Το iPhone X κάνει ρεκόρ για τη μετοχή της Apple

iphone x apple share, Το iPhone X κάνει ρεκόρ για τη μετοχή της Apple

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple σημείωσε ιστορικό ρεκόρ για την εταιρεία, με την μετοχή της να ανεβαίνει στον NASDAQ στα 168,07 δολάρια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Αυτό θεωρείται ότι συνέβη χάρη στο iPhone X.

Η μετοχή της Apple έκλεισε στα 166.72 δολάρια τη Δευτέρα (+3.67 δολάρια) και η τρέχουσα αξία της είναι στα 861 δισ. δολάρια, κάνει ένα ακόμη βήμα στο να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα φτάσει σε αξία το 1 τρισ. δολάρια. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιτύχει αύξηση 16% και να φτάσει η μετοχή της στα 193.64 δολάρια.

Βασικό σημείο για την πορεία της μετοχής της είναι η υψηλή ζήτηση του iPhone X. Η Apple άνοιξε τις προ-παραγγελίες την Παρασκευή και δήλωσε πως το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά και τις δικές της προσδοκίες. Επιπλέον, αναφέρεται ότι έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της να διπλασιάσουν τη δυνατότητα παραγωγής, μιας και περιμένει τη ζήτηση για το iPhone X να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό.

Η Apple έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με την παραγωγή του iPhone X, λόγω κάποιων κομματιών όπως η οθόνη OLED και η TrueDepth Camera για την αναγνώριση προσώπου. Τα κομμάτια που είναι διαθέσιμα, είναι περιορισμένα και αυτή τη στιγμή ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης των παραγγελιών έχει ανέβει στις 5-6 εβδομάδες, ενώ το κινητό αναμένεται να βγει στην αγορά 2 Νοεμβρίου. Αντίστοιχα, η αναμονή για το Phone 7 πέρσι ήταν 2-3 εβδομάδες και 2-4 εβδομάδες για το iPhone 6, τη χρονιά που ανακοινώθηκε.

Οι αναλυτές αναγνωρίζουν την υψηλή ζήτηση και αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της μετοχής της. Εκτιμούν ότι με την επετειακή συσκευή, η Apple μπαίνει πλέον για τα καλά στην αγορά των “ultra-luxury smartphones”.

“We are encouraged that shipping lead times have held steady at 5-6 weeks because these pre-orders can be recognized as shipments in the December quarter. Apple is taking the iPhone franchise to a whole new level with the iPhone X, pushing the company deep into the ultra-luxury smartphone market.”-Brian White, Drexel Hamilton

O Jeffrey Kvaal, αναλυτής της Nomura, επισημαίνει ότι οι χρόνοι αποστολής του iPhone X ανέβηκαν στις 5-6 εβδομάδες μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, κάτι που δείχνει την υψηλή ζήτηση.

“We observed shipment times for the iPhone X tick up to 5-6 weeks within minutes of Apple opening pre-orders, where they have held over the weekend. This is ahead of the 2-3 weeks during the iPhone 7 Plus launch and the 2-4 weeks during the iPhone 6 and 6s launch.”-Jeffrey Kvaal,, Nomura

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Αποκλείεται, άπατο θα παέι και η Apple θα χρεοκωπήσει και θα κλείσει.

Μakis

-1 giannis!

axaxaxxaax

Agnostos13

Εμένα μου είπε ο Σάκης, ο Τάκης και ο Μάκης οτί είναι μια πατάτα και δεν θα πουλήσει…

ΝΙΚΟΣ

Χρηματιστηριακά παιχνίδια. Ας πει νούμερα προπαραγγελιών , νούμερα του IPhone 8 έως τώρα σε σχέση με το 7 πέρυσι , και τι marketshare έχει το ios . Είναι 14% ? ανέβηκε, έπεσε ? και πόσο. Όλα τα άλλα περί αναλυτών που εκτιμούν είναι τρίχες κατσαρές.

Don Mitso Mou

Νούμερα αναφέρουν αυτοί που θέλουν να φανούν, να δείξουν πως ανεβαίνουν. Αυτοί που είναι ήδη στην κορυφή δεν το χρειάζονται. Αν θες να δεις νούμερα, δες τα quarterly reports.

Γιώργος Κ.

Όντως ρε παιδιά που είναι τα νούμερα όπως στη Samsung που έσπασε τα ρεκόρ όπως λέει το άρθρο; Πολύ περίεργο μου φαίνεται κι εμένα. Θα συμφωνήσω… Γενικά δε διαβάζω και τα καλύτερα για τις προπαραγγελιες αλλά πιο πολύ ακούω ότι είναι κάτι επαναστατικό ως κινητό κτλ

Γιώργος Κ.

Εννοείται θα πουλήσει γιατί επιτέλους μια φορά η Apple ξεπέρασε τον εαυτό της. Αλλά δυστυχώς τον ξεπέρασε και στην τιμή ή όποια είναι επιεικώς απαράδεκτη και τραγική.

Νtor

Ας είναι καλά οι εθελοντες- θύματα. Αυτοί χαίρονται που πληρώνουν και άλλοι που εισπράττουν. Μαγκιά στην Apple. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου γιατί στοχευει στο κοινό: δεν ξέρω τι μου γίνεται, αρκει να χρυσοπληρώνω. Άλλη μια φορά μπράβο της. Αφού σκέφτομαι πρώτη φορά μετά το 3gs να πάρω iPhone. Θα τσονταρει κανείς ;

ΝΙΚΟΣ

Μπα?? Όταν είχε 200.000.000+ εκατομμύρια πωλήσεις και 30 + % marketshare η Apple , και τα έβγαζε , το ίδιο έλεγες εσύ και τα άλλα fan boys?
Να βγάλει νούμερα λοιπόν , όπως βγάζει η μικρομάλακη για αυτά που πουλά ,όπως η google για το μερίδιο του chrome πχ. Τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥΣ
Το πάμε καλά ή καλύτερα του αναμενομένου είναι γενικολογίες. Μου γίνατε και επίσημοι απολογητές μερικοί με δικαιολογίες για γέλια.

Chris_BMW

@ΝΙΚΟΣ

Νίκο θυμάσαι τι λέγατε εσείς οι ίδιοι πέρσι τέτοια εποχή για το ΙΔΙΟ εδω κ τρία χρονια σχεδίου I phone 7 ?
Νούμερα δεν θέλεις για αυτό ;; Για ανέτρεξε στα ανακοινωθέντα τρίμηνα και δες …

Υ.Γ Για το πρώτο τρίμηνο δικό της τελευταίο για τους άλλους ενδεικτικά οι πωλήσεις ήταν περίπου 78 μυρια γθα το 7 έναντι 74 του 6s ..
Τα αλλα τρίμηνα βρες τα μόνος σου έξυπνο παιδι εισαι ..

Don Mitso Mou

Είναι τραγικό και έλλειμα παιδείας, ο αντίλογος να χαρακτηρίζεται ως φανμποισμός.

Υστερόγραφο.

Επιβεβαιωμένα νούμερα δεν μπορείς να έχεις, ειδικά όταν πουλάς από παραπάνω από ένα σημείο πώλησης. Μπορείς να έχεις αριθμό αποστολών που δεν είναι όμως απαραίτητα και αγορές.

NikosAr

Αυτό που συμβαίνει πέρα από τον Ατλαντικό κι εδώ θέλουν τους αριθμούς γιατί κοροϊδεύει η apple τους * άλλους που αγοράζουν … δηλαδή αν σας βάλουν αριθμούς που δείχνουν ότι ανεβαίνει η μετοχή … τοτε θα αλλάξει για εμάς εδώ κάτι ;
Πόσο κάρβουνο ….;

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Τα νούμερα προπαραγγελιών αυτή τη στιγμή δεν είναι τα τελικά…άρα είναι νωρίς να ανακοινωθούν…
Το iPhone 8 δεν έχει πάει καλά σε σχέση με το 7…αλλά δεν είναι η φετινή ναυαρχίδα…
Το iOS γράφεται οτι κινείται ανοδικά στις μεγάλες αγορές (με εξαίρεση το HB)…
Πιό σημαντικό βέβαια είναι να δούμε τι γίνεται με τις ναυαρχίδες γιατί ως γνωστόν το android υπάρχει σε mid-range και entry-level μίας χρήσης…

ΝΙΚΟΣ

Σιγά μη πάω να ψάξω και πριν 5 χρόνια.Αυτά να τα κάνετε εσείς παλικάρια μου.Να ανέβει το ηθικό σας.Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις.
Επί της ουσίας δεν απαντά κανένας σας.
Ένα καλούπι άλλαξε η Apple μετά από 4 χρόνια κ πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό.Αλλά.άμα έχεις λειτουργικό δεινόσαυρο αυτά παθαίνεις. 😎😋

Efkairiakos

Συγχαρητήρια στην Apple σαν εταιρεία.
Ότι και να λένε οι haters απλά ξοδεύουν το σάλιο τους.
Σαν αγοραστές όλοι μας πρέπει κάποια στιγμή να δοκιμάζουμε απο όλα!
Όχι κλειστά μάτια σε κανένα λειτουργικό και σε καμμία εταιρεία!
Τουλάχιστον ανά πενταετία νέα ευκαιρία…

Agnostos13

Λειτουργικό δεινόσαυρος το iOS…
Το διαβάσαμε και αυτό!

Kostas79

Ανοδικά οι παραγγελίες αλλα πλεον 3η σε παραδόσεις απ το 3μηνο που πέρασε πισω απ τη huawei ετσι απλα…ολα τα αλλα για τις εντυπώσεις. Οποιος γουστάρει να σκάσει 12 ή 14 καταστορικα και τα εχει μαγκιά του και καμάρι του. Εγω παλι οχι οπως και οχι 1029 για note 8 τα θεωρώ πολλα για τις εποχές που ζούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.