Ιστορική στιγμή – Η τεχνητή νοημοσύνη πιλόταρε μαχητικό αεροσκάφος

Lockheed Martin, Ιστορική στιγμή – Η τεχνητή νοημοσύνη πιλόταρε μαχητικό αεροσκάφος

Η τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να βρεθεί στον έλεγχο ενός εκπαιδευτικού μαχητικού αεροσκάφους χωρίς την εμπλοκή ανθρώπου πιλότου για περισσότερες από 17 ώρες, σύμφωνα με την αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin.

Ήταν η πρώτη φορά που η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε για να πιλοτάρει ένα τέτοιο τακτικό αεροσκάφος. Η δοκιμή έγινε με το σκάφος VISTA (Variable In-flight Simulation Test Aircraft), το οποίο μπορεί να μιμηθεί στον αέρα χαρακτηριστικά άλλων αεροσκαφών. Η πτήση έγινε από τη βάση Έντουαρντς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.

Το VISTA, που είναι μια τροποποιημένη έκδοση του αεροσκάφους F-16D Block 30 Peace Marble II με αναβαθμισμένα εξαρτήματα του Block 40, αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την εταιρεία Calspan.

Η Lockheed Martin, που εδρεύει στο Μέριλαντ, έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει το 2023 να αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, με στόχο την ανάπτυξη αυτόνομων μαχητικών αεροσκαφών.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple iPhone

iOS 18: Οι εφαρμογές μπορούν να ανοίγουν χωρίς να ξεκλειδωθεί η συσκευή

Εκτός από το Apple Intelligence, στο iOS 18 υπάρχουν πολλές λειτουργίες που δε βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και έρχονται στους χρήστες iPhone φέτος.

Software AI Galaxy Samsung

Samsung Galaxy AI: Οι λειτουργίες θα γίνουν διαθέσιμες σε 200 εκατ. συσκευές φέτος

H Samsung αποκάλυψε τα Galaxy Z Fold6, Z Flip6,Watch7, Watch Ultra, Buds3, Buds3 Pro και όλες τις λεπτομέρειες για το Galaxy Ring.

Gear AI Apple Mac

Apple M5 τσιπ: Η σχεδίαση διπλής χρήσης θα τροφοδοτήσει μελλοντικούς Mac και σέρβερ τεχνητής νοημοσύνης

Πληροφορίες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί μια πιο προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας SoIC για τα τσιπ M5 της.

Software AI Apple featured

Η Apple ξεκίνησε να εργάζεται στο iOS 19 για το επόμενο έτος

H Αpple έχει ξεκινήσει να εργάζεται στο iOS 19 τη στιγμή που απέχουμε ακόμη περίπου δυόμισι μήνες από την κυκλοφορία του iOS 18.