Κατάργηση της end-to-end κρυπτογράφησης σκέφτεται ο Τραμπ

end-to-end κρυπτογράφησης, Κατάργηση της end-to-end κρυπτογράφησης σκέφτεται ο Τραμπ

Τέλος στην end-to-end κρυπτογράφηση θέλει να βάλει ο Πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, η οποία χρησιμοποιείται από δύο μεγάλες εφαρμογές, το WhatsApp και το Telegram.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η end-to-end κρυπτογράφηση επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων από έναν χρήστη σε έναν άλλον, τα οποία είναι κρυπτογραφημένα σε όλα τα στάδια της αποστολής και μπορούν να διαβαστούν μόνο από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Κανένας άλλος χρήστης, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας που έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα, δεν μπορεί να διαβάσει το μήνυμα. Η end-to-end κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται επίσης και στο iOS λειτουργικό για τα μηνύματα που αποστέλλονται από την iMessages εφαρμογή της Apple, ενώ όσοι έχουν Android λειτουργικό θα πρέπει να καταφύγουν σε μία εφαρμογή τρίτου όπως οι προαναφερθέντες, καθώς το Android δεν διαθέτει first party εφαρμογή με end-to-end κτυπτογράφηση.

end-to-end κρυπτογράφησης, Κατάργηση της end-to-end κρυπτογράφησης σκέφτεται ο Τραμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ, ενδέχεται να ζητήσει από το Κογκρέσο την κατάργηση της end-to-end κρυπτογράφησης καθώς εμποδίζει την διερεύνηση αρκετών εγκλημάτων όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η παιδική πορνογραφία και η τρομοκρατία. Για να παρθεί μία απόφαση έγινε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Αντιπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC), δεν κατέληξαν όμως στις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Αν τελικά περάσει το σχέδιο του Τραμπ τότε τα iOS και Android smartphone θα μπορούσαν να γίνουν πιο ευάλωτα σε επιθέσεις από hackers οι οποίοι θα μπορούσαν να κλέψουν προσωπικά δεδομένα.

end-to-end κρυπτογράφησης, Κατάργηση της end-to-end κρυπτογράφησης σκέφτεται ο Τραμπ

Το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) όπως αναφέρει πηγή δεν είναι ενωμένο με τις απόψεις να διίστανται. Αρχικά, ο Οργανισμός Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομής, κατανοεί την σημασία της end-to-end κρυπτογράφησης αλλά η ICE και η Μυστική Υπηρεσία συχνά φτάνουν σε αδιέξοδο από την χρήση της. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με το FBI επίσης δεν είναι κρυφό ότι θεωρούν πιο σημαντικό τον εντοπισμό των εγκληματιών από την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πίσω στο 2016, δύο γερουσιαστές πρότειναν την προβολή των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων μετά την τρομοκρατική επίθεση στο San Bernardino. Το δικαστήριο διέταξε την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που ανήκε στον Syed Farook, τρομοκράτη της επίθεσης. Η Apple αρνήθηκε και το FBI δεν έλαβε ποτέ από την Αμερικάνικη εταιρεία την ειδική έκδοση του iOS που θα επέτρεπε την διαρροή των δεδομένων από το τηλέφωνο του Farook.

Επιπλέον, η Apple ανησυχούσε τι θα συνέβαινε αν το λογισμικό που θα επέτρεπε το ξεκλείδωμα οποιουδήποτε iPhone, έπεφτε σε λάθος χέρια. Έπειτα το FBI πλήρωσε αδρά third party εταιρείας ώστε να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο.

Ορισμένοι αντίπαλοι της Κυβέρνησης Τραμπ, ανησυχούν μήπως ο πρόεδρος της Αμερικής ζητά την κατάργηση της end-to-end κρυπτογράφησης ώστε να μπορεί να μαθαίνει πληροφορίες για όσους αντιτάσσονται σε αυτόν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Ερώτηση για δυνατούς λύτες:
Όταν εν δυνάμει εγκληματικές ενέργειες προβάλονται ως αιτία για την κατάργηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε τι φάση βρισκόμαστε;

Vendetta

Στην περίπτωση που η τεχνολογία χρησιμοποιείται και για κακό σκοπό (π.χ. τρομοκρατία). Δεν ασπάζομαι τη συγκεκριμένη πολιτική αλλά την κατανοώ. Το θέμα είναι ποιος την ελέγχει και για πιο σκοπό κάθε φορά.

Agnostos13

-Η έννοια “κακός σκοπός” πιστεύεις είναι ξεκάθαρα διακριτή παγκοσμίως;
-Αν έχουμε 1% “κακούς” η λύση είναι να δέσουμε το 99% μέχρι να τους βρούμε;
-Ο έλεγχος των ευαίσθητων δεδομένων σου θα γίνεται από αξιόπιστα για εσένα άτομα;

ΚώσταςD.

Βρισκόμαστε στη φάση όπου ο άνθρωπος έχει φθάσει στην περίοδο λίγο πριν τον “κατακλυσμό”. Μόνο έτσι στρώνουμε και αν… Φτου και από την αρχή, τα ίδια θα κάναμε πάλι… 🤔🤔🤔👍👍👍😜😜😜

Vendetta

ΚώσταςD. Ό,τι να ναι. Κουκουρούκου.
😀😁😂🤣😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚☺🙂🤗🤩🤔🤨😐😑😶🙄😏😣😥🤐😪😛😜😝😤😭🤑😓😱🤡🤒🤠

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Κομισιόν

Η WhatsApp δεσμεύτηκε να είναι πιο διαφανής όσον αφορά τις αλλαγές στους όρους παροχής των υπηρεσιών της, μετά από διάλογο με τις αρχές προστασίας των καταναλωτών της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.