Οι πωλήσεις του iPhone συνεχίζουν να πέφτουν, αλλά όχι τα κέρδη της Apple

iphone sales, Οι πωλήσεις του iPhone συνεχίζουν να πέφτουν, αλλά όχι τα κέρδη της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους της και οι πωλήσεις των iPhones δεν κατάφεραν να φτάσουν τις προβλέψεις της Wall Street. Οι αναλυτές ανέμεναν 52 εκατ. πωλήσεις, αλλά η Apple πούλησε τελικά 50.8 εκατ. iPhone.

O CEO, Tim Cook επεσήμανε πως η Apple έχει παρατηρήσει μια “καθυστέρηση στην αγοραστική συμπεριφορά” των καταναλωτών. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο πολυσυζητημένο επετειακό iPhone 8, που αναμένεται το φθινόπωρο με οθόνη AMOLED. O Cook ανέφερε ότι οι καταναλωτές ίσως κρατούν στάση αναμονής μέχρι την αγορά του επόμενου smartphone μέχρι την ανακοίνωση του premium iPhone 8.

Οι πωλήσεις του iPhone όχι μόνο δεν έφτασαν τις προβλέψεις, αλλά ήταν χαμηλότερες και από το ίδιο τρίμηνο πέρσι, όπου ο αριθμός ήταν στα 51.2 εκατ. Σημαντικό κομμάτι του προβλήματος είναι η Κίνα, όπου η Apple σημείωσε πτώση πωλήσεων 14% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

Για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους του 2017, η Apple είχε έσοδα 52.9 δισ. δολαρίων, συγκριτικά με τα 50.56 δισ. δολάρια, το ίδιο διάστημα πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πέφτουν οι πωλήσεις, αλλά όχι και τα έσοδά της. Η Apple από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2017 είχε καθαρά κέρδη 11.3 δισ. δολάρια σε αντίθεση με τα 10.52 δισ. που έβαλε το ίδιο διάστημα πέρσι στα ταμεία της.

Οι πωλήσεις του App Store αυξήθηκαν κατά 40% κατά τη διάρκεια του τριμήνου και ο αριθμός των developers ανέβηκε κατά 20%.

Το ρευστό που έχει αυτή τη στιγμή στα ταμεία της η Apple φτάνει στα 256.8 δισ. δολάρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Καπ

Δε νομίζω ότι οι καταναλωτές δεν αγοράζουν το νέο μήλο γιατί αναμένουν το επόμενο που θα βγει σε 5 μήνες από τώρα. Είναι αυτό που λέει ότι έπεσαν οι πωλήσεις σε Κίνα αλλά και σε άλλες αγορές γιατί εταιρίες όπως huawei αλλά και άλλες ανέβηκαν πολύ, χωρια ότι lg και Samsung έβγαλαν τις νέες τους ναυαρχιδες. Λογικά αν συνεχίσει να βλέπει πτώση θα αναγκαστεί να ρίξει την τιμή για να συμβαδίσει με την οικονομική πραγματικότητα.

Chris_BMW

Γιώργο , τιμή στο I phone μην περιμένεις να πεσει .. Σίγουρα οι πωλήσεις έπεσαν λόγο Κίνας αλλα και λόγο αναμονής . Εγώ π.χ το έψηνα να αναβαθμίσω σε 7 plus απο 6s αλλα δεν το κάνω για το λόγο που αναφέρει το άρθρο ..
Επίσης το να χάνεις “μονο” ~1 μυριο στο τρίμηνο με συσκευή 3 χρονια ίδια στο ντιζάιν πιστεύω γι’αυτους ειναι αμελητέο .

Γιώργος Καπ

Χρήστο από 6s όμως σε 8 θα δώσεις αρκετή διαφορά χρημάτων μιας και το 6s αν το πουλήσεις θα είναι τότε δυο ετών κινητό και θα έχει διαφορά στην τιμή με το νέο 8 που θα έχει τιμή έναρξης στο θεό (κλασικά) όποτε δεν ξέρω πόσοι είναι διατεθειμενοι να καλύψουν τη διαφορά. Οι περισσότεροι που ξέρω πάντως πουλάνε το ενός έτους iPhone τους για το νέο με μικρό αντίτιμο. Κάποια στιγμή θα είχε φθίνουσα πορεία , όπως έχει πχ στα tablets γιατί οι πωλήσεις έπιασαν ταβάνι και υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός πλέον, και μάλιστα καλός ανταγωνισμός

Chris_BMW

Γιώργο αν σκοπεύει κάποιος να το πουλήσει , θα χάσει ακριβώς τα ίδια χρήματα αν το πράξει πανω στο χρόνο ή σε δυο χρονια .. (εγώ προσωπικά δεν ξερω αν θα προβώ σε πώληση καθότι μετάνιωσα που έδιωξα ένα απο τα δυο 4s κ 5s που είχα για χρήση σαν δεύτερη συσκευή για μουσική κτλ)

Don mitso mou

Εγώ ένα ξέρω. Του χρόνου η μετοχή της apple θα εκτοξευτεί με το επετειακό iphone. Και σιγά την πτώση. Έπεσε 14% στην Κίνα και ανέβηκε 12% στον υπόλοιπο κόσμο. Τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν και του phone 6. Ιστορικά οι μετοχές της apple έχουν διετές κύκλο. Οποίος έχει λεφτά να επενδύσει εκεί, σίγουρο κέρδος (και δεν κάνω πλάκα).

Παπαροκας tiamat

Και γω θελω να παρω μερικες μεροχες της να το παιζω μετοχος ! Ποσο κανει η μια?

techgeek

@Παπαροκας tiamat
Η μια μετοχή είναι περίπου στα 145$, θες broker να αγοράσεις, ο οποιος σε χρεώνει 5-10$ όταν αγοράζεις ανά μετοχή, και μετά 5-10$ όταν την πουλάς.
Κανε google την motifinvesting είναι από τις πιο φτηνές, γνωστες και αξιόπιστες.

Chris966

Έχω την ταπεινή εντύπωση ότι η APPLE δεν κινείται σωστά! Αντί να παρουσιάσει δύο επετειακά iphone 8 και μάλιστα σε δύο διαφορετικές διαστάσεις και τίποτα άλλο, πάει και βγάζει ένα επετειακό και δύο 7s,τα οποία-σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις-θα είναι ίδια με τα περσινά 7.
Ποιός τρελός θα πάει να αγοράσει το 7s ή το 7s plus, τη στιγμή που θα υπάρχει το επετειακό το οποίο θα είναι και διαφορετικό σε σχεδίαση αλλά και καλύτερο σε κάποια χαρακτηριστικά.
Έστω κι αν χρειαστεί να δώσουν κάποια χρήματα παραπάνω για το 8, έχω την αίσθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων αγοραστών iphone για φέτος,θα προτιμήσουν το επετειακό και όχι φυσικά τα 7s,τα οποία θα πάνε άπατα.
Για να δικαιολογηθεί και το 2017 σαν ”επετειακό” έτος, θα έπρεπε να βγάλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επετειακά iphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.