Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

Jack Dorsey Bluesky, Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

O Jack Dorsey ανακοίνωσε το Σάββατο στο Χ ότι δεν είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bluesky, γεγονός που επιβεβαίωσε αργότερα η πλατφόρμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dorsey έκανε μια ανάρτηση σχετικά με επιχορηγήσεις για ανοιχτά πρωτόκολλα από τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του Start Small. Αυτό ώθησε κάποιον να τον ρωτήσει αν είναι ακόμα στο διοικητικό συμβούλιο της Bluesky, με εκείνον να απαντά ένα λακωνικό “όχι”. Μάλιστα, σε επόμενες αναρτήσεις που του ζητούσαν να εξηγήσει τον λόγο της αποχώρησης δεν απάντησε τίποτα.

Την Κυριακή η Bluesky εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Jack για τη βοήθειά του στη χρηματοδότηση και την έναρξη του project bluesky. Σήμερα, η Bluesky ευδοκιμεί ως ένα κοινωνικό δίκτυο ανοιχτού κώδικα που τρέχει στο atproto, το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο που έχουμε δημιουργήσει.

Με την αποχώρηση του Jack, αναζητούμε ένα νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την εταιρεία κοινής ωφέλειας Bluesky, το οποίο συμμερίζεται τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό δίκτυο που δίνει στους ανθρώπους τον έλεγχο της εμπειρίας τους. Περισσότερα ακολουθούν!

Ο Dorsey ανακοίνωσε για πρώτη φορά την Bluesky το 2019, όταν ήταν ακόμα Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter. Έγραψε ότι το Twitter (τώρα X) «χρηματοδοτούσε μια μικρή ανεξάρτητη ομάδα έως και πέντε αρχιτεκτόνων, μηχανικών και σχεδιαστών ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη ενός ανοιχτού και αποκεντρωμένου προτύπου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Από τότε, η Bluesky έχει γίνει μια ανεξάρτητη εταιρεία κοινής ωφέλειας, με επικεφαλής τον CEO Jay Graber, με την υποστήριξη της VC, και άνοιξε στο ευρύ κοινό τον Φεβρουάριο.

Ο Dorsey φαίνεται ότι διέγραψε τον λογαριασμό του στο Bluesky κάποια στιγμή πέρυσι, αν και η αποχώρησή του αναγνωρίστηκε εκείνη την εποχή μόνο από ένα σωρό αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα διέγραψε τον λογαριασμό του στο Instagram. Παρόλα αυτά, παρέμεινε το μεγαλύτερο όνομα που σχετίζεται με το έργο.

Πίσω στο X, ο Dorsey είχε ένα αρκετά δραστήριο Σαββατοκύριακο. Εκτός από τις εταιρικές ειδήσεις, έχει επίσης σταθμίσει την αντιπαράθεση μεταξύ του Drake και του Kendrick Lamar, έχει κάνει unfollow σχεδόν κάθε άλλο λογαριασμό και δημοσίευσε: «Μην εξαρτάστε από τις εταιρείες για να σας παραχωρήσουν δικαιώματα. υπερασπιστείτε τα μόνοι σας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ελευθερίας. (είσαι σε μία)».

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.