iPhone: Για πρώτη φορά στα 5 χρόνια δεν ήταν το top smartphone στην Κίνα

Η Apple δεν έχει την πορεία που θα ήθελε στην Κίνα, αυτός είναι και ο λόγος που η εξάπλωσή της στην Ινδία είναι μείζονος σημασίας. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint Research, η Apple το 2016 δεν είχε το best selling smartphone στην Κίνα.

Το iPhone 6s δεν ήταν το κινητό με τις καλύτερες πωλήσεις και αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Την πρωτιά πήρε το Oppo R9, καταφέρνοντας να κάνει 17 εκατομμύρια πωλήσεις στην Κίνα, την περασμένη χρονιά. Με τις πωλήσεις αυτές, το Oppo R9 πήρε μερίδιο της αγοράς 4%. Αντίστοιχα, το iPhone 6s πούλησε 12 εκατομμύρια.

Το πρόβλημα για την Apple είναι ότι δεν συμμετέχει στην συνολική αύξηση αποστολών smartphones στην Κίνα. Οι αποστολές smartphones στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 6%, φτάνοντας τα 465 εκατ. το 2016. Η Oppo εντυπωσίασε με άνοδο 109%, αφήνοντας πίσω Vivo (+78%) και Huawei (+21%). Αντιθέτως οι αποστολές της Apple πέρσι έπεσαν κατά 21% κοντά στην Xiaomi, που είχε πτώση 22% το 2016.

Η Counterpoint αναφέρει ότι η αποτυχία της Apple να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Κίνα, οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για mid-range smartphones. O Neil Shah, της Counterpoint επισημαίνει ότι θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Apple αν η premium έκδοση του iPhone 8 κυκλοφορήσει πράγματι με OLED οθόνη.

iphone china, iPhone: Για πρώτη φορά στα 5 χρόνια δεν ήταν το top smartphone στην Κίνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Ξύπνήσαν και οι κινέζοι Apple…

Ιωάννης jb

Άσε μας ρε χρήστο!!
Που ξύπνησαν οι κινέζοι επειδή δε βγήκε πρώτη η apple!!
Κ βγήκε η oppo με ένα κινητό ολόιδιο με το iphone..
Κανονικά πρέπει να πιαστούν 17+12 εκατομμύρια, δλδ 29 εκατομμύρια πωλήσεις στην apple-iphone

theo

και η apple αντέγραψε την htc. άρα τα 29 πάνε στην Htc με την λογική σου

James

Τα φθηνά κινητά πλέον δεν υπολείπονται παρά σε σε λεπτομέρειες από τα ακριβά. Λογικό είναι να συμβαίνει αυτό.

Κλέων

@Ιωάννης jb
Βρε Ιωάννη ακόμα στο επιχείρημα “η Χ εταιρεία αντέγραψε την Apple” είσαι? Προχώρα

VasiliS7Edge

Εγω προσωπικά θεωρώ την Κινέζικη αγορά χάσιμο χρόνου. Οι τύποι εκεί δίνουν βάση στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα. Αν βγάλει η Apple καμία συσκευή με 8gb μνήμη και με τιμή 300€ να δεις πως θα πουλήσει. Αλλα ετσι δεν θα μαζέψει λεφτά για το R&D της και δεν θα καινοτομήσει ωστε να μπορούν οι τσαμπατζιδες να την αντιγράψουν.Σε αυτές εξαίρεση είναι η Huawai που προσπαθεί περισσότερο.
Καλά έκανε ο Jobs και κυνηγούσε το Android, αν δεν υπήρχε, ο καθένας θα έδειχνε τις δυνατότητες του πχ η Samsung και η Microsoft θα πετύχαιναν πολλά περισσότερα με Tizen και Windows και οι Κινέζοι ακόμα θα ψαχνόντουσαν Oppo, Zoppo, Vivo, LeECO (Ουτε ονόματα δεν ξερουν να βγάζουν).

Τα λέω αυτά γιατί υπάρχει λόγος που επιλέγουμε επώνυμες εταιρίες και πληρώνουμε κερατιάτικα. Τα κερατιάτικα είναι αυτα που φέρνουν την εξέλιξη.

flappy bird

καλα να παθει η apple..κάθε χρονο οι αλλαγες που κανει στα κινητα της είναι ελάχιστες..εχουν κανει τους καταναλωτες προβατα..πηγαινουν και παιρνουν iphones με 800 και 900 ευρω..δεν είναι φυσιολογικες οι τιμες..ένα κινητο είναι..ειπαμε

James

@VasiliS7Edge καλά, φτιάξε εσύ εταιρία που κατασκευάζει κινητά και μην πουλάς στην Κίνα. Τι είναι άλλωστε 10-20 εκατομμύρια παραπάνω συσκευές για σένα;

Vasilist

Λογικό είναι, δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει πέρα από το brand το iPhone.
Άσε που το ios έχει αντιγράψει τόσο το android και αντίστροφα που πλέον και σε επίπεδο λειτουργικού δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο να σε τραβήξει και να πεις πρέπει να πάρω iPhone.

ChristosT

Μερικοί έχετε πλάκα ρε παιδιά…κάθεστε και υπερασπίζεστε εταιρείες που στεγνά εκμεταλλεύονται τους κινέζους για όσο το δυνατόν φθηνότερο κόστος, και όταν αυτοί την “λένε” στους εκμετελλευτές τους τα ακούνε και απο πάνω.
Εγώ θα ρωτήσω το πιό απλό και αυτονόητο πράγμα.
Όταν η Apple, η Γερμανία με όλες τις εταιρείες της και κάθε άλλη χώρα έχει μεταφέρει σχεδόν ΟΛΕΣ τις γραμμές παραγωγής και κατασκευής προιόντων τεχνολογίας και μή στην Κίνα, τι πιστέυατε οτι θα κάνανε οι κινέζοι;
Θα παίρνανε την τεχνολογία και τις ιδέες αυτών και θα παρείγαγαν τα δικά τους προιόντα. Για ηλίθιους τους έχετε; Ηλίθιοι είναι αυτοί που πιστέυανε οτι θα τους προσκυνούσαν κιόλας.
Άλλωστε και απο ιδέες και υλοποίηση σχεδόν όλοι στερέυσανε.
Τί R&D μου λέτε τώρα;
Πέφτουν μηνύσεις επί των μηνύσεων και γελάνε και οι πέτρες από όλες τις κατευθύνσεις από και πρός.
Δεν τους ενδιαφέρουν οι καταναλωτές πλέον αλλά οι δικές τους πολιτικές που θα σε έχουν μαντρωμένο μέσα σε ένα οικοσύστημα απο το πρωί έως το βράδυ.(Apple).
Ενώ ο άλλος εκμεταλλέυεται και το τελευταίο σάλιο προσωπικών δεδομένων του κάθε χρήστη.(Google πρός τρίτους και όχι μόνο).
Ακόμη ασχολείστε με το ποιός “καινοτομεί”?

KnightRider

Άμα η Apple εξακολουθεί να έχει τόσα limitations,να αφαιρούν πράγματα και να μην υποστηρίζει τίποτα σε universal τότε πως να πουλήσει η Apple ??? Εδώ καλά καλά κάνουν μηνύσεις του κ@λου για να πάρουν περισσότερα λεφτά επειδή δεν πούλησε τόσο καλά το iPhone7 !!!

Από το 2017 βλέπω ότι οι περισσότεροι τώρα αγοράζουν Xiaomi !!

Lezantas

@vasilis
Ο Jobs ελεγε στεγνα οτι αντεγραφε, αν και δεν θυμαμαι ακριβως τα λογια του, αλλα αμα το ψαξεις σε τιποτα συνεντευξεις λογικα θα το βρεις.

Ο youtuber everythingapplepro κανει συντομη αναδρομη στα κινητα google κ iphone και δινει ολες τις πρωτιες στο android, οποτε δεν νομιζω οτι και να θελαν δεν μπορουσαν να κλεψουν κατι απ την apple.

Μου φαινεται πως με την “αποχωρηση” του Jobs δεν χαλασε μονο η εταιρεια, αλλα και οι οπαδοι. Κατι τετοια κουφα πετατε και εχετε καταντησει περιγελος, δεν μαζευεστε καλυτερα να πειτε δυο λογακια στο Cook προτου βαλει λουκετο σε μια εταιρεια με 40 χρονια ιστορια?

Ιωάννης jb

Lezantas.. Άσε αυτούς τους πως τους λες, να λένε τα δικά τους… Γίνεσαι ρεζίλι με το να λες να βάλει λουκέτο μία εταιρία η οποία είναι πρώτη σε χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως, η οποία διαθέτει αποδεδειγμένα μία συσκευή κορυφαία κ κάθε χρόνο πιο κοντά στα θέλω του μεγαλύτερου ποσοστού καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο…

Μπορεί η κινα να είναι τεράστια ανερχόμενη δύναμη, μπορεί το νόμισμα της να ανεβαίνει συνεχώς κ να εντάσσεται στο αποθεματικό του δντ… Αλλά..
Δε ξέρουμε πως θα είναι η αγορά της σε 5 χρόνια, δε ξέρουμε δλδ τι θα αγοράζει ο κόσμος!!!!
Μπορεί σήμερα να έκανε 17 εκατομμύρια πωλήσεις το oppo κ 12 το apple…
Αφού το ένα έκανε 2 χιλιάρικα κ το άλλο 4 πως να μη πάρει ο κόσμος αυτό με τα 2…?
Μη ξεχνάμε όμως ότι στη κινα τα 2-3 χιλιάρικα είναι πολλά λεφτά… δεν είναι φθηνό το oppo….
Αντιγραφή κ σε αυτό το τομέα από την apple…

ChristosT

@Ιωάννης jb
Δε ξέρουμε πως θα είναι η αγορά της σε 5 χρόνια, δε ξέρουμε δλδ τι θα αγοράζει ο κόσμος!!!!
(Εσύ τότε πώς αποκλείεις το ενδεχόμενο να κλείσει η Apple;)
Μόνος σου τα λές, μόνος σου τα διαγράφεις.

Ιωάννης jb

Χρήστο είσαι σοβαρός τώρα??
Άμα υπάρχει μια πιθανότητα να κλείσει η apple σε 5 χρόνια που έχει χρηματιστηριακή αξία όσο όλες οι άλλες εταιρίες μαζί… οι άλλες είναι με πολλαπλάσιες πιθανότητες!!!!
Άσε που μίλησα κ για μία μόνο αγορά, ή οποία είναι δύσκολα προβλέψιμη, δεν είναι μόνο η κινα στον πλανήτη αυτό!!!!
Είναι κ άλλες χώρες κ εκεί δεν αγοράζει ο κόσμος τόση σαβουρα!!!!
Εκτός βέβαια από μερικούς που το παίζουν κ ψαγμενοι κ στο 6μηνο ψάχνουν να βρουν τρόπους για να φτιάξουν την χαλασμένη συσκευή που αγόρασαν από κινα

manosz

Δλδ αμα πληρωνοσουν ρε φιλε απο την μηλοεταιρια θα μας εδερνες κιολας;;; χαχαχαχαχαχα.. α ρε προβατα

Andreas

αντε να ξεφορτωνει λιγο η Apple γτ πολυ μας ζαλισαν.αλλα ετσι ειναι οταν δινεις 900 ευρο να παρεις κινητο και εχει 1080 οθονη και 2500 μπαταρια..να θες μπαλατεζα μαζι …. σε τσουζι λιγο..οταν οι αλλοι τα βγαζανε 2 χρονια πριν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.