Και τελικά νέος CEO της Intel θα είναι ο Robert "Bob" Swan

Intel CEO, Και τελικά νέος CEO της Intel θα είναι ο Robert "Bob" Swan
Η Intel ανακοίνωσε ότι ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέλαβε τώρα την δουλειά ως “πλήρους απασχόλησης”. Ο Robert “Bob” Swan διορίστηκε από την Intel για να οδηγήσει τον κατασκευαστή-γίγαντα στο μέλλον ως ο έβδομος CEO της Εταιρίας.
Ο Swan ανέλαβε αρχικά ως προσωρινός Διευθυντής πριν από επτά μήνες, αλλά τοποθετήθηκε και με τη βούλα σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Σε επιστολή που απέστειλε σε όλους τους υπαλλήλους, ο Bob Swan δήλωσε “νιώθω τιμή και ταπεινότητα” ως ο οριστικός ηγέτης της Εταιρίας.
Ο Robert Swan ήταν προηγουμένως CFO της Intel και μπήκε στην κορυφαία θέση αφού ο προκάτοχός του Brian Krzanich άφησε ξαφνικά τη θέση του. Η φυγή του Krzanich οφείλεται στην αποκάλυψη μιας «προηγούμενης συναινετικής σχέσης» με υπάλληλο της Intel, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές της εταιρείας.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος περιέγραψε μια σειρά από θέματα στα οποία θα πρωτοστατήσει, υπό την ηγεσία του στην Intel. “Η αποτελεσματικότητά μας πρέπει να βελτιωθεί και αυτό θα γίνει. Οι πελάτες μας βασίζονται σε εμάς“, μία έκφραση που θα μπορούσε να αποτελεί αναφορά στα πρόσφατα δεινά της επιχείρησης. Ένας συνδυασμός ενημερώσεων ασφαλείας και μια αδυναμία παραγωγής αρκετών πλακετών ώθησε τον Swan να παραδεχτεί δημόσια ότι η Intel δυσκολευόταν στο να πετύχει τα προϊόντα της, να είναι έτσι ακριβώς όπως τα θέλουν οι πελάτες της.
Επιπλέον, ο Swan θέλει να συνεχίσει την διαδικασία μετάβασης της Intel από μια εταιρία υπολογιστών σε μια εταιρεία που είναι “πληροφοριο-κεντρική” και να είναι τολμηρή και όχι αμυντική. Αυτό μπορεί να είναι και ένας υπαινιγμός από τον Swan ότι είναι δυσαρεστημένος από το πόσο έδαφος έχει χάσει η Intel στο χώρο της κινητής και στις βάσεις δεδομένων.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.

Business Intel

Intel: Μείωση των εσόδων κατά 32% το δ’ τρίμηνο του 2022

Μείωση των εσόδων της κατά 32% στα 14 δισ. δολάρια ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο 2022 η Intel, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα ύψους 14,46 δισ. δολάρια.