Ιστορική επένδυση από την Wolfspeed – 3 δισ. δολάρια σε ημιαγωγούς

Wolfspeed Γερμανία, Ιστορική επένδυση από την Wolfspeed – 3 δισ. δολάρια σε ημιαγωγούς

Σε μία επένδυση-μαμούθ προχωρά η αμερικάνικη Wolfspeed, που αναμένεται να δημιουργήσει εργοστασίο ημιαγωγών αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γερμανία.

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται στην περιοχή του Σάαρλαντ και αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση στον κόσμο για τσιπ από καρβίδιο του πυριτίου, με την παραγωγή να ξεκινά το 2027. Εκτός από την αμερικανική εταιρεία, η ZF θα επενδύσει 185 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Η ZF θα λάβει μειοψηφικό μερίδιο στο εργοστάσιο, δήλωσε στο Reuters ο Stephan von Schuckmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, αν και οι εταιρείες αρνήθηκαν να πουν ποιο ποσοστό θα είναι το μερίδιο της ZF. Το μερίδιο της ZF στην παραγωγή chip του εργοστασίου θα καθοριστεί με χωριστή συμβατική συμφωνία, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η Wolfspeed αναμένει να λάβει το 20% του ποσού της επένδυσης σε επιδοτήσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γκρεγκ Λόου στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear Chip Huawei

Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Η Huawei σχεδιάζει την ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα, με στόχο να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

Business Chip USA

ΗΠΑ: Η μεταφορά της παραγωγής ημιαγωγών θα τους καταστήσει ακριβότερους

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η μετατόπιση της παραγωγής στις ΗΠΑ θα αυξήσει το κόστος κατασκευής των ημιαγωγών και ίσως τις τιμές δημοφιλών συσκευών που τους χρησιμοποιούν, όπως τα smartphones και οι κονσόλες παιχνιδιών.