Συνέντευξη με τον Joao Seabra της Sony Mobile [MWC 2017]

Στην πρόσφατη έκθεση MWC 2017 στη Βαρκελώνη είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε από κοντά με τον Joao Seabra, Product Marketing Manager της Sony Mobile και να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα νέα μοντέα Xperia XZ Premium, Xperia XΑ1, Xperia XA1 Ultra αλλά και να του θέσουμε ερωτήματα που απασχολούν τους φίλους των Xperia smartphones.

Joao Seabra, Product Marketing Manager – Sony Mobile
Joao Seabra Product Marketing Manager Sony Mobile MWC 2017, Συνέντευξη με τον Joao Seabra της Sony Mobile [MWC 2017]

Τι νέο φέρνει η ναυαρχίδα Sony Xperia XZ Premium; Ποιες είναι οι καινοτομίες της;

Κάμερα iMotion
Το XZ Premium φέρνει καινοτομίες σε τρία σημεία κλειδιά. Το πρώτο είναι το iMotion Camera Module το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά memory stacked αισθητήρα, με τον οποίο έχεις δυο πλεονεκτήματα. Πρώτον μπορείς να δημιουργήσεις super slow motion με 960 fps για πρώτη φορά σε κινητό, την ώρα που ο ανταγωνισμός καταγράφει 240 fps και δεύτερον είναι το Predictive Capture το οποίο χάρη στην μνήμη του αισθητήρα όταν ανιχνέυσει κίνηση θα αρχίσει να αποθηκεύει εικόνες. Οπότε εάν πατήσεις το κουμπί του κλέιστρου καθυστερημένα η κάμερα θα σου προτείνει έως και 4 εικόνες πριν από την στιγμή που έβγαλες την φωτογραφία. Το σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη λειτουργία γίνεται αυτόματα χωρίς εσύ να κάνεις κάτι.
Ωστόσο έχουμε φροντίσει και για την ποιότητα των εικόνων το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον χρήστη. Έχουμε φροντίσει για καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με την νέα iMotion Camera έχουμε αυξήσει το μέγεθος των pixel κατά 19% με τον νέο exmor αισθητήρα και τον ανασχεδιασμένο G lense.

Οθόνη 4Κ HDR
Η δεύτερη καινοτομία που φέρνουμε φέτος είναι η πρώτη 4Κ HDR οθόνη στον κόσμο σε smartphones. Οι περισσότερες ταινίες και περιεχόμενο έχει δημιουργηθεί σε 4K HDR, οπότε αν θέλεις να το ευχαριστηθείς χρειάζεσαι αντίστοιχη οθόνη, συνήθως μια τηλεόραση με τέτοια χαρακτηριστικά. Τώρα φέρνουμε όλη αυτή την τεχνολογία στον χώρο των mobile συσκευών. Επιπλέον για να υποστηρίξουμε την τεχνολογία αυτή συνεργαζόμαστε με το Amazon Prime Video, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, για αυθεντικό περιεχόμενο σε 4K HDR στο κινητό μας.

Επεξεργαστής Snapdragon 835
Η τρίτη καινοτομία είναι χάρις τον Snapdragon 835, με τον οποίο μπορούμε να έχουμ download ταχύτητες έως και 1Gigabit το δευτερόλεπτο και αυτό είναι σημαντικό για την χρήση 4K HDR περιεχομένου. Οπότε αν θέλεις να κατεβάσεις ή να κάνεις stream μια ταινία μπορείς να το κάνεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον έχει ταχύτητες upload έως και 150 mb/s όποτε μπορείς να μοιράσεις όλα αυτά τα slow motion με φίλους και οικογένεια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες τεχνολογίες και άλλες που δεν αναφέραμε βρισκονται σε μία όμορφη συσκευή η οποία έρχεται σε 2 χρώματα Luminus Chrome και Deepsea Black. Και τα δύο έχουν fingerprint coating, αλλά πάντα πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία μεταξύ premium αίσθησης και εικόνας. Πιστεύουμε ότι αυτή την στιγμή έχουμε το τέλειο balance. Η συσκευή είναι water resistant IP65/68, με Gorilla Glass 5 στο μπροστά και πίσω μέρος. Στο πάνω και κάτω μέρος χρησιμοποιούμε μέταλλο, το οποίο χρησιμεύει και ως κεραία.

Πόσα μοντελα Xperia XZ Premium θα έχουμε και ποια θα είναι η τιμή;
Θα υπάρχει η έκδοση με τα 64GB μνήμη και 4GB RAM, ωστόσο αλλάξαμε την μνήμη από eMMC σε UFS το οποίο δίνει 3 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής. Θα υπάρξει ωστόσο μια παραλλαγή με 2 κάρτες SIM. Για την τιμή δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή την στιγμή αφού αυτή θα γίνει γνωστή λίγο πριν την κυκλοφορία.

Joao Seabra Product Marketing Manager Sony Mobile MWC 2017, Συνέντευξη με τον Joao Seabra της Sony Mobile [MWC 2017]

Θα υπάρχουν προβλήματα υπερθέρμανσης στο νέο Xperia ΧΖ Premium;
Χαίρομαι που κάνεις αυτή την ερώτηση γιατι σχεδιάσαμε από την αρχή το εσωτερικό της συσκευής, με το Xperia XZ έχουμε την μπαταρία στο κάτω μέρος και τα κυκλώματα στο πάνω μέρος. Τώρα έχουμε ένα σχεδιασμό που μοιάζει με L με την μπαταρία να είναι μακρύτερη. Αυτός ο σχεδιασμός υποστηρίζει αρκετά την καλή ψύξη της συσκευής. Επιπλέον έχουμε μια στρώση γραφίτη κάτω από την μπαταρία, η οποία βοηθάει και αυτή σε μεγάλο βαθμό στα θερμικά προβλήματα.

Τι απαντάτε σε όσους κάνουν κριτική για τα μεγάλα bezels;
Σε ότι αφορά το σχέδιο εμείς πιστεύουμε ότι είναι φανταστικό για πολλούς λόγους. Όταν δημιουργούμε μια συσκευή είναι όλα θέμα ισορροπίας, για παράδειγμα εμείς έχουμε τον μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερας στην αγορά. Φέτος έχουμε το Loop Surface Design, το οποίο τυλίγεται γύρω από την συσκευή. Συνήθως έχουμε μια ενοποιημένη φιλοσοφία σχεδιασμού, οπότε ότι βλέπετε εδώ θα είναι η ταυτότητά μας για φέτος.

Joao Seabra Product Marketing Manager Sony Mobile MWC 2017, Συνέντευξη με τον Joao Seabra της Sony Mobile [MWC 2017]

Πείτε μας για το νεό Xperia XA1;
Εδώ επικεντρωνόμαστε σε δυο πράγματα. Το πρώτο είναι η κάμερα, φέρνοντας αισθητήρα 23 Megapixel στο mid-range κομμάτι της αγοράς. Το δεύτερο είναι η συνέχιση του borderless σχεδιασμού δίνοντας premium αίσθηση στα χέρια του χρήστη. Έχουμε προσπαθήσει αρκετά πάνω στο design και την κάμερα και έχουμε προσέξει κάθε λεπτομέρεια. Η κάμερα δεν είναι η iMotion αλλά είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία του.

Joao Seabra Product Marketing Manager Sony Mobile MWC 2017, Συνέντευξη με τον Joao Seabra της Sony Mobile [MWC 2017]

Τι παραπάνω προσφέρει το Xperia XA1 Ultra;
Οι στόχοι μας για την συγκεκριμένη συσκευή είναι ίδιοι με το Xperia XA1, ωστόσο εδώ έχουμε 2 πολύ καλές κάμερες, αφού στο μπροστά μέρος έχουμε αισθητήρα 16 megapixel. Σε αυτό το εύρος τιμών είναι δύσκολο να βρεις τόσο καλές κάμερες στο μπροστά και πίσω μέρος, 23 Megapixel και 16 megapixel με OIS. Επιπλέον στον κομμάτι του ήχου έχουμε high resolution ήχο, digital noise canceling και stereo speakers με καλύτερες επιδόσεις.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος Π

Νομίζω ότι φέτος θα είναι η χρονιά της Sony στα android… Φαίνεται ότι έχουν κάνει σοβαρή δουλειά, σε όλα τα νέα μοντέλα, και ειδικά το premium θα έχει ένα σωρό από καινοτομίες, από την οθόνη μέχρι και την κάμερα… Η Samsung ουσιαστικά ξαναέβγαλε το περσινό κινητό απλά με νεότερο επεξεργαστή και πιο δύσχρηστο design, ενώ και η LG δεν έχει να δώσει κάτι το τρομερό… Επίσης μου αρέσει που πηγαίνει και κόντρα στο ρεύμα, βγάζοντας συσκευές με χαρακτηριστικό σχεδιασμό Sony, τη στιγμή που οι υπόλοιποι βγάζουν άχαρες συσκευές – τζάμια!

Vai

Σαν να βλεπω τον Βλαχακη στην φωτο με περισσοτερα μαλλια και πιο παχια φρυδια 😉

George

Φανταστικό κινητό.

One

Πραγματικα χρησημες οι πληροφορίες που δινει ο Joao. Δεν το ηξερα ότι το μεταλλικο μερος του κινητού θα χρησίμευε ως κεραια. Μακάρι να κανει καλη δουλεια το τμημα μάρκετινγκ γιατι μονο εκει υστερεί η Sony και πουθενά αλλού φετος.

Impressive-Instant

Εντυπωσιακά αυτά που διαβάσαμε. Θα περιμένουμε τα πρώτα reviews και αν είναι καλα, προχωράμε σε αγορά κατά τις γιορτές…

Ekimolaos

Μ’αρέσει ο τρόπος που απέφυγε να απαντήσει για τα bezzels… Θέλουν αλλαγή senior designer και CEO γιατί μόνο από εμφάνιση υστερούν.

Τεχνοκρατης

Μάλλον τα μπεζελς θα είναι για να σκοτώνουν κατσαρίδες στις γωνίες εξου και η αυστηρά γραμμική σχεδίαση τους. Όταν η apple υιοθετήσει αυτήν την τεχνολογία του χρόνου θα μιλάνε όλοι για καινοτομία και θα χρεώνει το μοντέλο iPhone Plus Teza 99 ευρώ ακριβότερο από το απλό χωρίς τα μπεζελς!

bezilys

Με λίγα λόγια το καλύτερο κινητό του 2017!!
Φίλε @Ekimolaos μόνο αλλαγή δεν θέλουν!. το design ωραίο και προσεγμένο και έιναι ξεχωριστό από τα αλλά κάνει μπαμ ότι είναι Sony όχι όπως τα άλλα τα κινέζικα και μη που μοιάζουν μεταξύ τους!!

One

@Τεχνοκρατης ποια καινοτομία εχουν αυτοι με τα λιγότεράα bezel?

Samsung & LG δεν εχουν στερεοφωνικά ηχεια, ουτε μπορείς να κρατησεις τη συσκευή με το ένα χερι και να πατησεις τα κουμπια που είναι στο κατω μερος της οθονης, επίσης συνέχεια πατάς την οθονη σε λάθος σημεια και σου βγάζει αλλα ντ’ αλλων, και η μικρότερη μπαταρία που θα έχουν θα θελει φορτιση κάθε 6 ωρες.

Nick

Όταν βγάλουν οι φιλτατοι Κορεάτες τηλέφωνο με τέτοιο μέγεθος αισθητήρα κάμερας, front firing στερεοφωνικά ηχεία, τέτοιο επίπεδο αδιαβροχοποίησης, ίδιο ή μεγαλύτερο μέγεθος μπαταρίας – που να μην σκάει ε – σε τέτοιο ή και μικρότερο πάχος συσκευής, και όλα αυτά χωρίς τα περιθώρια προς τερψιν των bezeltards & bezelfreaks, τότε ναι, θα πρέπει να πάνε πολλοί από δω μέσα για συνέντευξη για το τμήμα design της Sony Mobile.

ΦΝ

Ναυαρχίδα των ναυαρχιδων με αυτά τα χαρακτηριστικά. Κορυφαία δουλειά και μπράβο στη Sony… Ελπίζουμε σε σταθερή συνέχεια.
Όσο για το σχεδιασμό θα συμφωνήσω ότι είναι χαρακτηστικος Sony και ευδιακριτος με όλα τα θετικά και αρνητικά. Αν και η Apple έχει με διαφορά τα μεγαλύτερα μπεζελ… Τώρα πιυ το είδα σε ασημί δε μου άρεσαν… Πιθανώς αν είχε κάποιο κουμπί εκεί να ήταν πιο όμορφο ή μικρότερα μισά.
Πάντως όπως οι περισσότεροι θα το έβαζα σε θήκη οπότε δε θα είχε και πολλή σημασία τελικα

Άρης

Συγχαρητήρια στους Ιάπωνες απέδειξαν ότι είναι σοβαρή και διαχρονική εταιρεία που σέβεται τους πελάτες της
Όσο για το design έχω να πω πως είναι απόλυτα λειτουργικό σε σχέση με αυτά που έχουν ελάχιστα bezel και γεμάτο αισθητήρες πάνω στα bezel και τα καθιστούν δύσχρηστα
Εδώ κολλάει και το ρήμα “ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς ”
Σ ευχαριστούμε Sony που δεν μας υποτιμάς είμαι σίγουρος πως κ εμείς θα σε τιμήσουμε και θα σε προτιμήσουμε φέτος.

Samsunakias7

HDR οθόνη ε? Σιγά μην είναι καλύτερη από την super amoled της Sammy. HDR θα είναι απλά η κωδικοποίηση δλδ θα έχει περισσότερα bits για κάθε χρώμα. Μια τυπική ψηφιακή αναπαράσταση σε σχέση με το αν η οθόνη πράγματι μπορεί να δείξει κάτι τέτοιο απέχει έτη φωτός με τα ξεθωριασμενα χρώματα που μας έχουν συνηθίσει. Δεν πα να έχει και 100000000000000000 χρώματα. Αυτά είναι όλα στα χαρτιά. Να το κάνεις τι που με το που θα βρεις λίγο στον ήλιο δεν θα φαίνεται τίποτα! Την ίδια χρησιμότητα έχουν και τα 960 frames. Ποιος ποτέ τραβά βίντεο σε slow motion? Να τραβήξεις τι? Τα πουλιά που πετάνε? Γιατί για να τραβήξεις μια κλαμποβραδια και να την ανεβάσεις στο φβ αυτό το κάνουν μια χαρά και τα 60fps. Πάνω από 120fps εξάλλου το μάτι ούτε καν μπορεί να το καταλάβει. Να μην σχολιάσω καν για το ίντερνετ. Ίσως να αναφέρεται για το λευκό οίκο και εκεί να πιάνουν τόσο. Εδώ λέμε και ευχαριστώ που έφερε το 50αρι ο οτε! Για να μην πω για το 3(4)G που στις πιο πολλές περιοχές είναι απλά edge! Μήπως θα πληρώνει και κανείς την Amazon συνδρομή κάθε μήνα να κατεβάζει ταινίες σε 4k HDR? Γιατί δεν… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Hdr σημαίνει υψηλότερη φωτεινότητα!!!! περισσότερα χρώματα κ κορυφαία απεικόνιση!!!
Τα sony πάντα είχαν υψηλότερη φωτεινότητα σε σχέση με τα galaxy, τώρα με την τεχνολογία hdr θα έχουν χαοτική διάφορα…
Τα 960fps είναι επίδειξη δύναμης ομοίως κ η ανάλυση 4k…
Ακόμα κ τα 240fps, ακόμα κ η fhd είναι υπερβολές για smartphones!!!
Είναι ψευτοτεχνολογιες αυτές της sony κ το edge τι είναι?? Χρησιμεύει πουθενά δλδ?? Θα μας τρελανουν οι samsung fans..
Όταν βάλει η samsung 4k, 19mp, στέρεο ηχεία κ 960fps βίντεο θα πανηγυρίζει ο καθε φαν της εταιρίας!!!
Όπως πανηγυρίζουν όλοι που έβαλαν γυαλί αδιαβροχοποιηση κ κάποια ακόμα στο s7…
Όπως βλέπουμε την φουλ προώθηση καθημερινά για τα νέα μεσαίας κατηγορίας αδιάβροχα samsung, σε διαφημίσεις κ σε εκπομπές που τα δίνουν δώρο..
Εδώ η sony έχει μεσαίας κατηγορίας αδιάβροχο δε ξέρω κ εγώ από ποτε!!
Αλλά ο ιαπωνας δεν θα καθίσει να υποστεί γελοιοποίηση..
Άλλη νοοτροπία

tsagarogiorgis

@Samsunakias7
το ονομα σου λεει πολλα…καποτε λεγατε οτι η σονυ δεν εχει την τεχνολογια να βγαλει 2κ αναλυση και τωρα ποναει…αν εβγαζε η σαμσουνγκ 4κ hdr θα λεγαμε για επανασταση στα κινητα και οτι ειναι μια κατηγορια μονη της…περιμενε το galaxy c4x2 ..συγνωμη s8

ChristosT

@tsagarogiorgis αυτοί έχουν το “τέρας” με την Infinity Display…τσσσσσ…τί να λέμε τώρα…
Τί 4κ και τί 960 fps slow motion…
Κάτσε να εφεύρουν και τον τροχό να δείς πόσο θα πουλήσουν…υπάρχουν ακόμη άνθρωποι των σπηλαίων που ασχολούνται με Υπερκορεσμένες Οθονίτσες της πλάκας…
Να μην πούμε για τον exynos 9 που θα τα Xynei σε 9 μήνες απο την ημέρα κυκλοφορίας του και μετά…θα έχει όμως την Infinity Display να του κάνει παρέα.
Κάτι θα είναι και αυτό…

Makis

Πρέπει κάποιος να του πει να βγάλει τα φρύδια του! Επειγόντως!

John SF.

@ Impressive-Instant Τα κινητά θα είναι φοβερά απλά αν περιμένεις τα reviews να ξέρεις πως τα μεγάλα sites θα τα θαψουν όπως πάντα, το ξέρω γιατί μερικά αρχίσαν από τώρα και το κάνουν με το χειρότερο τρόπο.. Διαβάστε ένα απόσπασμα απο το The verge για να καταλάβετε τι λέω και που βρίσκεται το πρόβλημα. Sony wouldn’t be Sony if it didn’t try to push itself, but in the case of the Xperia XZ Premium, all of this effort and endeavor is of academic importance if it’s couched in a horribly impractical device, which isn’t even available for people to purchase. And when it’s released… have you seen how Sony prices its phones? The XZ Premium is a museum piece. A thing to look back on and fondly recall the notion of Sony innovation when it was still happening in the mobile space. Four months from now, when Sony tries to reheat the hype for this phone, a few diehard loyalists will spend too much for it, and they’ll be disappointed by it just like they have in each of the past five years of Xperia phones. So maybe we should just learn from the past, skip the phase of painful… Συνέχεια »

Alex Corfu

Έπρεπε να τον ρωτήσουν για τις μικρές μπαταρίες, αν αποδίδουν ειδικά στο Xperia A1 ultra

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia Pro: Φήμες για περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο κινεζικό Weibo θέλουν το επόμενο Sony Xperia Pro να διαθέτει έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 5 VI: Με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής για περισσότερη ασφάλεια

H Sony προσπαθεί στις ναυαρχίδες της να εισάγει μια νέα δυνατότητα που δεν έχει προσφερθεί ξανά σε κινητό.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 V: Το Android 14 φέρνει Video Creator και Bokeh Mode

H Sony ξεκίνησε να διανέμει το Android 14 στις συσκευές Xperia 1 V, με τη βελτιωμένη λειτουργία Bokeh και τη νέα εφαρμογή Video Creator.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Έρχεται στο MWC 2024 με κάμερα zoom 6x με μεγάλο αισθητήρα;

Mια τελευταία φήμη προερχόμενη από εκπρόσωπο πωλήσεων θέλει τη Sony να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την επόμενη ναυαρχίδα της νωρίτερα το 2024.