Και τελικά νέος CEO της Intel θα είναι ο Robert "Bob" Swan

0

new intel ceo 570px
Η Intel ανακοίνωσε ότι ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέλαβε τώρα την δουλειά ως “πλήρους απασχόλησης”. Ο Robert “Bob” Swan διορίστηκε από την Intel για να οδηγήσει τον κατασκευαστή-γίγαντα στο μέλλον ως ο έβδομος CEO της Εταιρίας.
Ο Swan ανέλαβε αρχικά ως προσωρινός Διευθυντής πριν από επτά μήνες, αλλά τοποθετήθηκε και με τη βούλα σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Σε επιστολή που απέστειλε σε όλους τους υπαλλήλους, ο Bob Swan δήλωσε “νιώθω τιμή και ταπεινότητα” ως ο οριστικός ηγέτης της Εταιρίας.
Ο Robert Swan ήταν προηγουμένως CFO της Intel και μπήκε στην κορυφαία θέση αφού ο προκάτοχός του Brian Krzanich άφησε ξαφνικά τη θέση του. Η φυγή του Krzanich οφείλεται στην αποκάλυψη μιας «προηγούμενης συναινετικής σχέσης» με υπάλληλο της Intel, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές της εταιρείας.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος περιέγραψε μια σειρά από θέματα στα οποία θα πρωτοστατήσει, υπό την ηγεσία του στην Intel. “Η αποτελεσματικότητά μας πρέπει να βελτιωθεί και αυτό θα γίνει. Οι πελάτες μας βασίζονται σε εμάς“, μία έκφραση που θα μπορούσε να αποτελεί αναφορά στα πρόσφατα δεινά της επιχείρησης. Ένας συνδυασμός ενημερώσεων ασφαλείας και μια αδυναμία παραγωγής αρκετών πλακετών ώθησε τον Swan να παραδεχτεί δημόσια ότι η Intel δυσκολευόταν στο να πετύχει τα προϊόντα της, να είναι έτσι ακριβώς όπως τα θέλουν οι πελάτες της.
Επιπλέον, ο Swan θέλει να συνεχίσει την διαδικασία μετάβασης της Intel από μια εταιρία υπολογιστών σε μια εταιρεία που είναι “πληροφοριο-κεντρική” και να είναι τολμηρή και όχι αμυντική. Αυτό μπορεί να είναι και ένας υπαινιγμός από τον Swan ότι είναι δυσαρεστημένος από το πόσο έδαφος έχει χάσει η Intel στο χώρο της κινητής και στις βάσεις δεδομένων.
Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα