«Κανένα σημάδι» δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης από την Apple το 2024

Apple, «Κανένα σημάδι» δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης από την Apple το 2024

Στον τομέα ανάπτυξης δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης η Apple είναι πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές της και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό θα αλλάξει την επόμενη χρονιά.

Αυτό αναφέρει ο αναλυτής-γκουρού του Κουπερτίνο Ming-Chi Kuo, ο οποίος περιγράφει πως η εταιρεία πιθανότατα δεν θα αφιερώσει πολύ χρόνο στη συζήτηση της τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών λόγω της έλλειψης προόδου στον τομέα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Apple έχει σχέδια να λανσάρει ή να ενσωματώσει προϊόντα υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης ή hardware το 2024, επομένως η ΑΙ είναι απίθανο να ενισχύσει την τιμή της μετοχής ή την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας στο άμεσο μέλλον.

Τον περασμένο μήνα, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι η Apple εργαζόταν σε project τεχνητής νοημοσύνης “Apple GPT” που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν το ChatGPT της OpenAI. Η Apple δεν έχει ακόμη μια «σαφή στρατηγική» για τη δημιουργία ενός προϊόντος για τους καταναλωτές και ενώ θα μπορούσε να σχεδιάζει να κάνει μια «σημαντική» ανακοίνωση τεχνητής νοημοσύνης το 2024, η Gurman ισχυρίζεται ότι δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα σχέδια.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της Apple τον Μάιο, ο Tim Cook είπε ότι υπάρχει «ένας αριθμός ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν» με την τεχνητή νοημοσύνη και ότι είναι σημαντικό να είμαστε «με σκοπό και προσεκτικοί» στην αναπτυξιακή προσέγγιση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Με την SIRI μας μόνο , για πρωινό έχουμε Bard & Chat GTP . Εάν βάλουμε στην εξίσωση και την φυσική νοημοσύνη εκλεκτών πιστών μας στην Νότια Βαλκανική κλαρινομάνα , 10 χρόνια μπροστά είμαστε χωρίς να αρχίσουμε καν.
ΜΥΥΥΥΥΚΟΝΟΟΟΟΣΣΣ. Αν τολμάτε αλητήριοι κινηματίες της πετσέτας, Τζαμπατζήδες ρομποτάκηδες κ παραθυράκηδες , παγέντε στο νησί , να κάνετε τις τρέλες σας.
Υ.Γ ΤΟΥΝΑΡΑ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΦΟΝΑΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΕΣΜΕΝΗ ΠΑΝΑ ΤΟΥ ΝΟΥΝΙΤΟ ΑΙΦΟΝΙΤΟ!! ΚΑΙ ΣΤΟΡΥ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΛΑΡΑΚΙ ΕΕΕ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.

Business featured Jack Dorsey

Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

O Jack Dorsey ανακοίνωσε το Σάββατο στο Χ ότι δεν είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bluesky.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Απολαύστε επίσημα δείγματα της κάμερας

Η vivo αναμένεται να αποκαλύψει το X100 Ultra αυτόν τον μήνα και τώρα μοιράστηκε δείγματα κάμερας του smartphone.