Κλέφτες άνοιξαν τούνελ και έκλεψαν iPhone αξίας 500.000 δολαρίων από Apple Store

Apple Store, Κλέφτες άνοιξαν τούνελ και έκλεψαν iPhone αξίας 500.000 δολαρίων από Apple Store

To περασμένο σαββατοκύριακο σημειώθηκε ληστεία σε ένα Apple Store στο Alderwood Mall, με τους κλέφτες να εισβάλουν ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο του διπλανού καφέ.

Σύμφωνα με το Seattle’s King 5 News, κλέφτες εισέβαλαν στο Seattle Coffee Gear, μπήκαν στο μπάνιο, έφτιαξαν ένα τούνελ και έφτασαν στο πίσω δωμάτιο του Apple Store.

Με αυτό τους το σχέδιο, οι κλέφτες κατάφεραν να προσπεράσουν το σύστημα ασφαλείας του καταστήματος της Apple και άρπαξαν 436 iPhone συνολικής αξίας περίπου 500.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Seattle Coffee Gear, Eric Marks, δεν είναι εμφανές ότι το καφέ είναι μεσοτοιχία με το Apple Store λόγω της διαρρύθμισης του καταστήματος. «Ποτέ δεν θα υποψιαζόμουν ότι βρισκόμασταν δίπλα στο ‌Apple Store», είπε ο Marks στο King 5 News. «Έτσι, κάποιος έπρεπε πραγματικά να το σκεφτεί και να έχει πρόσβαση στη διάταξη του εμπορικού κέντρου».

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της πλάνα παρακολούθησης της κλοπής, αλλά καθώς αποτελεί μέρος μιας ενεργούς έρευνας, αυτά δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Από το καφέ δεν κλάπηκε τίποτα, αλλά η αντικατάσταση κλειδαριών και η επισκευή του τοίχου του μπάνιου θα κοστίσει 1.500 δολάρια.

Κανένας υπάλληλος δεν βρισκόταν στο Apple Store όταν συνέβη η κλοπή καθώς το εμπορικό κέντρο Alderwood ήταν κλειστό για τη νύχτα. Ένας εκπρόσωπος του Alderwood είπε ότι συνεργάζονται με την αστυνομία για να λύσουν το περιστατικό, ενώ η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.