεν μπορούσε εύκολα να πάρει κάποιος το Χ γιατί δεν υπήρχε πουθενά ! Οποτε τι ακριβώς μας λέει το άρθρο ;; Το Forbes με επίσημη ανάλυση Αναφέρει οτι το Χ απο τοτε που μπήκε σε μαζική παραγωγή πουλάει 1 εκατομμύριο την ημέρα ! Επισης στην αγορά της Κίνας ( που ειναι η μεγαλύτερη ) το Χ εχει γίνει ανάρπαστο ! Πάει για νέο Υπέρ κύκλο πωλήσεων ! Στο Ηνωμένο βασίλειο ξεπουλάει καθημερινά και λεμε οτι το κινητό δεν πάει καλα ; Αφήστε να βγάλει τα επίσημα οικονομικά στοιχεία και μετά ο καθένας μπορεί να κρίνει ! Ολα τα αλλα όπως και οι γνώμες περιορισμένων αναλυτών ( που θορυβήθηκαν επειδη αύξησε την παραγωγή η Apple και βελτίωσε το χρονο παράδοσης και το έκαναν αναγωγή στο οτι δεν πουλάει ) ειναι ικασιες χωρίς κανένα… Συνέχεια »

keysmith

@Makis
σωστός!
το 8, 7s και το Χ, 8

mech.al.

@Flyer χθεσινή είδηση:
https://www.phonearena.com/news/Chinese-tech-stocks-slump-after-report-that-Apple-has-cut-its-iPhone-X-orders-by-40_id101036
Έχουν παραγγείλει 40% μείωση παραγωγής στη Foxconn…

Flyer

Χαχα!! Αφορά το 8 κ το 8 plus οι μειώσεις που λέτε !! Παρε να δεις ! Δεν εχει αλλάξει τιποτα όσον αφορά το Χ και την πάραγωγη του ! Επίσημα διαψεύστηκε

https://iphone.appleinsider.com/articles/17/12/26/rosenblatt-securities-disputes-iphone-x-order-cut-rumors-says-no-changes-in-apples-plans
Δεν Αφορά το Χ! https://bgr.com/2017/12/26/iphone-x-sales-decline-not-true/
Με το ζόρι δηλαδή να πούμε οτι δεν πουλάει ;;
Επισης η Foxconn διέψευσε την είδηση για το Χ! Το phone arena εκτός οτι ειναι απο τα πλέον αναξιόπιστα κ ανεβάζει φημολογία ( οι οποίες όπως αποδείχτηκαν αφορούσαν τα 8 Κ 8 plus )
Εγω ένα δεν καταλαβαίνω ! Γιατί με το ζόρι δηλαδή να γράψουμε οτι δεν πουλάει !! Αφήστε να βγουν τα οικονομικά αποτελέσματα ! Δεν έχετε καταλάβει οτι κάποια πράγματα γίνονται για τα κλικ? Παρόλα αυτα για τα 8 & 8 plus αναφέρονται οι μειώσεις

Μανώλης

αυτά τα λέει ένα άρθρο που μια εφημερίδα έβαλε μια εταιρεία να κάνει μια έρευνα… αν δεν ανακοινώσει επίσημα μια εταιρεία πωλήσεις τότε όλοι οι υπόλοιποι μαντεύουμε….

John

Μια χαρά την βλέπω την Apple. Πουλάει πιο ακριβές συσκευές σε περίπου το ίδιο ποσοστό των πελατών της με τις προηγούμενες δύο σειρές. Η Apple είναι εταιρία, κοιτάει το κέρδος, δεν τρέχει benchmarks να χτυπάει κατοστάρια στο παραπάνω πίνακα. Εξάλλου αυτό το 30% που επέλεξε παλαιότερα μοντέλα θα αναβαθμίσει νωρίτερα από αυτούς που επέλεξαν νεώτερα μοντέλα iPhone.

Υ.Γ. Ποτέ δεν είχα Apple και ούτε θέλω.

Nikopoup

Μην περιμένετε ανακοινώσεις πωλήσεων μιας και η Apple δεν δημοσιεύει ποτέ. Τώρα τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνων μπορούμε να τα φανταστουμε όλοι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i