Συνέντευξη με τον Jason Guo, Διοικητικό Στέλεχος της Realme για την Ανατολική Ευρώπη

, Συνέντευξη με τον Jason Guo, Διοικητικό Στέλεχος της Realme για την Ανατολική Ευρώπη

Πριν λίγες μέρες είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια ζωντανή συνέντευξη online μέσω βίντεοκλήσης με τον Jason Guo, Director της Realme για την Ανατολική Ευρώπη. Ο Jason είναι ένα έμπειρο στέλεχος με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας και επιτυχιών στους τομείς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών τόσο σε ευρωπαϊκές όσο και ασιατικές αγορές.

Σήμερα στην Realme είναι υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και πωλήσεων για σχεδόν 20 αγορές στην Ανατολική Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και την Κεντρικής, των Βαλκανίων και της Ελλάδας. Πριν ενταχθεί στην Realme, ήταν διευθυντής πωλήσεων για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη σε επιχειρηματική μονάδα κινητής τηλεφωνίας της ZTE με προηγούμενες διευθυντικές θέσεις ως προγραμματιστής λογισμικού και τεχνικός διευθυντής για την αγορά κινητών και καταναλωτικών προϊόντων στην Ευρώπη και την Ινδονησία.

, Συνέντευξη με τον Jason Guo, Διοικητικό Στέλεχος της Realme για την Ανατολική Ευρώπη

Κώστας Βλαχάκης, Techblog
Πιστεύω πως η Realme έχει μια μεγάλη ευκαιρία να μπει στην καρδιά των καταναλωτών. Προφανώς και δε γνωρίζω αν σε 5 χρόνια από σήμερα θα διαθέτετε smartphone των 1000 ευρώ, από εσάς εξαρτάται, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνετε είσοδο στην αγορά σαν η εταιρεία που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους φίλους των smartphones.

Jason Guo, Realme
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία γιατί μιας και ξεκινήσαμε κανείς δε μπορεί να μας σταματήσει. Είναι όντως μια καλή ευκαιρία, το 2020, και κάνουμε είσοδο στην αγορά με γρήγορες κινήσεις. Η Realme ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη την προηγούμενη χρονιά, με μια μικρή ομάδα η οποία έβαλε την εταιρεία σε μερικές Ευρωπαϊκές χώρες και τώρα είμαστε έτοιμοι, και λόγω των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, να εισχωρήσουμε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και έτσι ανοίγουμε τα γραφεία μας σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία αλλά και στη Βαρσοβία της Πολωνίας, και έχουμε εργαζόμενους, γραφεία και ομάδες, με τις κινήσεις μας αυτές να δηλώνουν πως έχουμε ξεκινήσει δράση στις Ευρωπαϊκές αγορές. Για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουμε τα γραφεία μας στη Βαρσοβία αλλά έχουμε την ομάδα μας στη Σερβία αλλά και ένα μέλος της ομάδας που βρίσκεται στην Τσεχία και ασχολείται και με χώρες όπως την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

, Συνέντευξη με τον Jason Guo, Διοικητικό Στέλεχος της Realme για την Ανατολική Ευρώπη

Κώστας
Πως ξεκίνησε η Realme;

Jason Guo
Θα μπορούσα να πω πως η Realme είναι σαν ένα θαύμα που κανένας δεν περίμενε. Η Realme ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια περίπου, το Μάιο του 2018, με μέλη της ομάδας να προέρχονται από την Oppo και αυτήν τη στιγμή η Realme είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία και οργανώνουμε τη στρατηγική μας με τη δική μας ομάδα έρευνας και ανάπτυξης, το δικό μας τμήμα marketing, το εργοστάσιο και το logistics, και είμαστε ακριβώς ανεξάρτητοι, συγκριτικά με την Oppo. Και κατά τη διάρκεια αυτών των 2 χρόνων, είχαμε πραγματικά γρήγορη ανάπτυξη με τη Realme να γίνεται η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία με τις αποστολές των συσκευών να τη φέρνουν στην πρώτη 7άδα παγκοσμίως. Και έτσι μαζί με τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, υπάρχει και η Realme, η οποία δεν είναι πια μια μικρή εταιρεία. Μπορεί η ομάδα της Realme να προέρχεται από την Oppo αλλά ολόκληρη η Realme είναι μια καινούργια εταιρεία και έχουμε πλέον νομικά, αποκοπεί από την Oppo και δεν ανήκουμε σε αυτήν.

, Συνέντευξη με τον Jason Guo, Διοικητικό Στέλεχος της Realme για την Ανατολική Ευρώπη

Κώστας
Ποια είναι τα σημεία που διαφοροποιούν την Realme;

Jason Guo
Η Realme θα κάνει το καλύτερο δυνατόν. Όπως γνωρίζετε, το slogan της Realme είναι “Dare to Leap” (Τόλμησε το Άλμα), που σημαίνει πως από ένα σημείο και μετά θέλουμε να κάνουμε το άλμα στις επιδόσεις με το να παρέχουμε ό,τι πιο τελευταίο έχει κυκλοφορήσει τεχνολογικά στους χρήστες. Και για αυτό το λόγο είμασταν οι πρώτοι που χρησιμοποιήσαμε το Snapdragon 865, με τις υπόλοιπες εταιρείες να βλέπετε να κυκλοφορύν smartphones με αυτόν τον επεξεργαστή, μετά από εμάς. Θέλουμε να κάνουμε το άλμα στις επιδόσεις και θέλουμε να σου πούμε κάτι για εσένα, αναφορικά με την τεχνολογία φόρτισης. Στο Realme X50 Pro, χρησιμοποιούμε γρήγορη φόρτιση 65Watt κάτι το οποίο μας κάνει το Νο1 στην αγορά, και μπορείς να φορτίσεις τη συσκευή σου από 0-100% σε 35 λεπτά, κάτι το οποίο είναι πραγματικά εκπληκτικό. Και πλέον δε χρειάζεται να φορτίζεις το κινητό κατά τη διάρκεια του ύπνου, δεν υπάρχει λόγος, και αυτήν την τεχνολογία θέλουμε να φέρουμε στους πελάτες μας, να κάνουν αυτό το άλμα στις επιδόσεις.

Ένας ακόμα τομέας που είναι σημαντικός για τη Realme είναι το design. Ενδεχομένως να έχεις δει κάποια μοντέλα της Realme αλλά και φωτογραφίες, και θα έχεις δει πως το design είναι πραγματικά όμορφο και πρωτοπόρο στη βιομηχανία. Για παράδειγμα, όσον αφορά το X50 Pro, έχουμε δύο χρώματα, πράσινο και κόκκινο, και είναι πραγματικά κάτι διαφορετικό καθώς παίζουν ρόλο και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και κάνουν αυτά τα χρώματα πραγματικά διαφορετικά από όσα έχετε δει μέχρι τώρα. Επιπλέον, έχουμε και τις εκδόσεις Master Edition με το Χ2 Pro, και το Realme XT ενώ είχαμε και τη Spiderman Edition.

Η Master Edition που συνεργαζόμαστε, είναι ένας παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής που μας εμπνέει στον τομέα του design, όπως και το X2 Pro που είχε κυκλοφορήσει σε πράσινο, κόκκινο και στο χρώμα του τσιμέντου, και γενικά οι συσκευές είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά το σχεδιασμό και θέλουμε οι καταναλωτές να νιώσουν και να αγαπήσουν τις συσκευές για το χρώμα, για το επίπεδο ποιότητας των υλικών κατασκευής και το σχεδιασμό τους.

Άλμα όμως υπάρχει και στον τομέα της ποιότητας, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός. Υπάρχουν πολλές εταιρείες στην Κίνα που κατασκευάζουν οικονομικά smartphones αλλά τι γίνεται στον τομέα της ποιότητας; Η Realme έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ινδία και την Ινδονησία, όπου είναι πολύ ανταγωνιστικές αγορές. Παράγοντες όπως η τιμή, ο σχεδιασμός και οι επιδόσεις δεν είναι αρκετοί καθώς ρόλο παίζει και η ποιότητα, με τους καταναλωτές που προτίμησαν τις συσκευές μας να μην έχουν παράπονο και αυτό είναι που κάνει τη Realme μια πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία στη βιομηχανία των smartphones. Επιπλέον, όπως τονίζουν οι συνεργάτες μας, δεν έχουν επιστροφές συσκευών τους τελευταίους μήνες με την ποιότητα των συσκευών να κάνουν πραγματικά τη διαφορά και να είναι πραγματικά το άλμα που δηλώνουμε μέσω του slogan μας.

, Συνέντευξη με τον Jason Guo, Διοικητικό Στέλεχος της Realme για την Ανατολική Ευρώπη

Κώστας
Ποιες είναι οι εξελίξεις στον τομέα της κάμερας;

Jason Guo
Τα Realme smartphones, από το Realme 5 και έπειτα, έχουν τετραπλή κάμερα και όλα τα mid-range smartphones μας, έχουν τετραπλή κάμερα, και παρέχουμε μια πολύ καλή εμπειρία και επικεντρωνόμαστε με τους φακούς που χρησιμοποιούμε, στην ποιότητα των καμερών και θα δείτε ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά που θα σας εκπλήξουν καθώς δουλεύουμε σκληρά και πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Κώστας
Ποιά είναι τα σχέδια της Realme για την Ευρώπη και την Ελλάδα;

Jason Guo
Όπως γνωρίζετε, η Realme βρίσκεται στο Top 7 των κατασκευαστών σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη θέλουμε το κάτι παραπάνω, να φτάσουμε στο Top 5 των εταιρειών που προμηθεύουν με smartphones την αγορά. Στην Ισπανία βρισκόμαστε στο Top 5 ενώ σε άλλες αγορές είμαστε ακόμα στην αρχή, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα που ξεκινήσαμε τον Ιανουάριο και εργαζόμαστε στο να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στην αγορά.

Κώστας
Σας ευχαριστώ πολύ.

Jason Guo
Θέλω και εγώ να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που αφιέρωσες για αυτή τη συνέντευξη και για τις πληροφορίες που δώσαμε στην Ελληνική αγορά γιατί η συγκεκριμένη αγορά είναι για εμάς μια προτεραιότητα αναφορικά με τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Θέλουμε να φέρουμε οικονομικά smartphones με τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας για να καλύψουμε τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς και συγκεκριμένα της νεότερης γενιάς, μιας και ο στόχος μας είναι οι νεαρότερες ηλικίες χρηστών smarphone, και θέλουμε να φέρουμε όλο και καλύτερες συσκευές στην αγορά που θα οφελήσουν τους καταναλωτές.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos

φιλε εχω το realmi x2 pro και μολις πριν λιγες ωρες πηρε την αναβαθμησει σε antroid 10 και το καινουργιο UI ΤΙς εταιριας και ειναι ακομη πιο γρηγορο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Smartphones featured Realme

Η realme παρουσίασε το C67, μια συσκευή «Champion» με camera 108MP και επεξεργαστή Snapdragon 6nm

Το realme C67 προσφέρει στον χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, σε μια ελκυστική τιμή που ξεκινά από 209,90 €.

Smartphones Realme

realme C67: Με κάμερα 108MP και Snapdragon 685

Η realme έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια αποστολές smartphones, πρόκειται να λανσάρει στις 6 Φεβρουαρίου, το smartphone C67.

Smartphones Apple iPhone Realme

H Realme παρουσιάζει το δικό της Dynamic Island στο C55

Με το βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων iPhone, το Dynamic Island κυκλοφόρησε το Realme C55, που περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό που η εταιρεία αποκαλεί «Mini Capsule».