James Bond: Γιατί αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει Sony και Samsung smartphone

Το χακάρισμα της Sony Pictures συνεχίζει να μας απασχολεί μέχρι και σήμερα με την πληθώρα των εγγράφων που διέρρευσαν. Εν όψει της παγκόσμιας κυκλοφορίας της νέας ταινίας James Bond, Spectre, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Daniel Craig, επανήλθαν στο προσκήνιο email που δείχνουν την αντίθεση του στο να χρησιμοποιήσει Sony ή Samsung κινητό στην ταινία.

Οι πληροφορίες λένε ότι προσφέρθηκαν στον Daniel Craig από την Sony 5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χρησιμοποιήσει το Sony Xperia Z4 στην ταινία, ο ηθοποιός αρνήθηκε και η προσφορά έφτασε μέχρι τα 18 εκατ. δολάρια. Στο παιχνίδι μπήκε και η Samsung, η οποία σύμφωνα με το AppleInsider ήταν πρόθυμη να δώσει 50 εκατ. δολάρια για ένα συνολικό διαφημιστικό πακέτο και 5 εκατ. δολάρια μόνο για να κρατήσει ο πράκτορας 007 το δικό της κινητό στην ταινία.

Ωστόσο, ο ηθοποιός αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι ο “James Bond χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερα”. Στο email που διέρρευσε, ο Πρόεδρος του διεθνούς τμήματος της Columbia Pictures, Andrew Gumpert έγραψε στην παραγωγό Barbara Broccoli: “BEYOND the $$ factor, there is, as you may know, a CREATIVE factor whereby Sam and Daniel don’t like the Sony phone for the film (the thinking, subjectively/objectively is that James Bond only uses the ‘best,’ and in their minds, the Sony phone is not the ‘best’)”.

Δεν αναφέρουν όμως ποιο θεωρούν το καλύτερο για τον μυστικό πράκτορα, αλλά τελικά στην ταινία ο Bond πείστηκε να κρατήσει το νέο Sony Xperia Z5.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η προηγούμενη ταινία από το Spectre, το Skyfall είχε τεράστια παραγωγή που έφτασε στα 200 εκατ. δολάρια, αλλά κατάφερε να βγάλει 1.1 δισ. δολάρια στο box office, το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος. Για τους κατασκευαστές είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουν να βάλουν τα προϊόντα τους σε μια τέτοια παραγωγή.

Γιατί o James Bond αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει Sony και Samsung smartphone, James Bond: Γιατί αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει Sony και Samsung smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Runner

Χαχα
Μην τον πιστεύετε κινεζικό ήθελε χαχχαχαχχ
Αρε bond

Manolis

Αγαπητή Sony, με 1 εκ. ευρώ ΜΟΝΟ δέχομαι να το χρησιμοποιήσω εγώ!!! :p

Δε το πιστεύω ότι έφτασαν μέχρι τα 18 εκ!!!!!

One

Καλα μυαλό θελει να το σκεφτείτε. Την αγγλική εταιρια Vertu ηθελαν να χρησιμοποιήσουν για τον Bond γι’ αυτό και αυτές οι ηλίθιες δικαιολογίες. Αυτοι οι χαζοαγγλοι και Lexus LFA να τους δωσεις, αυτοι θα λενε ότι το Aston Martin είναι “καλύτερο”.

Θα έπρεπε να λενε και ευχαριστώ στη Sony για τις υπερσύγχρονες 4Κ κάμερες της που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα που γιατι οι ίδιοι ουτε στα όνειρα τους δεν μπορούν να φτιάξουν τέτοια κάμερα.

thanoik

ηττα μεγαλη για τη sony αυτο,εγω λεω να δουμε στη πραγματικοτητα ποιο κινητο εχει για τη καθημερινοτητα ο Daniel Craig του να δουμε ποιο ειναι το καλυτερο

Theo

λαμόγια όλοι σας, ολόκληρη sony βγάζει την ταινία υπάρχει περίπτωση να μην είχε sony? διαφημιστική καμπάνια είναι όλη αυτή. ο bond θα έχει το ζ5, βγάλανε και σποτάκι με την Moneypenny να πηγαίνει να το παραλαμβάνει σε βαλιτσάκι.

KostasB

Κάπως έτσι δλδ προέκυψε το Z5. Του είπαν πάρε το 5 που δεν το παρουσιάσαμε ακόμα αντί για το 4 και αυτός υπέκυψε. Και μετά κανόνισαν παρουσίαση του Z5…

Gvirginia

@One Έχω την εντύπωση πως οι Άγγλοι δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή… Πάντως και να είχαν σχέση, αφού ήθελαν να διαφημίσουν την Vertu γιατί δε το έκαναν? Θα τη διαφήμιζαν δωρεάν χωρίς να πληρώσει…

Techfan

Mallon ton plirosane oi alles etairies na pei pos den tou aresoun ta sony…

One

@Gvirginia Οι Άγγλοι γράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία και τα δικαιώματα χρήσης του James Bond. H Sony Pictures απλα προφέρει τη τεχνολογία και τη διανομή της ταινίας.

Agnostos13

@thanoik
Επειδη το εθεσες: https://resources0.news.com.au/images/2012/11/20/1226520/621184-switched-on-nov-19-phone-cameras.jpg

Και δεν μου φαινεται και απιθανο καθως στο ΗΒ το iOS ειναι κοντα στο 50%…

vladimiros

Το καλυτερο κινητο του εδωσαν και αυτος εκανε τον δυσκολο….ασε μας ρε Daniel Craig..
Ε βεβαια λογικα χρησιμοποιει μηλαρακι αυτος στην ζωη του γιαυτο και ολα αυτα αν αληθευουν κιολας….
Μα καλα δεν μπορω να καταλαβω με την εμονη να περνουν συνεχεια μηλο,οσο για αυτον ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν εχει χρησιμοποιησει ανδροιτ,εκτος μονο απο τα γυρισματα.. χαλαστικα τωρα δεν 8α παω να δω την ταινια..ηθελα και τοσο πολυ να την δω χαχαχα

Gvirginia

@One Δεν παίζει ρόλο ποιος γράφει το σενάριο παρά μόνο ποιος κάνει την παραγωγή και έχει τα δικαιώματα. Τα δικαιώματα τα έχει η EON/Danjaq με την πρώτη να βρίσκεται στην Αγγλία και τη δεύτερη στην Αμερική, όμως ιδιοκτήτης και των δύο είναι η Αμερικανική οικογένεια Broccoli. Παραγωγή έκανε η Sony και άλλη μία Αμερικάνικη (MGM νομίζω).

Και πάλι, έστω ότι κάνουν κουμάντο οι Άγγλοι και θέλανε ντε και καλά Vertu, τι τους εμπόδιζε? Θα έλεγε όχι η Vertu σε δωρεάν διαφήμιση?

Άσε που διάβασα και το άρθρο του apple insider (μία από τις πηγές) και με έπιασαν τα γέλια.

One

@Gvirginia εμένα πήγε το μυαλό που στη Vertu επειδή στις ταινίες του James Bond έχουν μια αγγλομανια συνήθως. Μπορεί να κανω και λάθος. Πάντως τέτοια σενάρια και συνομωσίες θα ακούμε συνέχεια όπως και κάθε φορα που βγαίνουν μεγάλες ταινίες.

Nick

Ρε παιδιά μας δουλεύουν κανονικά έτσι; Από την στιγμή που η ταινία είναι της Sony για τι σόι προσφορές στον ΗΘΟΠΟΙΟ – το τονίζω – μιλάμε ότι έγιναν για να χρησιμοποιήσει τηλέφωνο Xperia ; Στο Skyfall είχε το Xperia T ενώ σε προγενεστερα όπου δεν υφιστατο η Sony Mobile αλλά η Sony Ericsson χρησιμοποιουσε τηλέφωνα της τελευταίας οπότε για τι πράμα μιλάμε; Εγώ φαν της Sony είμαι αλλά το γεγονός ότι σε κάθε σχεδόν ταινία της όλοι οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν Xperia τηλέφωνα και tablet, Bravia τηλεοράσεις και Vaio laptop με κάνει και γελαω, ειδικά όταν το 95% των σκηνών είναι στις ΗΠΑ όπου όλοι ξέρουμε τι παρουσία (=απουσία) έχει η Sony Mobile εκεί. Καλά κάνει δε και τα διαφημίζει – προωθεί, θα ήταν ηλιθιο να μην το έκανε μέσα από τα studio της.

NLS

“Θα έπρεπε να λενε και ευχαριστώ στη Sony για τις υπερσύγχρονες 4Κ κάμερες της που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα που γιατι οι ίδιοι ουτε στα όνειρα τους δεν μπορούν να φτιάξουν τέτοια κάμερα.”

Για την ακρίβεια χρησιμοποίησαν Arri Alexa 65 (που είναι οι πιο high-end μαζί με τις RED – μετά είναι οι Sony) 6K cameras. Γερμανικές.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά γιατί λέτε πράγματα που κατεβάζετε από το κεφάλι σας ως γεγονότα;

Θοδωρής

Επίσης η Aston Martin του Μποντ χρησιμοποιεί χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων όταν όλα τα αντίστοιχα οχήματα έχουν περάσει προ πολλού σε ημιαυτόματες λύσεις.
Τσιγκούνα η Μεγελειοτάτη…

vkrd

Πάλι καλά που δε μας είπαν και ποιο δίκτυο κινητής αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ο Μποντ….

Sokos

οσο σκεφτομαι οτι με 18 εκατ δολλαρια η 50 εκατ δολλαρια μπορουσαν να ταισουν και να εμβολιασουν ολα τα φτωχα παιδια του κοσμου για 1 χρονο, για ενα κωλοτηλεφωωνο, δηλαδη θα πεσει φωτια να μας καψει η κατακλυσμος να μας βουλιαξει, τετοια ζωα που ειμαστε.

sokos

και περαν ολων, ο τυπος μοιαζει περισσοτερο με πολωνο μπογιατζη παρα με ηθοποιο εκατομμυριων… ειδικα αν του βαλεις την φορμα με τις τιραντες και την τσεπη μπροστα και ενα χαρτινο καπελο…και μια μπυρα στο χερι….

Mike

@Agnostos13 Το link που έβαλες δεν μου λέει κάτι :Ρ
https://s27.postimg.org/3kly5h4er/bond.jpg

One

@NLS εσυ κατεβάζεις αρλούμπες που διαβαζεις εδώ και εκει. Οι περισσότερες κάμερες στη ταινια είναι της Αμερικανικης Panavision η οποια παίρνει τεχνολογία από τη Sony

https://www.imdb.com/title/tt2379713/technical

One

Επισης το 6Κ δεν είναι καινοτομία οταν η Sony τωρα εχει βγάλει 8K camera CineAlta.

NLS

Σου μίλησε κανείς για καινοτομία;
Εσύ έγραψες κάτι που είναι λάθος και σε διόρθωσα.
Απλό ε;

Αλλά μια και το λες, ούτε 8k είναι καινοτομία της Sony.
Πρώτη έβγαλε πριν 2 (ΔΥΟ) χρόνια η Astro, έχουν και άλλοι (πχ. Canon), ενώ και η RED θα έχει μέχρι τέλος του χρόνου (την έχει ήδη παρουσιάσει).

NLS

Άργησα να διαβάσω και το από πάνω σου post.

Πρώτα από όλα τον τρόπο που μιλάς να τον έχεις στους κολλητούς σου.
Εκτός αν είσαι διατεθειμένος να αποδεχθείς την ανοιχτή πρόσκληση που έχω απευθύνει εδώ και κάποιες μέρες (προς άλλον, αλλά ισχύει). Πολύ θέλω να γνωρίσω τον άνθρωπο που λέει ότι λέω αρλούμπες.

Αυτό το οι “περισσότερες κάμερες στην ταινία” με σκότωσε πάντως. Τις μέτρησες δηλαδή; Ε πες μας καμιά πληροφορία που δεν ξέρουμε. Πόσες χρησιμοποίησαν (ανά μοντέλο).

Λήγεις μάλιστα το παιχνίδι στο 90′, δίνοντας link που αναφέρει …τις Alexa… Με φακούς Panavision. Ίσως σου διαφεύγει ότι άλλο φακοί, άλλο κάμερες.
Η μόνη Panavision camera που αναφέρει το ΔΙΚΟ σου link, δεν είναι 6k.

Θα συνεχίσεις να εκτίθεσαι; (θα έλεγα να ξεφτιλίζεσαι αλλά μη φερθώ όπως εσύ)

One

Εσυ εκτίθεσαι γιατι λες ότι μονο σε μια συγκεκριμένη κάμερα γυρίστηκε η ταινία ενώ το link που ανέφερα λέει αλλα.

NLS

Απίστευτός. Δεν έχω κάτι να πω. Όποιος έχει μάτια βλέπει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.