Jony Ive: Περίμενε ότι θα απολυθεί όταν επέστρεψε ο Jobs το 1997

Από το βιβλίο «Becoming Steve Jobs» των Brent Schlender and Rick Tetzeli που κυκλοφορεί 24 Μαρτίου έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε ήδη κάποια αποσπάσματα. Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι o Tim Cook είχε προσφερθεί να δώσει μόσχευμα για να εγχειρηθεί ο Steve Jobs.

Σήμερα κυκλοφόρησε ένα ακόμη απόσπασμα που αφορά στην σχέση του Steve Jobs με τον σημερινό αρχισχεδιαστή της Apple, Jony Ive. Μέσα στο βιβλίο ο Ive παραδέχεται ότι όταν επέστρεψε ο Jobs το 1997 ως ο CEO της Apple, φοβόταν ότι θα τον απολύσει.

Ο Ive ήταν πολύ νευρικός όταν τον επισκέφθηκε ο Jobs για πρώτη φορά στο Design Lab και θεώρησε ότι πηγαίνει για να του ανακοινώσει την αντικατάστασή του από τον Harmut Esslinger ο οποίος είχε βοηθήσει στο σχεδιασμό του Macintosh:

“That very first time we met, he had already started to talk about reengaging Harmut Esslinger. He came over to the studio, I think, essentially to fire me”.

Ο Ive ένοιωθε ότι του άξιζε να απολυθεί διότι οι πωλήσεις της Apple εκείνη την περίοδο δεν ήταν καθόλου καλές. όταν επέστρεψε ο Jobs ακύρωσε μη πετυχημένα προϊόντα όπως η πλατφόρμα Newton και απέλυσε άτομα που δεν ταίριαζαν με το όραμα που είχε για την μελλοντική Apple ο Jobs.

Αργότερα ο Jobs είπε στον Schlender (έναν από τους συγγραφείς του βιβλίου) ότι του άρεσε ο Ive του άρεσε από την πρώτη στιγμή και ότι ο προκάτοχός του Gil Amelio “χαράμιζε” το ταλέντο του Ive.

jony ive, Jony Ive: Περίμενε ότι θα απολυθεί όταν επέστρεψε ο Jobs το 1997

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Apple featured Steve Jobs

Υπολογιστής Apple-1 αριθμημένος από τον Steve Jobs πωλήθηκε για πάνω από 440.000 δολάρια σε δημοπρασία

Ένας πλήρως λειτουργικός υπολογιστής Apple-1 που αριθμήθηκε με το χέρι από τον συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, πωλήθηκε για 442.118 δολάρια σε δημοπρασία αυτόν τον μήνα.

Computers Apple Steve Jobs

Apple-1 αριθμημένος από το χέρι του Steve Jobs αναμένεται να πιάσει 375.000 $ σε δημοπρασία

Οι υπολογιστές Apple-1 αποτελούν ένα απόλυτα συλλεκτικό κομμάτι για τους θαυμαστές του μήλου και, επειδή είναι πολύ σπάνια, συχνά πωλούνται για πολλές χιλιάδες δολάρια.

Business Apple Steve Jobs

Tα σανδάλια του Steve Jobs πουλήθηκαν για σχεδόν 220.000 $

Ένα ζευγάρι «καλά χρησιμοποιημένων» Birkenstocks που εξακολουθούν να διατηρούν τα αποτυπώματα των ποδιών του Steve Jobs έχει πιάσει τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία.

Smartphones Apple featured iPhone 14

Πόσο δίκιο έχει η Eve Jobs για το iPhone 14;

Πως η κόρη του Steve Jobs τρόλαρε τα αποκαλυπτήρια της Apple με ένα meme που δημοσίευσε και μετά διέγραψε.