Σάββατο
21/03/2015

Jony Ive: Περίμενε ότι θα απολυθεί όταν επέστρεψε ο Jobs το 1997

Από το βιβλίο «Becoming Steve Jobs» των Brent Schlender and Rick Tetzeli που κυκλοφορεί 24 Μαρτίου έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε ήδη κάποια αποσπάσματα. Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι o Tim Cook είχε προσφερθεί να δώσει μόσχευμα για να εγχειρηθεί ο Steve Jobs.

Σήμερα κυκλοφόρησε ένα ακόμη απόσπασμα που αφορά στην σχέση του Steve Jobs με τον σημερινό αρχισχεδιαστή της Apple, Jony Ive. Μέσα στο βιβλίο ο Ive παραδέχεται ότι όταν επέστρεψε ο Jobs το 1997 ως ο CEO της Apple, φοβόταν ότι θα τον απολύσει.

Ο Ive ήταν πολύ νευρικός όταν τον επισκέφθηκε ο Jobs για πρώτη φορά στο Design Lab και θεώρησε ότι πηγαίνει για να του ανακοινώσει την αντικατάστασή του από τον Harmut Esslinger ο οποίος είχε βοηθήσει στο σχεδιασμό του Macintosh:

“That very first time we met, he had already started to talk about reengaging Harmut Esslinger. He came over to the studio, I think, essentially to fire me”.

Ο Ive ένοιωθε ότι του άξιζε να απολυθεί διότι οι πωλήσεις της Apple εκείνη την περίοδο δεν ήταν καθόλου καλές. όταν επέστρεψε ο Jobs ακύρωσε μη πετυχημένα προϊόντα όπως η πλατφόρμα Newton και απέλυσε άτομα που δεν ταίριαζαν με το όραμα που είχε για την μελλοντική Apple ο Jobs.

Αργότερα ο Jobs είπε στον Schlender (έναν από τους συγγραφείς του βιβλίου) ότι του άρεσε ο Ive του άρεσε από την πρώτη στιγμή και ότι ο προκάτοχός του Gil Amelio “χαράμιζε” το ταλέντο του Ive.

jony ive steve jobs

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.